Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='marysia55']tak jest i tego sie trzymamy Leyla, prawdaaaaa[/quote]

prawda;);)

moze ja mu kupię te witaminy (gammolen)??? śierść super odrasta...Miszce odrosła w dwa tygodnie. ?????

Posted

nie wiedziałam że Eukanuba to taka 'fajna firma' ale bardzo sie cieszę, że już wiem, choć linku nie oglądałam, wystarczy mi streszczenie Asior i wasze opinie. na szczęście moje psy są na tyle lojalne, że nigdy tego nie chciały jeść, a ponoć schroniskowe zjedzą wszystko...(taki komentarz kiedyś usłyszałam od sprzedawczyni jak szukałam dobrej karmy :angryy:)
a co u Moona?

Posted

Nie widziałam, że tak wygląda sprawa z Eucanubą. W takim razie lepszy RC, chyba że u nich dzieje się to samo.:roll:

Podawajcie mi proszę przez pw informacje o przesyłkach dla Moona. Oosby które coś mu wysłały będę wpisywać w pierwszym wątku, żeby się nie pogubić. Już pomyliłam Mal z Kają i Azą. :oops: Na razie mam takich darczyców:

1. [B]Mal[/B] (potwierdzam odbiór paczki: 2 duże opakowania podkładów, Manusan, rękawiczki, Pigmentum Castellani - przekażę dziś lub jutro do schroniska)
2. [B]Kaja i Aza[/B] (przesyłka przekazana przez gibon301 do schroniska)
3. [B]gameta[/B] (duża paczka podkładów, clotrimazolum, omega-3, przesyłka przekazana przez gibon301 do schroniska)
4. [B]gibon301[/B] (zawiozła przesyłki: swoją, gamety i Kaji i Azy bezpośrednio do schroniska)
3. [B]wilczyca[/B] (przekazała przesyłkę z karmą Asior, która zawiozłą ją do schroniska)
4. [B]Asior [/B](zawiozła swoją i wilczycy przesyłkę bezpośrednio do schroniska)

Czy kogoś pominęłam (spośród osób, ktorych przesyłaki doszły)?

Posted

Frotko, ja dopiero jutro przekaże karmę dla Moona od wilczycy...
Podałam też dużą reklamówę prześcieradeł, kocyk i jakichś ta, szmatek dla moona... Tak więc niewiem co jeszcze by mu było potrzebne na już....

Nescca ma mozliwość załatwienia tej karmy RC po niższej cenie, bez prowizji weta... Mozemy z tego skorzystać, tylko musi być kasa....

Posted

[quote name='Leyla']prawda;);)

moze ja mu kupię te witaminy (gammolen)??? śierść super odrasta...Miszce odrosła w dwa tygodnie. ?????[/quote]

Kup. Może to pomoże. Dziękujemy.

Posted

[quote name='Asior']Frotko, ja dopiero jutro przekaże karmę dla Moona od wilczycy...
Podałam też dużą reklamówę prześcieradeł, kocyk i jakichś ta, szmatek dla moona... Tak więc niewiem co jeszcze by mu było potrzebne na już....

Nescca ma mozliwość załatwienia tej karmy RC po niższej cenie, bez prowizji weta... Mozemy z tego skorzystać, tylko musi być kasa....[/quote]

Dziękuję Asiu. :loveu: Dopisuję Cię a wilczycy nie kasuję, bo przecież wiem, że dostarczysz :p.

Coś na Moona wpłynęło. Ile dokładnie, będziemy wiedzieć we wtorek. Wtedy można kupić karmę tylko musi być możliwość wystawienia faktury, bo tylko w opraciu o fakturę można wybrać pieniądze z konta.

Jeśli będziecie robić wpłaty dopisujcie swój nick.

Posted

Kochani, w ciągu 3 dni, Moon ma prawie 2000 wejść na allegro. Dostaję sporo pytań, odsyłam ludzi tutaj na wątek - b. proszę, nie kłóćmy się! Wszystko można ustalić spokojnie!
Słuchajcie, siedzę w górach, kontakt z netem mam tylko przez komórę. Czy jak to allegro się skończy - 20 lipca wieczorem - czy ktoś mógłby je przejąć? Mam spore kłopoty ze śledzeniem wątku i odpisywaniem ludziom na bieżąco, a to ważne, żeby odrazu reagować...
Moon ma 3 obserwatorów.

