kipper Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Witam. Dwa dni temu udałem się do weterynarza z moim yorkiem (suczka) wraz z koleżanki yorkiem aby nam pomogła w pokryciu psa.Po 30 minutach psy sie zakleszczyły i kopulowały się przez 20 minut.Dzisiaj rano suczka została wypuszczona na podwórko żeby się załatwić po paru minutach wychodzę żeby ją zawołać a ona już była zakleszczona z kundlem szesnasto letnim :-( zaraz wziołem wiadro zimnej wody i oblałem ich bo słyszałem że w taki sposób się je rozłacza i się rozłączyli.Bardzo się obawiam i nie mam pojęcia co w takiej sytuacji zrobic.Nie wiem czy tez kundel ktory jest tak stary może byc płodny prosze o pomoc.:-(:angryy: Quote
tabaluga1 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Uprawnienia hodowlane chyba dotyczą suczki a nie właściciela.. Quote
Everybody_Lies Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='tabaluga1']Uprawnienia hodowlane chyba dotyczą suczki a nie właściciela..[/quote] No o to mi chodziło:roll: Nie czepiaj się słówek... Quote
*Daria* Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Najlepiej zrobisz sterylizując sukę, bo wątpię że ma uprawnienia hodowlane, została pokryta reproduktorem i krycie zostało zgłoszone do ZK. A co do kundelka który pokrył twoją sukę.. Co za różnica, czy urodzą się kompletne mieszańce, czy kundle w typie yorka ? Na jedno wychodzi. Nie powinnaś doprowadzić do urodzenia się ani jednych, ani drugich. Quote
polciuaa Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 no ciekawa jestem czy sunia Twoja jest z rodowodem czy bez.. Quote
Saint Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Samce zachowują płodność do śmierci. Tak samo jak u ludzi. Mężczyzna jest płodny do końca życia - kobieta do czasu menopauzy. Co najwyżej zmienia się prawdopodobieństwo zapłodnienia uwarunkowane "kondycją" plemników. Quote
ATLANTYDA Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Jak wypuszczasz sukę z cieczka samą na dwór :roll::shake:to nie dziw się ,że każdy tak samo biegający luzem pies z korzysta z okazji. Dla mnie to przykład kompletnego braku odpowiedzialności . Trzeba było pomyśleć wcześniej ,a nie teraz jak już jest po fakcie :shake:. Quote
Natti28 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Heh a może udać sie do weta, możliwe ze on coś poradzi. Jak piszesz pies był stary ale nie wiadomo czy płodny a jeśli był płodny i trafił na ''te dni'' no to wiadomo. Sukę pokryta trzeba dalej pilowac bo to ze poryl ja jeden pies nie oznacza ze inny nie moze, a potem szczeniaki moga byc po innych ojcach. Inna sprawa to to jakiej wielkości byl ten kundel, bo Yorki nie mają łatwo z porodami a jeszcze jak ten kundel nie był najmniejszy a gdyby szczeniaki były po nim to może byc cięzko z porodem. Moze a nie musi heh. A nie lepiej założyc majtki na cieczke i pilnowac suku zeby potem nie było problemu skoro nie chcesz sterylki. Quote
Charly Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='Lapeno']Sterylizacja aborcyjna.Ot co.[/quote] dokładnie. co zrobisz z kundelkami jak juz się urodzą...:shake: sterylka aborcyjna i problem z głowy. Twoja suka i tak nie ma uprawnien hodowlanych. Quote
1w0na Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='*Daria*']Co za różnica, czy urodzą się kompletne mieszańce, czy kundle w typie yorka ? Na jedno wychodzi. [/QUOTE] Kundle w typie Yorka można sprzedać za 1200zł, a mieszańca już nie. Quote
Obama Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 A teraz kilka ważnych rzeczy. Temat rasowy= rodowodowy na forach psich pojawia się z ogromnym natężeniem,stąd pozwolisz,że podeprę się linkami w tłumaczeniu podejścia ludzi w tym temacie.Polecam lekturę.Miałaś czas na plany rozmnożenia suki,to znajdziesz też chwilkę, by dla dobra swojej ukochanej pupilki poczytać: [url=http://www.arka.strefa.pl/rasa.html]Nie kupuj kota w worku[/url] [URL="http://www.rasowy-rodowodowy.info/"]www.rasowy-rodowodowy.info[/URL] [URL="http://www.stoppseudohodowcom.org/"]STOP pseudohodowcom! | STOP pseudohodowcom! Rasowy = Rodowodowy.[/URL] Powodzenia i właściwych decyzji życzę. Quote
mamanabank Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 To, co chciałam tutaj napisać i tak zostałoby usunięte przez administratorów, jedno słowo przychodzi mi tylko do głowy, zaczyna się na kret... Quote
Saite Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Po pierwsze to[B] kipper [/B]jest płci męskiej (tak się zaprezentował w 1 poście), więc nie piszcie jak do kobiety, bo jeszcze pomyśli, że to nie do Niego. ;) Wszystko tu praktycznie zostało powiedziane odnośnie rozmnażania psów w typie i bezsensowności tego, ja dodam, że ogromnym błędem [B]kipper[/B] było to, że polałeś psy wodą, [B]NIE WOLNO GWAŁTOWNIE ROZDZIELAĆ PSÓW, to grozi obrażeniami![/B] Po raz kolejny nasuwa mi się wniosek, że najchętniej za rozmnażanie zwierząt biorą się ci, co żadnego pojęcia o tym nie mają , a cechuje ich jakiś taki wstręt do uświadomienia się. Quote
jmw Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Twoja suczka ma uprawnienia? Czy jakieś podróbki yorków, czyli że pseudohodowla? Chyba, że masz uprawnienia, to co innego... Quote
Joven Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 dziwi mnie to, że weterynarz pomógł w tym całym zajściu...przecież to nielegalne...:/ nasz weterynarz by się na to nie zgodził... Quote
Donatka112 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Pomógł bo to pewnie też był pseudo weterynarz.... Quote
Recommended Posts