Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak chodziłam "po ludziach" w sprawie rzeczy dla Moon'ka to patrzyli na mnie jak na jakąś fanatyczkę niespełna rozumu. Oczywiście że nie każdy musi się angażować w pomoc, ale trochę zrozumienia by się przydało...Na ironię pomogli ludzie którzy sami nie wiele mają i są dość słabo wykształceni, na ludzi z wyższym i/lub "dorobkiewiczów" nie miałam co liczyć.

Posted

[quote name='Emilka26']Jak chodziłam "po ludziach" w sprawie rzeczy dla Moon'ka to patrzyli na mnie jak na jakąś fanatyczkę niespełna rozumu. Oczywiście że nie każdy musi się angażować w pomoc, ale trochę zrozumienia by się przydało...Na ironię pomogli ludzie którzy sami nie wiele mają i są dość słabo wykształceni, na ludzi z wyższym i/lub "dorobkiewiczów" nie miałam co liczyć.[/quote]
Oj Emilko kochana!Toż frak dopiero w trzecim pokoleniu zaczyna dobrze lezeć.A moja babcia mawiała iż "nie masz większego tyrana nad tego co się przerobił z chama na pana".Wrazliwość serca nie pozostaje w żadnej zależności z wykształceniem i stanem konta.

Posted

[quote name='Neigh']NIe ma nic nielegalnego w powtarzaniu za znanymi ludzmi, nieprawdaż?

Wiec powiem krótko YES YES YES.

Pamiętam jak ktoś kiedyś ( po obejrzeniu filmu z Krzyczek ) napisał.....ze skoro sądy nie mogą, to może mała zrzuta na hmm odpowiedni cel by pomogła.....

Bardzo by to było pouczające......[/quote]

Zrozumcie, ja nie pisze, zeby kogokolwiek bic, szantazowac czy cokolwiek.

Chodzi po prostu o to, zeby ten czlowiek wiedzial ze nie jest anonimowy. Zeby wiedzial ze te same organy scigania, z ktorych bezmyslnosci i niemocy korzysta, nie pomoga mu kiedy cokolwiek sie stanie.

Slyszalem taka historie na przystanku woodstock, nie wiem czy jest prawdziwa, ale to nie ma znaczenia, chodzi o mechanizm:

Kilku skinow skatowalo chlopaka. Bez powodu, ot tak, bo mogli. Oczywiscie, mozna bylo sie zebrac i stluc ich na kwasne jablko - ale to nie mialo sensu. Otoczyla ich wieksza grupa ludzi, kazdy z kubkiem goracej herbaty i zapytali grzecznie czy skini mogliby sie wyniesc. Mozecie sobie wyobrazic jak zmykali :)

Co jest najwazniejsze - nikt z tej grupy nie zlamal prawa. Nikt nie straszyl, ze jesli nie posluchaja, to do konca zycia beda mieli blizny od oparzen, nikt nie mowil "uciekaj, zaraz cie usmazymy". Nikt nie zrobil nic nielegalnego.

-----------

Moja propozycja: kartka z pozdrowieniami i zyczeniami wszystkiego najlepszego. Nie ma w tym absolutnie nic nielegalnego. Zeby zostac oskarzonym o nekanie, trzeba by bylo wyslac kilkanascie takich kartek. Jak kazdy wysle jedna?

Jak byscie sie czuli, wiedzac ze zrobiliscie cos takiego i masa nieznanych Wam ludzi zna Wasz adres?

No wlasnie...

Posted

[quote name='Kaja i Aza']"[I]Dzwoniła do mnie apteka. Wieczorem dostarczą przesyłkę od Kaji i Azy :Rose:. Potwierdzę odbiór na wątku. Kaju, powiedz proszę czy mam tę przesyłkę przekazac do schroniska czy trzymać jako wyprawkę dla nowego domu."[/I]

[B]To jest post #392 Frotki, potem pisze, ale juz nie mialam sily przedzierac sie przez watek, ze pomylila mnie z al-ka. Przesylke ode mnie odebrala gibon z apteki, tak, ze podejrzewam, ze telefon z apteki byl w sprawie przesylki al-ka i najprawdopodobniej zostala ta przesylka dostarczona.
Frotka, moze ktos, kto ma wiecej czasu by uaktualnial informacje na biezaco na pierwszej stronie, bo sie zaczyna lekki balagan robic. [/B][/quote]

Dlatego sugeruje skorzystanie z giftaga. W ten sposob bedzie wiadomo co jeszcze potrzeba, a co juz jest. W ten sposob latwiej o unikniecie pomylek.