Posted

witam
temat Moona tutaj to miejsce gdzie kieruja wszytscy ktorzy szukaja dla niego pomocy i chca tez po prostu naglosnic ta sprawe.
juz w tym moemencie jest tego ponad 50 stron z czego polowa to przepychanki o wiersz, dywagacje na eukanuba i cala masa rzeczy nie zwiazanych z tematem. dla kogos spoza dogo, kto nie umie szybko przebiegac przez posty o niczym to jest nie do przebrniecia.

poddaje pod zastanowienie zalozenie osobnego watku z informacjami dotyczacymi TYLKO I WYŁACZNIE psa i potrzeb zwiazanych z jego ratowaniem. chocby po to ze jak pojawia sie nowe informacje na temat jego zdrowia, czy nowe zdjecia nie trzeba bedzie przedzierac sie przez dziesiatki postow ktore wogole nie dotycza tej sprawy.

pozdrawiam

Posted

niestety nei mam nadal odp w sprawie druku , licze po cichu ze moze po wekeendzie ...

jeśli chcecie moze ten się nada

[B][COLOR=#0000ff]Miałem kiedyś swego Pana [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]i kochałem Go nad życie [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]Miałem kiedyś swego pana [/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]to w serduszku tkwi mym skrycie[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Potem nadszedł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]dzień ten straszny[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Pan zostawił mnie przy płocie[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Podsłyszałem wtedy właśnie[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]mówił komuś "Po kłopocie"[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]i odjechal[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]ja zostalem[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]upał ani kropli wody[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]ja z tęsknoty za mym Panem[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]rozpaczałem skowyczałem[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]ale byłem uwiązany[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]na nic moje skoczne łapy[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]na nic cała szarpanina [/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]aby pobiec i dogonić[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]na nic rozpaczliwe wycie[/COLOR][/B]

[B][COLOR=blue]A więc jak to?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Pan odjechał[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]a ja sam tu[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]przy tym płocie[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Czyżbym zrobił coś strasznego?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Czy też Pan[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]mnie przestał kochać ?[/COLOR][/B]

[B][COLOR=blue]Tak trafiłem do schroniska[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]choć pod nosem[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]pełna miska[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]to ja oddałbym [/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]to wszystko[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Aby Pan był przy mnie[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]blisko[/COLOR][/B]

[B][COLOR=blue]11.08.2006 [/COLOR][/B]

[B][COLOR=blue]justynavege[/COLOR][/B]

co prawda napisany pod konkretnego psa [url]http://www.dogomania.pl/forum/f85/pies-w-typie-rodezjana-ridgebacka-nareszcie-ma-dom-32090/[/url]

ale na pewno nie będę nikogo scigać za niepodpisanie

Posted

Dla psa wlasciciel jest jednoczesnie wspolbratem, szefem sfory, oparciem w niedoli zycia. W mniemaniu czlowieka, pies to maskotka, szmaciana lalka rzucona w kat kiedy sie znudzi lub gorzej, zachoruje.

Nie potrafie skomentowac tego co widze na zdjeciach...

Czy jest szansa na wyleczenie psa? Jak on sie czuje? Czy sa juz wyniki zeskrobin skory? Czekam na info.

P.S. Znalazlam ten watek dzieki [B]Marysi55, [/B]za ktora chodze po watkach choc ona o tym nie wie. ;)

Posted

Nie mów nic ...proszę- przecież widzisz ...
Nie słyszysz? - a szkoda ...
Nie czujesz ?- kim jesteś człowieku ?
Pytam ponownie "Kim jestes ty ,który przechodzisz obojetnie ...?
Ty ,który mówisz :" To nie moja sprawa "
Ty , który mówisz :" Ja nic nie wiem "
Ty ,który mówisz : po co ratować ?
Eutanazja ?
tak to dobre ,by zamknąć usta ,tym ,którzy widzieli
tym,którzy słyszeli , tym ,którzy nie reagowali ...
A ja chce być namacalnym dowodem tych ,którzy dali mi szanse ,by żyć ...
Tych ludzi ,którym nie byłem obojętny ..tych ,którzy wierzą w to,że kiedyś będę wyglądać tak jak przedtem ...i ci którzy mi to zrobili poniosą karę ..

Posted

Powyższy napisany teraz tylko i wyłącznie dla Moona , bo zasługuje na to
przypatrzcie się jego oczom na tych zdjęciach z łancuchem stoi w zadumie , w spojrzeniu jest nadzieja!

jesli moja pisanina się przyda proszę kopiować ile wlezie

Posted

Czym zasłużyłem sobie Panie
Na tak straszliwy los
żebra mi skórę przecinały
na ciele nie pozostał włos

otwarte rany ogniem palą
z głodu już ustać nie mam sił
czy to możliwe jest na pewno
byś Panie tak okrutny był?

Ja na łańcuchu
przy tej budzie
resztki nadziei tracę już
skonam tu z głodu
z chłodu zemrę
śmierć blisko przy mnie
jest tuż tuż....

Spójrz w moje mądre oczy
pełne nadziei mimo wszystko
to ja tak patrzę
to umęczone wierne psisko !

czyś Ty mój Panie
Człowiekiem kiedykolwiek był?

