fifi290496 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Czym karmić takie maleństwo czym wy karmiliście swoje szczenięta??niedługo będę miał szczeniaka i zbieram wszelkie informacje,więc jak jeszcze coś mogli byście napisać to byłym bardzo wdzięczny;) pozdrawiam:razz: Quote
Koryna Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 szczeniak będzie miał 8 miesięcy czy 8 tygodni? bo napisałeś "takie maleństwo", a przecież 8 miesięcy to piękny wiek ;) Quote
karjo2 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Poczytaj po proponowanych rozwiazaniach, od suchej, dobrej karmy, przez domowe gotowane, barf (uwielbiany przez psy ;) ), mokre gotowe karmy, wybor duzy. Quote
LakusiowaPani Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='fifi290496']sorka pomyłka 8 tygodni sorka!!![/quote] Polecam Royala junior w zaleznosci od rasy ( to sucha karma) i troche gotowanego domowego jedzonka. Gotowany kurczaczek, indyczek , ryż, marcheweczka . Mozna zrobic na dwa trzy dni do lodówki. Wciągac porcje na kilka godzin przed podaniem . Mało roboty a wiadomo co maluch szama. :cool3: Quote
karjo2 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Lakusiowa P., akurat RC dawno przestal byc niezla karma, pozostala tylko niewspolmierna cena. Jak juz koniecznie suche (bleee ;) ), to chociaz dobrej jakosci, w podobnej cenie do RC znajdzie sie pare duzo lepszych. Quote
LakusiowaPani Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='karjo2']Lakusiowa P., akurat RC dawno przestal byc niezla karma, pozostala tylko niewspolmierna cena. Jak juz koniecznie suche (bleee ;) ), to chociaz dobrej jakosci, w podobnej cenie do RC znajdzie sie pare duzo lepszych.[/quote] Polecam RC bo dla mojego psiaka okazała sie najlepsza. Próbowałam chyba wszystkiego i zawsze cos było nie tak z innymi:mad::angryy:. A to uczulenie a to ból brzucha a to biegunka. Dlatego napisałam ze polecam RC. Mój piecho je tyle ze nie zbankrutuje na tej karmie.:shake: A poza tym nie samym suchym zyje mój piecho. :p Quote
madeleine Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 ja na początku karmiłam ryżem z kurczakiem i marchewką. obecnie karmię britem i mogę go polecić.. dobra cena i pies dobrze wygląda. ale karmę to sobie można polecać.. musisz wypróbować wiele karm bo nie wiadomo jaka będzie twojemu psiakowi pasowała. ;) Quote
olinafm Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='fifi290496']Czym karmić takie maleństwo czym wy karmiliście swoje szczenięta??niedługo będę miał szczeniaka i zbieram wszelkie informacje,więc jak jeszcze coś mogli byście napisać to byłym bardzo wdzięczny;) pozdrawiam:razz:[/quote] Ja swojego sznaucera odchowałam na royalu i wyrósł duży, silny i zdrowy :p. Royala dostałam z wyprawka i później nie już chciałam zmieniać (to się nazywa marketing:diabloti:) Potem przerabialiśmy kilka innych karm i w końcu skończyliśmy na acanie. Myślę że na acanie już zostaniemy, bo psu podeszła najbardziej. Gdybym jeszcze raz odchowywała szczeniaka od razu zaczęłabym od acany. Chociaż o royalu nie mogę powiedzieć złego słowa, bo pies go chętnie wcinał i był zdrowy. Tylko pewnego dnia wyczytałam że w składzie royala są składniki sklasyfikowane jako rakotwórcze dla ludzi. Więc po co truć psa, jeśli za ta sama cenę (a chyba nawet parę zł niższą) można mieć karmę lepsza (z bardziej naturalnych składników). Przemyśl opcję acany -smak/rodzaj wg uznania Twojego i psa :p Quote
Recommended Posts