fioneczka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [quote name='Asior']tylko niech nikt nie waży się cieszyć :mad:[/QUOTE] se podczytałam i wcale się nie cieszę :eviltong: ... co się drzesz ;) ale jemu to się ciepły, kochający domek należy na wczoraj ... jak koniowi owies :) Quote
rudaa1 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Przeczytałam cały wątek od dechy do dechy i... nie będę komentować całej tej biurokratycznej polsko-schroniskowej sytuacji (wtajemniczenie wiedzą o co chodzi) , ale znalazłam wreszcie odpowiedź na pytanie które od zawsze mnie nurtowało, a mianowicie: skąd takie przepełnienia w schroniskach i ciągły brak miejsc?? ehhh...wszystko jasne... MOONKU tyle krzywdy już w życiu doznałeś, a ja nadal wierzę, że dostaniesz swój wymarzony dom, pomimo śmiesznych schroniskowych procedur które były, są i ... mam nadzieję w końcu odejdą w zapomnienie... Quote
feliksik Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='rudaa1']Przeczytałam cały wątek od dechy do dechy i... nie będę komentować całej tej biurokratycznej polsko-schroniskowej sytuacji (wtajemniczenie wiedzą o co chodzi) , ale znalazłam wreszcie odpowiedź na pytanie które od zawsze mnie nurtowało, a mianowicie: skąd takie przepełnienia w schroniskach i ciągły brak miejsc?? ehhh...wszystko jasne... MOONKU tyle krzywdy już w życiu doznałeś, a ja nadal wierzę, że dostaniesz swój wymarzony dom, pomimo śmiesznych schroniskowych procedur które były, są i ... mam nadzieję w końcu odejdą w zapomnienie...[/QUOTE] i mam nadzieję, że przemyslicie to, jeżeli pojawi sięznowu potencjalny domek dla tego biednego psiaczka Quote
lika1771 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Monku co u Ciebie czy bedzisz na swieta w nowym domku czekamy na wiadomosci Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='fioneczka']se podczytałam i wcale się nie cieszę :eviltong: ... co się drzesz ;) ale jemu to się ciepły, kochający domek należy na wczoraj ... jak koniowi owies :)[/QUOTE] No właśnie, bez darcia ;) [B]Fioneczka[/B] , dokładnie tak, jak piszesz, już czas najwyższy, mam nadzieję, że będą fotki.... Quote
rudaa1 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 I cisz, cisza niczym nie zmącona cisza :( Czasami niesprawiedliwe jest, że człowiek decyduje o losie zwierzęcia... czasami... :( a Ty dalej bidoku tkwisz w martwym punkcie ehhh... Quote
Frotka Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Niestety stosujemy polsko-biurokratyczno-schroniskową, śmieszną procedurę i co więcej jesteśmy z tego dumni :) . Trzymajcie kciuki, dom coraz bliżej. Oglądnęłam jeszcze raz film z you tube: [url]http://www.youtube.com/watch?v=5s0d5oT3hZc[/url] Jest to zdecydowanie najlepszy film adopcyjny jaki widziałam. Idealnie skomponowane zdjęcia, perfekcyjnie dobrana muzyka. Jeszcze raz gratulacje dla Autorki :) Quote
Frotka Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Nie wiem kiedy znowu uda mi się wejść na ten wątek, bo nie umiem wyszukiwać tematów na forum więc w odpowiedzi na ewentualne pytania napiszę, że dom byłby w Krakowie. Mieszka tam już kilka kotów, które Moon musiałby zaakceptować. Ostatni pies odszedł kilka miesięcy temu, w sędziwym wieku. Pani w domu, Pan pracuje, wielki ogród. Ludzie za których mogę ręczyć. Jutro pomagam tym ludziom w wykupie spracowanego konia więc będzie okazja, żeby porozmawiać o szczegółach (zdjęcia konia wyślę Asior z prośbą o osobny wątek). Quote
gochna35 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Frotka'] [url]http://www.youtube.com/watch?v=5s0d5oT3hZc[/url] Jest to zdecydowanie najlepszy film adopcyjny jaki widziałam. Idealnie skomponowane zdjęcia, perfekcyjnie dobrana muzyka. Jeszcze raz gratulacje dla Autorki :)[/QUOTE] [B]Frotka -[/B] polecam sie na przyszłość , to wogóle pierwszy mój "film" :) [B][COLOR=darkred]no i mocno trzymam kciuki za dom - oby wypaliło !!!!!! [/COLOR][/B] 1 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='gochna35'][B]Frotka -[/B] polecam sie na przyszłość , to wogóle pierwszy mój "film" :) [B][COLOR=darkred]no i mocno trzymam kciuki za dom - oby wypaliło !!!!!![/COLOR][/B] [/QUOTE] [B]Gochna[/B], wreszcie mam okazję Ci bardzo, bardzo serdecznie podziękować za Twoją nieocenioną pomoc.:loveu::loveu: Ty już wiesz, o co chodzi.... :loveu::loveu: Quote
jola_li Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Przeczytajcie.... [URL="mhtml:{D1997B95-01C6-46C7-B77A-C2AD424E6939}mid://00000371/!x-usc:http://tygodnik.onet.pl/30,0,37746,artykul.html"]http://tygodnik.onet.pl/30,0,37746,artykul.html[/URL] Quote
