Olena84 Posted March 31, 2018 Posted March 31, 2018 Wszystkiego najlepszego, miłych i pogodnych Świąt! Quote
Nadziejka Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Kamysiu ciudny odwiedzam pozdrawunkam ogromnie Quote
Selenga Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 Wybaczcie cioteczki ciszę na wątku, ale musiałam zrobić porządek ze swoim sercem i raczej nie wątki mi były w głowie... Przez ten cichy okres wydarzyło się: wpłynęły wpłaty od Anula (50 zł), Olena84 (30 zl ), mama Oleny84 (50 zł), magenka1 (20 zł), mnie (36 zł, deklaracja za lipiec) - razem 186 zł + 14 które zostało = 200 zł przelałam Sylwii 200 zł za weta, odrobaczenie i obrożę przeciwkleszczową (195 zł + 5 zł na jakiś smaczek) wpłynęła wpłata od Agata51 - 300 zł przelałam Sylwii 300 zł za hotel - Sylwia udzieliła nam 50 zł rabatu na kwiecień :) - tym samym konto Kamyka zostało wyzerowane... wpłynęła wpłata od Olena84 - 30 zł I tak wygląda stan konta Kamyka na dziś: 30 zł W związku z powyższym zapraszam na bazarek, bo z samych deklaracji to my za maj nie zapłacimy... Zdjęcie do wydatków na weta I pozdrowienia od Kamyczka :) 2 Quote
magenka1 Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 Ja swoją deklaracje wpłacę w tym tygodniu, cudny jest Kamyk, lata jego już widać Quote
sharka Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 Czy Kamyk korzystał ze wsparcia skarpety im. Talcott? Czy mogę wystąpić o wsparcie na szczepienie, odrobaczenie, obrożę przeciwkleszczową? Quote
Monika z Katowic Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 1 godzinę temu, sharka napisał: Czy Kamyk korzystał ze wsparcia skarpety im. Talcott? Czy mogę wystąpić o wsparcie na szczepienie, odrobaczenie, obrożę przeciwkleszczową? Miał od Skarpety im. Talcott wsparcie w kwocie 200 zł w listopadzie 2017. To stosunkowo niedawno, ale myślę, że możesz złożyć podanie o 120 złotych na wsparcie celowe, czyli na szczepienie, obrożę oraz odrobaczenie. Ja to podanie poprę napewno. 1 Quote
Olena84 Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 Stan kaski kiepsko, dobrze że bazarek jest, ja spróbuję coś pokombinować Quote
sharka Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 Złożyłam prośbę o wsparcie - jeśli zostanie pozytywnie rozpatrzone, to proszę o umieszczenie banerka Skarpety w postach rozliczeniowych 1 Quote
Monika z Katowic Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 22 godziny temu, sharka napisał: Złożyłam prośbę o wsparcie - jeśli zostanie pozytywnie rozpatrzone, to proszę o umieszczenie banerka Skarpety w postach rozliczeniowych Sharko droga! Twój wniosek został rozpatrzony pozytywnie. Kamyk ponownie dostał od Skarpety im. Talcott bezzwrotną pomoc - tym razem w kwocie 150 zł. Już podałam skarbnikowi Skarpety konto Kamyka. 2 Quote
Selenga Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Dziewczyny kochane, z całego serca wam dziękuję Od początku kibicuję Kamykowi i bardzo mnie los tego psa interesuje, ogłaszałam go kilka lat na allegro najpierw, potem na olx i innych ogłoszeniowych portalach, niestety bez skutku. On się już u Sylwii czuje jak w domu, jest zadbany i zsocjalizowany. Sylwia ostatnio mówiła mi, że trudno uwierzyć, że ma 14 lat, bo jedyna różnica w stosunku do wcześniejszych lat jest taka, że nie próbuje już forsować wysokich ogrodzeń - 2 metrowa siatka nie stanowiła kiedyś dla niego przeszkody, teraz już się nie wspina. Od czasu do czasu odwiedza go ciotka Agata51, więc kontrola warunków jest, Agata też wspiera jego konto jeśli sytuacja robi się podbramkowa. A ja cały czas mam w pamięci zdjęcie Kamyczka ze schroniska - chudy pies z wywieszonym na całą długość językiem, uwiązany do budy, naokoło goła ziemia, bez jednej trawki, a przed Kamyczkiem kamień wykopany z tej ziemi, duży kamień. On potem z tym kamieniem spał, nosił go wszędzie, tulił się do niego... 2 Quote
Olena84 Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 2 godziny temu, Selenga napisał: A ja cały czas mam w pamięci zdjęcie Kamyczka ze schroniska - chudy pies z wywieszonym na całą długość językiem, uwiązany do budy, naokoło goła ziemia, bez jednej trawki, a przed Kamyczkiem kamień wykopany z tej ziemi, duży kamień. On potem z tym kamieniem spał, nosił go wszędzie, tulił się do niego... Też to pamiętam, Kamyk i jego jedyny przyjaciel, poza którym nie miał nikogo! 1 Quote