Posted

[quote name='Bjuta']Kochani, w ciągu 3 dni, Moon ma prawie 2000 wejść na allegro. Dostaję sporo pytań, odsyłam ludzi tutaj na wątek - b. proszę, nie kłóćmy się! Wszystko można ustalić spokojnie!
[/quote]

Nie jestem stałym użytkownikiem dogomanii... Kilka stron temu zadałam pytanie o obecny stan psa. Na następnych kilku stronach nie znalazłam żadnej odpowiedzi, tylko bardzo nieprzyjemną kłótnię :( Kto może udzielić informacji na temat aktualnego stanu zdrowia Moona.
Gdzie on się w danym momencie znajduje?
Czy zostały podjęte jakieś kroki prawne wobec jego oprawcy?
Wpłaciłam troszeczkę na ten numer konta:
80 1500 1487 1214 8000 9036 0000
(Krakowski TOZ) z dopiskiem "Na leczenie Moona"
Mam nadzieję, że to właściwy numer konta.

Posted

kochamy piękno , kochamy cudowne zakończenia

kochamy tych ,na których już większość postawiła krzyżyk :placz:

my się nie poddajemy , my walczymy do końca

póki świat istnieje , póty są tacy ludzie jak my ...dający nadzieję :oops:

Posted

[quote name='Anuk']Nie jestem stałym użytkownikiem dogomanii... Kilka stron temu zadałam pytanie o obecny stan psa. Na następnych kilku stronach nie znalazłam żadnej odpowiedzi, tylko bardzo nieprzyjemną kłótnię :( Kto może udzielić informacji na temat aktualnego stanu zdrowia Moona.
Gdzie on się w danym momencie znajduje?
Czy zostały podjęte jakieś kroki prawne wobec jego oprawcy?
Wpłaciłam troszeczkę na ten numer konta:
80 1500 1487 1214 8000 9036 0000
(Krakowski TOZ) z dopiskiem "Na leczenie Moona"
Mam nadzieję, że to właściwy numer konta.[/QUOTE]

Anuk, kilka postów temu było wyjaśnione, ze Moon na razie musi zostać w schronisku...
A na Twoje pytanie o obecny stan, tez Frotka odpisała, zę czekamy do poniedziałku/wtorku aż będą wyniki badań ;)

Posted

[quote name='Basia i Barni']kochamy piękno , kochamy cudowne zakończenia
kochamy tych ,na których już większość postawiła krzyżyk :placz:
my się nie poddajemy , my walczymy do końca
póki świat istnieje , póty są tacy ludzie jak my ...dający nadzieję :oops:[/QUOTE]

Basia , nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że te zdania tez się nadają na wspaniałe motto do tekstów :loveu::loveu:

Posted

[quote name='marysia55']Basiu i Justynko , rozumiem , że jeżeli jakiś inny skrzywdzony przez los pies będzie wymagał pięknego wprowadzenia do tekstu to mogę użyć waszych pięknych wierszy :loveu::loveu:[/quote]
Dla mnie nie ma problemu , wpłacisz 100 zł na cele charytatywne i używaj do woli :evil_lol::evil_lol:

Możesz brać co chcesz ,jeżeli to ma pomóc :p

Posted

Pani Małgorzata Piasecka Kaleta napisała na naszej-klasie (pod wklejonym apelem o pomoc dla Moona na koncie Fundacji Pomagajmy Razem-Zwierzęta w Potrzebie) "
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy mysleli Panstwo kiedys o wprowadzeniu w Panstwa aukcji internetowej wersji po angielsku (wyjasnienia, opisy psa itd)? Mieszkam w Szwecji i wiem, ze wiele glosow z tego kraju odpowiedzialoby na Panstwa nawolywanie o pomoc, czy to w formie dofinansowania, czy adopcji psa. Bardzo szkoda nie skorzystac z takiej mozliwosci. Pozdrawiam. Malgorzata "
[url=http://nasza-klasa.pl/profile/20272106/gallery/album/2/37]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url]

Posted

[FONT=Arial][COLOR=darkorange]Oto nr.konta:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=darkorange]Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
[/COLOR][/FONT][COLOR=darkorange][FONT=Arial][SIZE=2]31-019 Kraków[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]ul. Floriańska 53[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]80 1500 1487 1214 8000 9036 0000[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Kredyt Bank[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkorange][B]Z dopiskiem MOON[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='ick'][FONT=Arial][COLOR=darkorange]Oto nr.konta:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=darkorange]Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
[/COLOR][/FONT][COLOR=darkorange][FONT=Arial][SIZE=2]31-019 Kraków[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]ul. Floriańska 53[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]80 1500 1487 1214 8000 9036 0000[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Kredyt Bank[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkorange][B]Z dopiskiem MOON[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Wpisałam po prostu KTOZ (bez adresu) i dopisek: Na leczenie Moona
(Numer wzięłam z Miau, tam nie było podanego adresu)
Czy dojdzie?