bela51 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Nie kupuje nigdy Tygodnika Powszechnego. Ale może przeczyta ten artykuł rzesza pseudokatoliów, których psy wisza na metrowych łańcuchach, nawet w taki mroźny dzien jak dzis.:-( I tych, którzy zatrzaskuja okno piwnicy przed zmarzniętym na kośc kotem.:-( W nawrócenie oprawców, nie wierzę. Ich może powstrzymac tylko surowa kara.:mad: Quote
a.piurek Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='bela51']Nie kupuje nigdy Tygodnika Powszechnego. Ale może przeczyta ten artykuł rzesza pseudokatoliów, których psy wisza na metrowych łańcuchach, nawet w taki mroźny dzien jak dzis.:-( I tych, którzy zatrzaskuja okno piwnicy przed zmarzniętym na kośc kotem.:-( W nawrócenie oprawców, nie wierzę. Ich może powstrzymac tylko surowa kara.:mad:[/QUOTE] Też nie kupuję Tygodnika Powszechnego, choć zupełnie z innych względów. Belo to jak traktujemy naszych "braci mniejszych" jest miarą naszego człowieczeństwa nie katolicyzmu. Jestem człowiekiem wierzącym i boli mnie tak częsta "jazda na katolików" na dogomanii. Uważam, że najpierw i przede wszystkim trzeba być Człowiekiem, a dopiero później ewentualnie katolikiem, protestantem bądź niewierzącym. Mizianko za uszkiem Moonku. Quote
bela51 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 To jest tylko jazda na "pseudokatolików". Nie bez przyczyny artykuł znalazł sie w Tygodniku Powszechnym. Quote
jola_li Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 [quote name='Frotka']Jest szansa na dom ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Napiszę za tydzień.[/QUOTE] Minęły trzy................ Quote
coronaaj Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 [quote name='a.piurek']Też nie kupuję Tygodnika Powszechnego, choć zupełnie z innych względów. Belo to jak traktujemy naszych "braci mniejszych" jest miarą naszego człowieczeństwa nie katolicyzmu. Jestem człowiekiem wierzącym i boli mnie tak częsta "jazda na katolików" na dogomanii. Uważam, że najpierw i przede wszystkim trzeba być Człowiekiem, a dopiero później ewentualnie katolikiem, protestantem bądź niewierzącym. Mizianko za uszkiem Moonku.[/QUOTE] Zgadzam sie z a.piurkiem ale kupilam 5 sztuk wiec 4 mam na zbyciu, po Nowym Roku chetnie wysle jak ktos chce.Artykul dobry moim zdaniem.... Jak Muneczek???? Quote
lika1771 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Czy wiadomo co z domkiem cały czas czekamy na wiadomosci Quote
Baski_Kropka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Powiem wam...że co do tego artykułu.. ja nie mogę tego czytać...nie doszłam do końca.. bo jak wyobraziłam sobie te przerażone ślepia tych psów i kotów to ryczeć zaczęłam jak dziecko :( Jak można...ehhh... Mam nadzieję że Moonek znajdzie w końcu dom, już tak długo czeka :/ Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Co z tym domkiem dla Moonka ? Myślałam, że Święta spędzi Moonek już u siebie.... Quote
kinga_kinga7 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Witam Was i Moonka,nie mogłam w ogóle wejść na dogomanię,ale dzisiaj się udało.Co u Moonia i co tym domkiem? Quote
dalmibea Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Z tego co widac narazie nie znalazl sie domek dla Moonka, ja szukalam caly czas domek dla niego w niemczech. Jezeli byloby to mozliwe i nie mialby nikt przeciwko temu, moglby Moon przyjechac do nas. Znalazl sie domek, z bardzo duzym ogrodzonym ogrodkiem/podworkiem: Ta pani ma trzy psy i coreczke 5 cio letnia, do tej pory miala tez u siebie staruszka ktory tez byl niewidomy ale nie tak dawno zdechl ze starosci i byloby miejsce dla nastepnego psa. Ta pania bardzo wzruszyla chistoria Moonka i jego zdjecia i jest gotowa dac mu do konca zycia wspanialy dom i opieke lekarska. Jezeli byloby to mozliwe to prosze o prywatny kontakt ze mna. Quote
wellington Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 [quote name='dalmibea']Z tego co widac narazie nie znalazl sie domek dla Moonka, ja szukalam caly czas domek dla niego w niemczech. Jezeli byloby to mozliwe i nie mialby nikt przeciwko temu, moglby Moon przyjechac do nas. Znalazl sie domek, z bardzo duzym ogrodzonym ogrodkiem/podworkiem: Ta pani ma trzy psy i coreczke 5 cio letnia, do tej pory miala tez u siebie staruszka ktory tez byl niewidomy ale nie tak dawno zdechl ze starosci i byloby miejsce dla nastepnego psa. Ta pania bardzo wzruszyla chistoria Moonka i jego zdjecia i jest gotowa dac mu do konca zycia wspanialy dom i opieke lekarska. Jezeli byloby to mozliwe to prosze o prywatny kontakt ze mna.[/QUOTE] Oooooooooooooo! Co za interesujaca propozycja ! A moze napiszesz gdzie w Niemczech taki wspanialy domek - Niemcy, wiadomo, wielki kraj ..... Czy gdzies w poblizu Ciebie moze ? Mieszkasz w Marl, pod Recklinghausen, to niedaleko Dortmundu. Schroniska tam podobno pustkami swieca... Quote
Recommended Posts