alicja22ol Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Jestem załamana, mojej Tosi grozi porażenie nerwu udowego:placz: Gdy wróciłam wieczorem po pracy do domu psiak się bardzo wylizywał po brzuszku- myślalam że sie po prostu myje, bo poza tym zachowywał się normalnie. Gdy ją obejrzałam zauważyłam w pachwinie dziwną zmianę- zaczerwienioną na obwodzie, żółtą w środku z czarnym punktem w centrum, który po wyjęciu okazał się żądłem. Na drugi dzień poszłyśmy do veta z tym co wyjęłam jej z pachwiny. Vet potwierdził moje przypuszczenia, ale okazało się, że jest to bardzo poważna sprawa, bo zaczęła się martwica skóry( to żółte) a blisko pod skórą w tym miejscu przebiega nerw udowy, który może uledz porażeniu jeśli martwica będzie postępować.:placz: Póki co vet kazał smarować jodyną 4x dz.Teraz czekamy do jutra na kontrolę. Modlę się żeby sama zaczęla się z tego wylizywać, bo jesli nie to operacja i co najgorsze grożba niedowładu w tylnej łapce:placz: Quote
Franti Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Biedna Tosia. Mojemu przyjacielowi osa zabiła psa,ale wleciała mu do gardła.:placz: Quote
Roxy Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ojejku wspolczuje:-? biedna Tosia, miejmy nadzieje, ze wyzdrowieje Quote
alicja22ol Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Dawno nie pisalam... Tośka się wylizała, kamień spadł mi z serca. Ładnie się zagoiło i obeszło się bez antybiotyków...ale wet mnie nieźle nastraszył. Quote
Recommended Posts