[url=http://www.giftag.com]Giftag – Pick Anything | Welcome to Giftag[/url]

Posted

Mozna zamowic pocztowki z wlasnym zdjeciem, na przyklad tutaj:

[url=http://www.empikfoto.pl/gadzety,812.html]empikfoto.pl - Internetowe Laboratorium Cyfrowe[/url]

Chyba nie musze tlumaczyc czyje zdjecie byloby na tej pocztowce, prawda?

Posted

Co jeszcze jest potrzebne dla tego biedaka ? I drugie pytanie Jak długo musi pozostawać w izolacji do innych zwierząt? To ważne gdyby chciał go adoptować ktoś kto już ma psa.

Posted

[quote name='Kaja i Aza']"[I]Dzwoniła do mnie apteka. Wieczorem dostarczą przesyłkę od Kaji i Azy :Rose:. Potwierdzę odbiór na wątku. Kaju, powiedz proszę czy mam tę przesyłkę przekazac do schroniska czy trzymać jako wyprawkę dla nowego domu."[/I]

[B]To jest post #392 Frotki, potem pisze, ale juz nie mialam sily przedzierac sie przez watek, ze pomylila mnie z al-ka. Przesylke ode mnie odebrala gibon z apteki, tak, ze podejrzewam, ze telefon z apteki byl w sprawie przesylki al-ka i najprawdopodobniej zostala ta przesylka dostarczona.[/B]
[B]Frotka, moze ktos, kto ma wiecej czasu by uaktualnial informacje na biezaco na pierwszej stronie, bo sie zaczyna lekki balagan robic. [/B]
[/quote]

Kaju i Azo bardzo dziękuję za detektywistyczną pracę.Właśnie po kilku telefonach wyjaśniłam-apteka tłumaczy się(załóżmy że ja w to wierzę;)),że dopiero wczoraj czyli 13 lipca dotarł mój przelew z 9 lipca(?!) i już:lol: dziś dokonają dostawy.I tylko nr zamówienia 13 212 czyli pechowa trzynastka może tłumaczyć to zamieszanie:angryy:.

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Mam prośbę do osób z Krakowa.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Na wyjazd do Warszawy 25.07 potrzebuję duży samochód ( minimum combi). Gdyby ktoś mógł jechać tego dnia ze mną do Warszawy lub pożyczyć autko ;) to proszę o kontakt. Oczywiście koszty benzyny do zwrotu. W drodze powrotnej zabieramy wszystko co Warszawa będzie miała dla Moona.[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='irenaka'][COLOR=black][FONT=Verdana]Mam prośbę do osób z Krakowa.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Na wyjazd do Warszawy 25.07 potrzebuję duży samochód ( minimum combi). Gdyby ktoś mógł jechać tego dnia ze mną do Warszawy lub pożyczyć autko ;) to proszę o kontakt. Oczywiście koszty benzyny do zwrotu. W drodze powrotnej [B]zabieramy wszystko co Warszawa będzie miała dla Moona.[/B][/FONT][/COLOR][B][/quote][/B]

To znaczy ,że zabierane są rzeczy dla Moona z Warszawy. A gdzie je podwieźć? Jest jakieś miejsce??

Posted

[quote name='Leyla'][/b]

To znaczy ,że zabierane są rzeczy dla Moona z Warszawy. A gdzie je podwieźć? Jest jakieś miejsce??[/quote]

Zbiórka rzeczy jest w Centrum - adres na pw. Wyjazd rzeczy 25.07.
Może nie będzie to tir......ale kombi, jak ktoś sie skusi na przyjazd z Irenką celem poznania warszawskiego odłamu TWA:-)

Posted

1. Na jaki adres wysyła się koce itd?
2. Ludzie z allegro proszą, żeby podać nazwy konkretnej karmy na choroby skórne, bo się na tym nie znają. Ja też nie...

3. Czy Moon jest już w domu tymczasowym? Jak się czuje? (przpraszm, łączę się z dogo przez internet w komórce i nie jestem w stanie śledzić wątku na bieżąco... )

Posted

Czy może ktoś udzielić konkretnej odpowiedzi na pytania już kilkakrotnie zadawane:
JAK SIĘ CZUJE MOON I GDZIE JEST ???????????????????
Od piątku miał być w DT ale nie jest więc dlaczego ???????????????

Posted

[quote name='jolakar']Czy może ktoś udzielić konkretnej odpowiedzi na pytania już kilkakrotnie zadawane:
JAK SIĘ CZUJE MOON I GDZIE JEST ???????????????????
Od piątku miał być w DT ale nie jest więc dlaczego ???????????????[/quote]

Odpowiedź jest na wątku - Frotka pisała, że wet zadecydował o pozostaniu Moona u nich jeszcze przez jakiś czas bo są potrzebne codzienne zabiegi...
Czyli nie jest jeszcze w DT. I kompletnie nic nie widzi...

