Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]harper[/B] twoja sunia wygląda jak kopia mojej, tylko gdyby twoja miała oba brązowe oczka, wpadnij do nas do galerii i sama zobacz :evil_lol: :loveu:

Posted

Dzięki :)

[quote name='vege*'][B]harper[/B] twoja sunia wygląda jak kopia mojej, tylko gdyby twoja miała oba brązowe oczka, wpadnij do nas do galerii i sama zobacz :evil_lol: :loveu:[/QUOTE]
Faktycznie, na niektórych zdjęciach jest bardzo podobna :D Np tu i tu: [url]http://img231.imageshack.us/img231/4641/picanusia.jpg[/url] [url]http://img221.imageshack.us/img221/9870/090301083327.jpg[/url] a zwłaszcza tu ;) [url]http://img41.imageshack.us/img41/8476/090416211514.jpg[/url]

Ale na innych już mniej (przynajmniej na pierwszych trzech stronkach). A skąd ją macie (miasto) i ile waży? :)

Posted

[quote name='harper']
Ale na innych już mniej (przynajmniej na pierwszych trzech stronkach). A skąd ją macie (miasto) i ile waży? :)[/QUOTE]
Mam ją od znajomych z Sarnowa (9 km od Płońska) i aktualnie waży niecałe 24 kg i mierzy ok 52 cm w kłębie ;-) a twoja? :-)

Posted

[quote name='paulaa.'][B]harper [/B] jak ty zrobiłaś te obszycia jak z ActivDog ? Sama ? Świetnie to wygląda, ale chyba mnóstwo pracy. :smile:[/QUOTE]

Z tego co wiem to chyba w maszynach do szycia są takie ustawienia gdzie się ustawia, żeby igła szyła równo czy w jakieś wzorki np jak na tej smyczy, ale nic sobie za to nie dam uciąć :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']Z tego co wiem to chyba w maszynach do szycia są takie ustawienia gdzie się ustawia, żeby igła szyła równo czy w jakieś wzorki np jak na tej smyczy, ale nic sobie za to nie dam uciąć :evil_lol:[/QUOTE]

Aaa, no okej. Ja nigdy w ręku maszyny do szycia nie miałam więc nie wiem. :D

Posted

[quote name='paulaa.']Aaa, no okej. Ja nigdy w ręku maszyny do szycia nie miałam więc nie wiem. :D[/QUOTE]

Ja też nie miałam, ale jak patrzyłam w necie z ciekawości ile kosztują to tam były jakieś programy do ustawiania tych szyć ;-)

Posted

Są różne rodzaje szwów/wzorków, przestawia się na maszynie jaki ścieg(chyba tak się to nazywa) chcemy mieć.
Mam 2 maszyny elektryczne i ze 2 singery w rodzinie i nie korzystam z tego, zawsze sobie obiecuję, że nauczę się przerabiać ciuchy :)

Posted (edited)

[quote name='vege*']Mam ją od znajomych z Sarnowa (9 km od Płońska) i aktualnie waży niecałe 24 kg i mierzy ok 52 cm w kłębie ;-) a twoja? :-)[/QUOTE]
Moja 24,5 kg (myslałam, ze Twoja mniej ;) ) i ma 59 cm w kłębie. Pochodzenie: schronisko we Wrocławiu.
[quote name='paulaa.'][B]harper [/B] jak ty zrobiłaś te obszycia[/QUOTE]
To są najzwyklejsze zygzaki, które ma każda nowsza maszyna. Konkretnie jest to zygzak do materiałów elastycznych. Ja mam taka maszynę i to jest wzorek C ten niżej [URL]http://p.alejka.pl/i2/p_new/51/18/maszyna-do-szycia-lucznik-ewa-2014-2_0_b.jpg[/URL]
Ponadto są i inne ściegi, można sobie szyć jak się podoba.

Pracy nie ma nie wiem ile, obrożę uszyłam szybko, szelki już dłużej bo to moje pierwsze guardy i musiałam się trochę nakombinować. Jak ktoś ma cierpliwość to polecam szyć samemu takie rzeczy, bo ceny wychodzą 2-3 krotnie niższe niż w sklepach.

Nawet jeśli to co się uszyje jest z trochę gorszych materiałów, bo jak kupuje się dla siebie małe ilości to trudniej dostać fajne rzeczy, to przy 2-3 krotnie niższej cenie można częściej zmieniać akcesoria :)

Edited by harper
Posted

Ma ktoś sprawdzone mocne zatrzaski?
Dla psa 35kg.
Mi się udało do tej pory zrobić jedną obróżkę, ale zatrzask puścił po 4 spacerze :(
[IMG]http://img208.imageshack.us/img208/4472/dsc04975p.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Asia.']Ma ktoś sprawdzone mocne zatrzaski?
Dla psa 35kg.
Mi się udało do tej pory zrobić jedną obróżkę, ale zatrzask puścił po 4 spacerze :([/QUOTE]
Tego typu są bardzo dobre:[URL]http://aspsklep.pl/product_info.php?cPath=28_104&products_id=495[/URL]
Są zrobione z twardego plastiku, solidne, dosyć ciężko się je zatrzaskuje i bardzo głośno klikają przy zatrzaskiwaniu. Ja mam uszyte z tego flyballowki dla 25 kg psa, klamrę na taśmę 2,5 cm i po roku dość aktywnego użytkowania trzyma idealnie. Szukaj w pasmanteriach lub sklepach szewskich, jak będziesz kupować to wypróbuj parę razy czy dobrze działa .

Obróżka w ślicznych kolorkach :)

Posted

[quote name='Demowata']A czy klamry w obroże Weny się rozpinają? ;)[/QUOTE]
jedna sie rozpieła... :/ ale to taka zwykła klamra.. dlatego się pytam czy ta się nie rozsuwa.. ;)

• 4 weeks later...
Posted

od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem uszycie obroży i chyba tym razem wzięło mnie już na poważnie ;)
Tylko zastanawiam sie czy podszyć ją polarkiem, a jeśli tak to go zdobyć?

Posted

[quote name='milla.j']od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem uszycie obroży i chyba tym razem wzięło mnie już na poważnie ;)
Tylko zastanawiam sie czy podszyć ją polarkiem, a jeśli tak to go zdobyć?[/QUOTE]
Do polaru strasznie się czepia sierść, lepszy by był albo jakiś śliski materiał od spodu obroży albo eko skórka ;-)

Posted

[quote name='milla.j']do eko skórki jakoś nie mam przekonania.
w sumie, taśma sama w sobie tez jest ok ;)[/QUOTE]
Ja miałam obrożę z eco i sobie ją chwaliłam, ale sprzedałam bo mi się znudziła :lol:
Ale też bardzo lubię obrożę od Taks, którą mam właśnie podszytą takim śliskim materiałem, ani włos się nie czepia, ani nie wyciera sierści :-) Bo sama taśma może wycierać sierść po jakimś czasie u psa długowłosego (a ty chyba masz berneńczyka? po avku tak sądzę ;-) ) No ale każdy lubi co innego i każdy ma inny gust ;-)

Posted

szczerze to sama nie wiem jak określić ten materiał :oops:
jutro mogę zrobić jakieś zdjęcia jeśli chcesz ;-)

edit: teraz doczytałam na starym bazarku u Taks, że to syntetyczna ircha ;-)