figa171 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Dzień dobry. Prosze o poradę . Chce , żeby mój pies trochę "przypakował" , bo jets troche za chudu i mizerny. Jaka sucha karme polecacie ??? dzięki za info. Quote
milamini Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 W zasadzie każdy ci poleci to czym sam karmi. Rynek jest ogromny- zalezy też dlaczego twój pies jest chudy? Odrobaczony? Wątroba i nerki sprawne? Może ma problemy z przyswajaniem? Jeśli jest zdrowy, a jadł kiepskie jedzenie to każda dobra karma np. dla sportowców na pewno go szybciej postawi na nogi. Mój border mimo dobrego żarcia był chudy. Zamykałam go nawet na godzinkę po jedzeniu- nie tył. Wszystko spalal na minus (jak ja zresztą :eviltong:). Teraz do każdej porcji ma dodawane mięcho lub- skórki drobiowe surowe. Acha- na jesieni był wykastrowany- tez słobo utył, i jak tylko przestaje dodstawać "dodatki" chudnie, troszkę, ale zawsze. Nie mówiąc, że dodatek taki podnosi "walory" karmy. Teraz jest na Husse i zobaczymy. Najważniejsze pilnować parametrów karmy stosownie do rasy. Bordery i szelciaki są wrażliwe na przebiałczenia- ale jak widać dodatek żywego białka borderowi służy. Quote
Martens Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Co je teraz, jaka to rasa, w jakim jest wieku, ile ma ruchu? Quote
figa171 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 wszystko z nim w porządku tzn, jest zdrowy. ma rok , jadł royala, teraz acane. chodzi mi o to , że chciałabym , żeby troche hmmm...... "przybrał na mięśniach" . tzn. inne psy w jego rasie są bardziej takie "muskularne" , a on nie ma ani "klaty' i łapy chude itp. aha, to wyżeł niemiecki szorstkowłosy Quote
ewtos Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='figa171']wszystko z nim w porządku tzn, jest zdrowy. ma rok , jadł royala, teraz acane. chodzi mi o to , że chciałabym , żeby troche hmmm...... "przybrał na mięśniach" . tzn. inne psy w jego rasie są bardziej takie "muskularne" , a on nie ma ani "klaty' i łapy chude itp. aha, to wyżeł niemiecki szorstkowłosy[/quote] Daj chłopakowi dojrzeć , rok to wiek wczesno młodzieńczy. Na" klate" dobre jest w tym wieku kopanie w ziemii. Quote
Martens Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Zgadza się, rok to za mało, żeby pies "zmężniał". Jak będzie miał 3 lata i nadal będzie wyglądał tak jak teraz, to można kombinować ;) Quote
Magda1234 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 My z Hillsa przeszliśmy na Hussa i jesteśmy bardzo zadowoleni, dobra jakość w przystępnej cenie i dostawa do domu gratis, a także atrakcyjne zniżki dla hodowców ;)) Polecam [url=http://www.husse.pl]Husse - karma dla psa karma dla kota sklep internetowy żwirek piasek dostawa do domu karma sucha karma dla zwierząt[/url] Quote
Boogie Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Spróbuj jakąś karmę dla psów aktywnych, o wyższej kaloryczności. Do tego dużo ruchu z pieskiem to i budowy nabierze :) Quote
Recommended Posts