tekcia55 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Ja zrobiłam mojej Tekli Obrożę ze smyczy do kluczy ( Takiej grubej) z zatrzaskiem. Smycz była z jednej strony żółta z napisami reklamowymi, a z drugiej granatowa. Miała klamrę, więc cała obroża z jednej smyczy. Chciałam zrobić ogoniastej obrożę sznurkową, ale instrukcje i filmiki tutaj sa tak prosto pokazane, że dla mnnie za łatwo :/ Ale obróżka całkiem nieźle mi wyszła :) Muszę się teraz ruszyć do pasmanterii po taśmy, ale leniwe ciało nie chce :) No cóż. Pożyjemy, zobaczymy, raczej się w końcu ruszę. Quote
Victoria Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Z braku taśmy też kiedyś zrobiłam obrożę ze smyczy do kluczy. Zatrzask wzięłam inny bo tym kluczowym nie ufam.. Bardzo ładna wyszła - tło w piaskowym kolorze a na nim zielone kaktusy :) I pusem jest jeszcze jej miękość Quote
tekcia55 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 No tak, próbowałam, ten mój jest porządny, praktycznie sie na nim wieszałam :) i nie puszczał. Do pasmanterii będę się musiała wybrać po tę taśmę ( mam ambitny plan szelek, lecz kto wie co mi z tych szelek wyjdzie :) ) Lecz jak już pisałam nieeee chceee miii sięęęę!! ( Ach, ja i te moje lenistwo) Ale piesek chce mieć szelki ( a bardziej jego pani czyli ja) więc się ruszyć będę musiała. A szkoda. Quote
agumka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Kto zrobi charytatywnie kilka smyczy i obroży dla schroniska :)? albo jeśli któras z was ma w dobrym stanie, nie porozrywane, ale juz nie uzywane smycze i obroze, to mozna mi oddac :) Quote
Demowata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 (edited) Wczoraj mi się nudziło i zrobiłam obrożę zapinaną na klamrę ze sznurków odzieżowych. Obw. 36 cm.:razz: [IMG]http://img405.imageshack.us/img405/5683/pc314891.jpg[/IMG] [IMG]http://img706.imageshack.us/img706/318/pc314918.jpg[/IMG] Edited January 28, 2012 by Demowata Quote
Demowata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='Illusion']Super kolorki! :)[/QUOTE] Dziękuję ! :) Quote
Demowata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Hmmm... Dobrym pomysłem jest robić takie obroże na zamówienie? :) Quote
vege* Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 [quote name='Demowata']Hmmm... Dobrym pomysłem jest robić takie obroże na zamówienie? :)[/QUOTE] Ja robiłam na zamówienie do adresówek, ale mało klientów było :p Quote
Demowata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='vege*']Ja robiłam na zamówienie do adresówek, ale mało klientów było :p[/QUOTE] Ooo, szkoda :( Ale zawsze spróbować można :) Quote
Milena9 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Ja zrobiłam ostatnio sama smycz z liny: [IMG]http://img201.imageshack.us/img201/6929/19390668.jpg[/IMG] Quote
Demowata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [B]Milena9[/B] bardzo fajna smycz :) Quote
Demowata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Znacie może jakieś fajne sklepy internetowe z klamerkami, "kółeczkami" i innymi rzeczami potrzebnymi do zrobienia obroży, czy smyczy? :) Quote
vege* Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 [quote name='Demowata']Znacie może jakieś fajne sklepy internetowe z klamerkami, "kółeczkami" i innymi rzeczami potrzebnymi do zrobienia obroży, czy smyczy? :)[/QUOTE] Ja kupowałam na allegro Quote
Demowata Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Z jakich tasiemek robicie obroże dla psów? :) Quote
kokula Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [B]Demowata[/B] przepięknie wyszła Tobie ta obroża. Ile cm brałaś do tego sznurka, zrobiłabym mojej ma podobne gabaryty. Dzisiaj wkońcu doszłam jak to się robi:evil_lol: Quote
Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Hej. macie pomysł co zrobić dla tego psiaka? ciągle albo zrywa obroże albo z nich ucieka. Zamówiłam szelki dla niego, ale dotrą pod koniec albo w następnym tygodniu. Zrobiłam mu "szelki" ze starych smyczy. Dziś puściły. nie wiem jakie cudo mu teraz założyć żeby nie zwiewał. Macie jakiś pomysł co dość szybko mu można zrobić albo kupić na te kilka dni? Dodam że pies jest na łańcuchu. Quote
anorektyczna.nerka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Kup półzacisk z el perro, nie zerwie, nawet moj nie rozwalił. Quote
Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='HelloKally']Kup półzacisk z el perro, nie zerwie, nawet moj nie rozwalił.[/QUOTE] chodziło mi o zrobienie. zamówiłam jak już mówiłam szelki ale potrzebne coś na teraz. Quote
Demowata Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [B]kokula [/B]2 m sznurka wystarczy na 50 cm obroży C: Quote
LadyS Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Milena9']Ja zrobiłam ostatnio sama smycz z liny: [IMG]http://img201.imageshack.us/img201/6929/19390668.jpg[/IMG][/QUOTE] Mam pytanko - gdzie znalazłaś "to coś" co jest przy rączce i potem przy karabinczyku? Taka jakby niebieska folia? Quote
gops Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='ladySwallow']Mam pytanko - gdzie znalazłaś "to coś" co jest przy rączce i potem przy karabinczyku? Taka jakby niebieska folia?[/QUOTE] a to nie jest zwykła taśma izolacyjna? Quote
LadyS Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='gops']a to nie jest zwykła taśma izolacyjna?[/QUOTE] No właśnie się zastanawiam, bo podobną rzecz mój pies ma przy lince 5metrowej, a chciałabym coś takiego zanabyć do ringówek. Quote
tekcia55 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [B]Milena9 [/B]to tylko taśma izolacyjna czy jakoś jeszcze przyszywałaś? Bo ja bym się bała psa tylko na taśmie izolacyjnej prowadzać ;) Quote
gops Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='tekcia55'][B]Milena9 [/B]to tylko taśma izolacyjna czy jakoś jeszcze przyszywałaś? Bo ja bym się bała psa tylko na taśmie izolacyjnej prowadzać ;)[/QUOTE] zanim się zaklei tasma powinno sie przypalić nad palnikiem i skleić wtedy się mocno trzyma ja na takiej smyczy samorobionej prowadzam 17kg suczke która często szarpię i jest ok . Quote
Recommended Posts