sharka Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 10 godzin temu, Monika z Katowic napisał: Sharko droga! Twój wniosek został rozpatrzony pozytywnie. Kamyk ponownie dostał od Skarpety im. Talcott bezzwrotną pomoc - tym razem w kwocie 150 zł. Już podałam skarbnikowi Skarpety konto Kamyka. Bardzo się cieszę, dziękuję :D Quote
Selenga Posted May 15, 2018 Posted May 15, 2018 Na konto Kamyka wpłynęło 30 zł deklaracji od magenka1 oraz 150 zł od Skarpety im Talcott Wpłynęło też kilka wpłat z bazarku, ale to podam już po zakończeniu bazarku. W każdym razie nie jest źle, damy radę :) Quote
Selenga Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 Aktualizacja rozliczeń kamyczkowych: wpłaty z bazarku: 210,40 zł wpłata jednorazowa od maarit: 50 zł wpłata od Aga76 10 złdeklaracje: Olena84 za czerwiec: 30 zł mama Oleny84 za maj: 50 zł mama Oleny za czerwiec: 50 zł magenka1 za maj: 30zł magenka1 za czerwiec: 30 zł wsparcie od Skarpety im.Talcott: 150 zł Aktualny stan konta Kamyka: 640,40 zł Pewnie się dziwicie, że nie ma w rozliczeniu przelewu za hotel w maju. Otóż zmieniły się zasady rozliczeń z hotelem. To znaczy kwota się nie zmieniła, nadal jest to 350 zł miesięcznie, ale płacimy nie co miesiąc a co dwa miesiące 700 zł. Sądzę, że w ten sposób Sylwia zmniejsza koszty obsługi księgowej. Sylwia ustalała te zmiany również z Agatą51 i ponieważ termin był wcześniejszy niż do tej pory płaciliśmy i nie mieliśmy pełnej sumy, to Agata51 zapłaciła hotelowi za maj. My płacimy w lipcu 700 zł, potem we wrześniu, w listopadzie, w styczniu 2019 itd. Jak widać na lipiec pieniędzy wystarczy, bo lipcowych deklaracji będzie 140 zł co najmniej. Ale dalej trzeba kombinować bazarkami żeby do września uzbierać kolejne 700 zł... Quote
Selenga Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Znowu się pozmieniało :) Płacimy jak poprzedni, co miesiąc. Zapłaciłam za czerwiec 350 zł Stan konta 290 zł Na lipiec wystarczy z deklaracjami, ale trzeba ruszyć bazarki żeby zebrać kasę na sierpień i wrzesień. i jeszcze pozdrowienia od Kamysia Nowa miłość Kamyka Ten mały jest niewidomy, ale zawsze lubi postraszyć. A Kamyś spokój - prawdziwy facet! 2 Quote
Monika z Katowic Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Ponieważ stał się cud i jeden z gromadki "moich" dogomaniackich psiaków został adoptowany przychodzę do Kamyczka. Tym razem jako stały deklarowicz. Deklaruję od czerwca 2018 stałą kwotę miesieczną: 20 złotych. 1 Quote
Selenga Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 2 godziny temu, Monika z Katowic napisał: Ponieważ stał się cud i jeden z gromadki "moich" dogomaniackich psiaków został adoptowany przychodzę do Kamyczka. Tym razem jako stały deklarowicz. Deklaruję od czerwca 2018 stałą kwotę miesieczną: 20 złotych. Bardzo, bardzo dziękujemy :) 1 Quote
Monika z Katowic Posted July 15, 2018 Posted July 15, 2018 Zapraszam serdecznie. Proszę też o podnosznie mojego bazarku: Quote
Selenga Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 Sytuacja finansowa Kamyka się nam niestety komplikuje... Starości nie da się zatrzymać, a nasz Kamyczek ma już przeszło 14 lat i starość go dopadła też - Kamyczkowi siadają stawy. Miał zrobione badania, ogólne i USG, oglądał go wet i zapisał leki. W tej chwili Kamyś czuje się lepiej, ale musi już brać leki i być pod kontrolą weterynaryjną. To wszystko niestety kosztuje, a nas tu bardzo mało jest... Rozliczenie za lipiec wpłaty: magenka1 - 30 zł Olena84 - 30 zł Monika z Katowic - 40 zł Aga76 - 10 zł mama Oleny84 - 50 zł Agata51 - 200 zł Arim- - 20 złRAZEM 380 zł + 290 zł było na koncie = 670 zł wydatki: hotelowanie - 350 zł badania - 225 zł lekarstwa - 36 złRAZEM 611 zł Na koncie Kamyka zostało 59 zł... Quote
Nadziejka Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 Cudny Kamyniu mimo lat i taki bezpieczny zadbany kochany sciskam tulinkam Kamyniu tez pamietan ten ...kamien ... ech ...serce pekalo a moze i Kasia tez bedzie znow zagladac ? Quote
Recommended Posts