Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry.
Prosze o poradę . Chce , żeby mój pies trochę "przypakował" , bo jets troche za chudu i mizerny. Jaka sucha karme polecacie ???
dzięki za info.

Posted

W zasadzie każdy ci poleci to czym sam karmi. Rynek jest ogromny- zalezy też dlaczego twój pies jest chudy? Odrobaczony? Wątroba i nerki sprawne? Może ma problemy z przyswajaniem? Jeśli jest zdrowy, a jadł kiepskie jedzenie to każda dobra karma np. dla sportowców na pewno go szybciej postawi na nogi. Mój border mimo dobrego żarcia był chudy. Zamykałam go nawet na godzinkę po jedzeniu- nie tył. Wszystko spalal na minus (jak ja zresztą :eviltong:). Teraz do każdej porcji ma dodawane mięcho lub- skórki drobiowe surowe. Acha- na jesieni był wykastrowany- tez słobo utył, i jak tylko przestaje dodstawać "dodatki" chudnie, troszkę, ale zawsze. Nie mówiąc, że dodatek taki podnosi "walory" karmy. Teraz jest na Husse i zobaczymy. Najważniejsze pilnować parametrów karmy stosownie do rasy. Bordery i szelciaki są wrażliwe na przebiałczenia- ale jak widać dodatek żywego białka borderowi służy.

Posted

wszystko z nim w porządku tzn, jest zdrowy. ma rok , jadł royala, teraz acane. chodzi mi o to , że chciałabym , żeby troche hmmm...... "przybrał na mięśniach" . tzn. inne psy w jego rasie są bardziej takie "muskularne" , a on nie ma ani "klaty' i łapy chude itp.

aha, to wyżeł niemiecki szorstkowłosy

Posted

[quote name='figa171']wszystko z nim w porządku tzn, jest zdrowy. ma rok , jadł royala, teraz acane. chodzi mi o to , że chciałabym , żeby troche hmmm...... "przybrał na mięśniach" . tzn. inne psy w jego rasie są bardziej takie "muskularne" , a on nie ma ani "klaty' i łapy chude itp.

aha, to wyżeł niemiecki szorstkowłosy[/quote]

Daj chłopakowi dojrzeć , rok to wiek wczesno młodzieńczy. Na" klate"
dobre jest w tym wieku kopanie w ziemii.

• 3 weeks later...
Posted

My z Hillsa przeszliśmy na Hussa i jesteśmy bardzo zadowoleni, dobra jakość w przystępnej cenie i dostawa do domu gratis, a także atrakcyjne zniżki dla hodowców ;)) Polecam [url=http://www.husse.pl]Husse - karma dla psa karma dla kota sklep internetowy żwirek piasek dostawa do domu karma sucha karma dla zwierząt[/url]

• 1 year later...