Niewyspana Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 A może mi ktoś wytłumaczyć, jak równo przyszyć tasiemkę? Dopiero eksperymentuję z maszyną do szycia i nie bardzo mi wychodzi... Może jakieś tricki, albo coś? Czy to zależy tylko od wprawy? Quote
agutka Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 możesz usztywnić sobie szpilkami , ja kilka miesięcy temu robiłam to bez problemu a teraz zygzaki ;) z czasem będziesz z zamkniętymi oczkami lecieć ;) Quote
dance_macabre Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 (edited) już znalazłam Edited December 10, 2013 by dance_macabre Quote
lucky23 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Czy ktos z was zna się na ustawianiu maszyn? Namieszałam w maszynie, i ani ja ani moja mama nie umiemy przywrócić stanu pierwotnego. Proszę o oferty na pw. Quote
Laylachihuahua Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Chyba najlepiej się udać do serwisu maszyn w swoim mieście:) bo przynajmniej odejdą koszty wysyłki Quote
Laylachihuahua Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Hej, wie ktoś może jaki jest orientacyjny obwód szyi Westa? Quote
Paulina1014 Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić smycz plecioną? Lub czy może ktoś widział jakąś instrukcję? Czy to się plecie tak jak zwykły warkocz tylko z 4 sznurków i z dwóch się robi jeden, tak żeby były 3? :P Szukałam już jakichś filmików i znalazłam tylko jeden, z którego nic nie zrozumiałam :) Quote
Niewyspana Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 [quote name='Paulina1014']Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić smycz plecioną? Lub czy może ktoś widział jakąś instrukcję? Czy to się plecie tak jak zwykły warkocz tylko z 4 sznurków i z dwóch się robi jeden, tak żeby były 3? :P Szukałam już jakichś filmików i znalazłam tylko jeden, z którego nic nie zrozumiałam :)[/QUOTE] Dołączam się do pytania. Sznurki mam (jeszcze w pasmanterii, ale są ;p) i mogę zaczynać, a pospolity warkoczyk niezbyt mi pasuje ;p Quote
Korenia Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Poszukajcie filmiku jak robi się warkocz z 4 i więcej części u tej dziewczyny na YT [URL]http://www.youtube.com/user/lilithedarkmoon[/URL] Robi na włosach, ale nie ma znaczenia na czym wy zrobicie :P Quote
Adriana. Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 [quote name='Paulina1014']Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić smycz plecioną? Lub czy może ktoś widział jakąś instrukcję? Czy to się plecie tak jak zwykły warkocz tylko z 4 sznurków i z dwóch się robi jeden, tak żeby były 3? :P Szukałam już jakichś filmików i znalazłam tylko jeden, z którego nic nie zrozumiałam :)[/QUOTE] Mi się wydaje, że to się plecie taj jak tzw. kłosa. Nie bardzo potrafię to wytłumaczyć, dzieli się sznurki na dwie części, bierze się jeden ze spodu, przekłada przez środek na drugą stronę i dołącza do drugiej części. Quote
Niewyspana Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Kupował ktoś w tym sklepie - [URL]http://aspsklep.pl/[/URL] ? Mają całkiem przyzwoity asortyment... Quote
Kesja Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Niewyspana, nie, ale wiesz że dzisiaj akurat też się na niego natknęłam i już wybrałam rzeczy które zamówię;) Fajne mają zatrzaski plastikowe, ecoskórkę... Quote
Niewyspana Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Jak się dowiesz po ile przesyłka, to daj znać, bo też jestem chętna, a nigdzie nie mogę znaleźć... ;) Quote
Kesja Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Na stronie pisze, że wysyłają przez Pocztę Polską, więc pewnie według cennika PP :) Quote
Kesja Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Niewyspana, kopiuję ze stronki: [I]"Zamówione towary wysyłamy za pośrednictwem[B] firmy kurierskiej lub Poczty Polskiej[/B]. Nasza firma przygotuje najtańszy wariant dostawy zamówionego przez Państwa towaru. [B]Na kalkulację tego kosztu będą miały wpływ waga paczki oraz gabaryty.[/B] Koszty dobranego dla Ciebie sposobu dostawy doliczamy do wartości zamówionego towaru - obie kwoty składają się na ostateczny koszt zamówienia."[/I] Quote
Niewyspana Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Dzięki, jak mi zostanie kasy, to coś zamówię ;) Quote
Laylachihuahua Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Ja zawsze stamtąd zamawiam - mają bardzo solidne zatrzaski, ale też wiele innych rzeczy. Za przesyłkę zawsze płacę około 11 zł, a zamawiam sporo:) Quote
AnYya Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Ja też zamawiałam i wszystko porządnie i szybciutko, za przesyłkę tez płaciłam 11 zł. Quote
lucky23 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 mam pytanie jakim maateriałem obszywacie obroże? Quote
Kesja Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Dobrze wiedzieć że stronka polecana ;) Ja znalazłam ostatnio takie cudne tasiemki: [B][url]http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14487794[/url][/B] :loveu::loveu::loveu: Już myślę jakie kolory zestawić ze sobą... :p Quote
Nalaxo Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [B]Laylachihuahua[/B] odwiedziłam Twojego bloga i widziałam, że posiadasz kilka fajnych tkanin bawełnianych (np. ze wzorkiem w pandy) . Mogę spytać, gdzie zakupiłas materiał? Gdzie zazwyczaj kupujecie tkaniny, tasiemki, a gdzie materiały kaletnicze? :) Pozdrawiam! Quote
lucky23 Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='Nalaxo'][B]Laylachihuahua[/B] odwiedziłam Twojego bloga i widziałam, że posiadasz kilka fajnych tkanin bawełnianych (np. ze wzorkiem w pandy) . Mogę spytać, gdzie zakupiłas materiał? Gdzie zazwyczaj kupujecie tkaniny, tasiemki, a gdzie materiały kaletnicze? :) Pozdrawiam![/QUOTE] ja mam w planach kupić w textilmar, czegoś bajecznego nie mają, ale kazdy znajdzie cos dla siebie w przyzwoitej cenie :-) Quote
Evily Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 (edited) Bardzo fajny pomysł z tym własnoręcznym wykonywaniem smyczy, szelek i obroży :) Sama zrobiłam już jedną obróżkę, a zabieram się do robienia nowego kompleciku ;) Edited February 21, 2014 by Evily zrobiłam literówkę Quote
betty_labrador Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 To ja pokaże kilka swoich nowych :) [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/835/pf9l.jpg[/IMG] [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/801/nvva.jpg[/IMG] [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/43/9he9.jpg[/IMG] Dwie ostatnie do sprzedania :D Quote
Evily Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 betty_labrador -śliczne, widać że już robisz dłużej bo ja dopiero zaczynam :) Quote
Recommended Posts