Posted

To może i lepiej, że nie trafił do DT, bo w końcu długo by tam nie był, a stres powrotu do schroniska - ogromny!
Bardzo proszę o info - na jaki adres wysyłać koce itd.
Domyślam się że na schronisko - tylko proszę o potwierdzenie, no i o ten adres - kompletny, z kodem pocztowym . ;)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=black]Oto nr.konta dla Moona:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=darkorange]Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=darkorange][FONT=Arial][SIZE=3]31-019 Kraków[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=darkorange][FONT=Arial][SIZE=3]ul. Floriańska 53[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=darkorange][FONT=Arial][SIZE=3]80 1500 1487 1214 8000 9036 0000[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=darkorange][FONT=Arial][SIZE=3]Kredyt Bank[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkorange][B]Z dopiskiem MOON[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[B][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=black]Proszę nie mylcie z Warszawą to miał być wyjazd z Warszawy do Krakowa[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]

Posted

Wysłałam informację o biedaku na [url]www.Wiadomości24.pl[/url], żeby jak najwięcej ludzi przeczytało. Mam nadzieję, że szybko zmoderują artykuł...

Posted

Przyszło mi do głowy że może przydałyby się nowe zdjęcia Moona już ze schroniska. Jeśli jest taka możliwość to ja mogę podjechać któregoś popołudnia i zrobić sesję.

Posted

[quote name='weszka']Przyszło mi do głowy że może przydałyby się nowe zdjęcia Moona już ze schroniska. Jeśli jest taka możliwość to ja mogę podjechać któregoś popołudnia i zrobić sesję.[/quote]

Jestem za i przy okazji prośba o pogłaskanie Moon'ka od nas;)

Posted

[quote name='Bjuta']1. Na jaki adres wysyła się koce itd?
2. Ludzie z allegro proszą, żeby podać nazwy konkretnej karmy na choroby skórne, bo się na tym nie znają. Ja też nie...
[/QUOTE]

[B]Royal Canin VET Skin Support[/B]
[quote name='weszka']Przyszło mi do głowy że może przydałyby się nowe zdjęcia Moona już ze schroniska. Jeśli jest taka możliwość to ja mogę podjechać któregoś popołudnia i zrobić sesję.[/QUOTE]

Moon jest na izolatkach, nikt poza pracownikami schroniska ( i to też nie wszystkimi) tam nie ma wstępu.... niestety....

Posted

ja też w zeszłym tygodniu chciałam go zobaczyć (miałam aparat ze sobą) ale mi nie pozwolono (izolatka i obok pies chory), więc pewnie trzeba jeszcze poczekać na odwiedziny ;)
w czwartek rano będę znowu w Hucie - czy ktoś ma może coś do przekazania to mogłabym zabrać po drodze? a może coś z apteki odebrać?

Posted

[quote name='Asior'][B]Royal Canin VET Skin Support[/B]

...[/quote]

Dzięki Asior! A czy ktoś mi poda adres na który mają być wysyłane dary i karma?
Moon ma 5 obserwatorów na allegro, sporo osób dobija się o adres - żeby coś wysłać.

Posted

[quote name='Bjuta']Dzięki Asior! A czy ktoś mi poda adres na który mają być wysyłane dary i karma?
Moon ma 5 obserwatorów na allegro, sporo osób dobija się o adres - żeby coś wysłać.[/QUOTE]

wiesz co.. moze poczekaj na Frotkę, i niech ona się wypowie, czy słać to do schronu (pytanie, czy mają to gdzie oddzielnie dla niego trzymać, czy na raziew do TOZ-u i Oni by mu to sukcesywnie dostarczali..

Posted

[quote name='Asior']wiesz co.. moze poczekaj na Frotkę, i niech ona się wypowie, czy słać to do schronu (pytanie, czy mają to gdzie oddzielnie dla niego trzymać, czy na raziew do TOZ-u i Oni by mu to sukcesywnie dostarczali..[/quote]

No właśnie... Jeżeli w schronisku mają karmę czy materiały higieniczne to może warto przynajmniej część zapasów zachować dla przyszłego DT?...

A czy ktokolwiek mógłby udzielić informacji na temat stanu Moona, jego samopoczucia, postępów w leczeniu i rokowań?
Chyba najlepiej byłoby porozmawiać z weterynarzem...

A czy sprawa tekstu angielskiego padła?...

Posted

dziewczyny.. info szczegółowe ma Frotka.. nei ma sensu,z eby co chwilę ktoś inny dzwonił do schroniska do wetów i wypytywał o stan zdrowia Moona...
Dlatego czekajmy na co wieczorne odwiedziny Frotki, .. ona pracuje na dwie ręce, bo i w swojej pracy i w TOZ jako wolontariusz... dlatego ma roboty po pachy.. Napewno jak będą szczegółowe wyniki badań to napewno napisze o tym na wątku...