Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani kupiłam szczotkę igłową MAXI PIN dla mojej suni lecz jako osoba mało doświadczona trochę źle wybrałam poniewaz szczotka jest nieco za duza dla mojego pieska shih tzu.
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę odsprzedać,szczotka jest nowa.
Podaje link do fotki i dokladnego opisu szczotki
[url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,343068,0.html]Towar: SZCZOTKA MAXI PIN EXTRA LONG. On-line Shop Germapol s.c.[/url]
Jeśli ktoś jest zainteresowany to piszcie:lol:
PS: sprzedam wraz z kosztami przesyłki za 40zł

Posted

Jesli wraz z kosztem przesylki, cena wynosi 40 zeta, to ja jestem bardzo zainteresowana!!!!!!! Tym bardziej, ze nasz Maxi Pin jest juz baaaardzo sponiewierany:(

Posted

Właśnie bardzo intensywnie myślę o tej szczotce (ale kupię dopiero za miesiąc, może dwa).

[B]Sota[/B], czy z czystym sumieniem możesz mi ją polecić do Beardeda? MP nie daję już rady i szukam czegoś mocniejszego ale na tyle delikatnego by mojej Pandy nie przerobić na Chińskiego grzywacza ;)

Posted

Powiem tak- masa briardow jej uzywa - dobra cena, dobra jakosc. MP tez mam, ale do ostatniego szlifu i zadziorkow nia nie rozczesze. U nas leci tak: spryskanie psa odzywka, Maxi Pin, grzebien ( do zadziorkow) i MP.
Dodam, ze to trzecia juz szczotka tej firmy. Sprawdz tylko dlugosc igiel, nasza pierwsza byla krotka, bo i wlos byl krociutki:)

Posted

[B]Sota[/B], jeszcze jedna ale za to OGROMNA prośba do Ciebie:loveu:
Proszę powiedz czy ta szczotka jest miękka? Czy jej igły są jakoś delikatnie zakończone, czy też ostre?

Jeszcze biorę pod uwagę MARSA, tylko igły wydają mi się krótkie
Mars--> [url]http://onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,299680,0.html[/url]

Posted

Dorka - ja te szczotka przyzyczajalam do czesania juz szczeniaka . Igly sa na poduszce dosc dobrze zamartyzowanej, delikatnie zakonczone i nie sa grube, jak np w szczotkach produkowanych przez Karusek. Jak mialabym wybieram np miedzy nia a KW - wybralabym Maxi Pina.
Najlepiej jak pojedziesz na wystawe i ama na jakims stoisku sie przekonaz. Bo to moja ocena - a oceny bywaja subiektywne.
W kazdym badz razie - ja i moj pies bardzo sobie chwalimy!
ps. tak patrze na te, ktora wybralas, a nie beda igly zbyt krotkie jak na twoja berdi?

Posted

No właśnie te 2cm to troszkę mało, nawet na takie liche futro jak ma Pandzica :roll:
Dobra... zamawiam Maxi Pin z tymi długimi igiełkami :multi:
[B]Dzięki Sota[/B] :loveu:

Posted

Sota36 właśnie dziś miałam pisać do Ciebie w tej sprawie:lol:
No ale jak już MAXI PIN do Ciebie dotarł to cieszę się bardzo bardzo:loveu:
W takim razie gorąco pozdrawiam,buuuuziole:buzi:

Posted

Ja też już mam, ja też :loveu: Piszę "ja" bo nie wiem czy oddam ją psu :diabloti: Ewentualnie raz za czas mogę ją Pandziszowi POŻYCZYĆ ;)
Bardzo fajna szczotka... Te dłuuugie igły wszędzie docierają a przy tym są delikatne - sprawdzałam na sobie :lol:

[B]Sota[/B], Twój schemat czesania Briarda dobrze sprawdza się na moim Beardecie (tylko grzebienia mniej używam)

Posted

Możesz coś więcej na ten temat napisać? Tzn...jestem zadowolona z obecnego schematu --> Maxi Pin, grzebień, MP (z tym, że u mnie grzebień to tylko do filców)
Skoro jest okazja dowiedzieć się czegoś to dlaczego jej nie wykorzystać ;) Wiem, że Briardy od Beardeda nie tylko wielkością się różnią, ale... i o to "ale" chodzi :lol:

Posted

No wlasnie w kilku, w tym jednej znamienitej europejskiej hodowli, spotkalam sie z tym, ze nie uzywa sie szczotki!!!! Tylko grzebien. I kiedy zapytalam - otrzymalam odpowiedz, ze tak jest lepiej dla wlosa. Zas podszerstek rowniez usuwa sie specjalna szczotka ( wielkoscia pudelka z zapalek ) jak wroce z wakacji - przesle fote. Takie szczotki sa produkowane w Niemczech, stad ja mam:)

• 2 months later...
Posted

No to czekamy na informacje o szczotkach i grzebieniach. Ja dosc czesto tez uzywam grzebienia i bardzo sparwdza mi sie firmy RESCO. Jest bardzo gladki. Z teflonem nie bardzo mi sie sprawdzil grzebien. Jak macie inne grzebienie polecane to napiszcie jakiej firmy. Zeby byly bardzo gladkie- sliskie wrecz we wchodzeniu we wlos.

• 11 months later...
Posted

Podniosę temat, bo zastanawiam się nad pinową szczotą do pudla. Tą albo Show Techa, tylko nigdzie nie widzę w netowych sklepach opisu jakiej długości mają igły....

Posted

[quote name='sota36']Cos mi sie bajdurzy, ze chyba sa w germapolu?[/QUOTE]

Być owszem, są ale na show techa nie widziałam opisu jakiej długości igły, a na wystawach szczotek show tech nie widuję...

Posted

[quote name='Bura']Być owszem, są ale na show techa nie widziałam opisu jakiej długości igły, a na wystawach szczotek show tech nie widuję...[/QUOTE]

Moja ma 2cm dlugości igły.

Posted

Jaaasne, sławnymi grzebieniami Sprattsa, ja jednak wolę korzystać z wiedzy hodowców, z wieloletnim doświadczeniem w tej rasie. I zdecydowałam sie jednak na szczotkę allsystems.

Posted

[quote name='Grey']No tak jest to siła przyzwyczajenia , ja uzyskam lepszy efekt stosując 072 ,psa rozczesze , wymasuje i pies jest spokojny .(każdy)[/QUOTE]

Każdy ma swojego bzika, każdy jakies hobby ma, jak mówi piosenka. Ja korzystam z rad groomerów i hodowców z USA i kanadu i jakoś żaden nawet nie wspomni o Sprattsie. Czy jaimkolwiek grzebieniu użytym do czegoś innego niż finałowe sprawdzenie fryzu. Ewentualnie do rozdzielenia dużych filców, które u nas się już praktycznie nie zdarzają.

Posted

Bura no widzisz , nie znają się ,Polacy są najlepsi .A Amerykanie jak spartolili sznaucera , to szkoda gadać .
Dla mnie narzędzie musi być uniwersalne i skuteczne .Chyba wiesz ,że podszerstek tworzy się cały czas i trzeba go wyczesywać od skóry .