Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ogólnie uważam moją sunie za dobrze wychowaną. Jest fantastyczna dopóki nie wychodzi na spacer. Bez smyczy jest w miare ok ale na smyczy to totalna porażka. Ciągnie jakby była zaprzegnięta do sani zimą :/ Wiem, że kolczatka przy tej rasie sie nie sprawdza (sama nigdy nie próbowałam) miała dławik który wcale jej nie przeszkadzał. Robiła sie fioletowa ale i tak ciągnęła. Więc po 3 spacerach poszedł w odstawkę. Niedawno miała wypadek samochodowy ( [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1129/potrzebna-pomoc-dla-amstaffa-po-wypadku-141151/[/url] ) i myślałam że po tym wydarzeniu to się zmieni. Jednak myliłam się strasznie :/ Ledwo chodzi ale na smyczy i tak ciągnie :/ Do tego jest bardzo towarzyska i do każdego podchodzi (przed wypadkiem nawet skakała) Miałam iść na szkolenie jednak dopóki nie dojdzie do siebie to nie można a ja już nie mam siły :/ Najgorsze jest to jak wychodze na spacer z nią i z dzieckiem. Wózek w jedną stronę pies w dugą a ja w trzecią.
Próbowałam wielu sposobów jednak nawet nie mam za co jej nagradzać bo ona NIGDY nie idzie dobrze :( Błagam POMOCY

Posted

Ja stawałem i czekałem aż pies zluzuje smycz ,albo obracałem się na pięcie i mocnym szarpnięciem pociągałem za sobą psa.Teraz tylko zwolnie a oba psy doskakują do nogi i idą spokojnie.
Działa też "k...a" ,ale to chyba na wszystkie psy:evil_lol:

Posted

[quote name='teQuilla_bdg']ogólnie uważam moją sunie za dobrze wychowaną. Jest fantastyczna dopóki nie wychodzi na spacer. Bez smyczy jest w miare ok ale na smyczy to totalna porażka. Ciągnie jakby była zaprzegnięta do sani zimą :/ Wiem, że kolczatka przy tej rasie sie nie sprawdza (sama nigdy nie próbowałam) miała dławik który wcale jej nie przeszkadzał. Robiła sie fioletowa ale i tak ciągnęła. Więc po 3 spacerach poszedł w odstawkę. Niedawno miała wypadek samochodowy ( [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1129/potrzebna-pomoc-dla-amstaffa-po-wypadku-141151/[/url] ) i myślałam że po tym wydarzeniu to się zmieni. Jednak myliłam się strasznie :/ Ledwo chodzi ale na smyczy i tak ciągnie :/ Do tego jest bardzo towarzyska i do każdego podchodzi (przed wypadkiem nawet skakała) Miałam iść na szkolenie jednak dopóki nie dojdzie do siebie to nie można a ja już nie mam siły :/ Najgorsze jest to jak wychodze na spacer z nią i z dzieckiem. Wózek w jedną stronę pies w dugą a ja w trzecią.
Próbowałam wielu sposobów jednak nawet nie mam za co jej nagradzać bo ona NIGDY nie idzie dobrze :( Błagam POMOCY[/QUOTE]
[url=http://pies.onet.pl/3930,13,17,a_pies_ciagnie,artykul.html] Zofia Mrzewińska - A pies ciągnie [/url]