Malamutka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Ile waży husky ? moja kolezanka sprzecza sie ze mną że jej husky bedzie ważył 39 kg ( czyli tyle ile moja malamutka) i ze będzie mierzył 60 cm ( czyli tyle ile moja malamutka) ile waży husky i ile mierzy husky ? Quote
Cyraneczka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Czy to ta sama koleżanka, która ogląda w książce na temat husky zdjęcia malamuta?? :lol: Jeśli tak, to może jej husky jest malamutem :evil: A tak poważnie, to trzeba do wzorca sięgnąć, tam wszystko jest napisane. Jeśli to pies, to nie powinien być wyższy niż 60 cm, ale bywa różnie, są w Polsce psy wyższe i dużo niższe, więc nigdy nie wiadomo co jej wyrośnie :wink: A waga też bywa różna, bo są w Polsce psiaki za chude i zatuczone i też nie wiadomo jakiego sobie wychowa :wink: Ale przeciętnie pies powinien ważyć ok. 27 kg. Quote
monikahaida Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Moja sunia siberian husky: waży 18 kg.. 8) a ile mierzy to nie wiem..bo nie wiem jak ją zmierzyć :( Quote
HUSKYTEAM Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Hmmm, wzorzec podaje: "Suki wysokość w kłębie: 50.8 cm - 55.88 cm Psy: 53.34 cm - 59.69 cm Waga suk: 15.9 kg - 22.7 kg Psy waga: 20.4 kg - 27.2 kg Wymienione wagi i wzrosty określają wartości graniczne, nie preferując skrajności" No i cóż tu więcej dywagować ;-) Quote
agacia Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Moja sunia ma 60cm w klebie :roll: i wazy 24-25kg Quote
Canis_lupus_husky Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [quote name='Agacia']Moja sunia ma 60cm w klebie i wazy 24-25kg[/quote]Spora ;) mój Arti wzrost i wagę odziedziczyl po husky-ma też ok. 60 zm wys. i 25-27kg (ani zmierzyć ani zważyć go nie jest zbyt łatwo). Mówię po husky, bo Art jest dość malamuci-któryś z jego rodzicow na pewno był mieszańcem z malamutem. I piesek, którego ma koleżanka Malamutki też może być takim mieszańcem-wiadomo, ludzie mnożą-bo wyglądają podobnie, a jest moda na psy tego typu-sprzedają albo jako husky, albo jako malamuty. Dlatego w przypadkach psów bez papierów często nie można się zbytnio sugerować wzorcem-bo chociaż jeden psiak bez papierów będzie niemalże idealny, to drugi może okazać się mieszańcem... Dlatego jeśli koleżanka twierdzi, że jej husky będzie ważył 39kg to kto wie, może i tak będzie... :roll: Quote
ETM Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Obydwa psiaki dokladnie gorne granice. A przeciez nigdy im wzorca nie czytalem. 8) Mierzyc to jakos nie mierzylem, ale w normie. Quote
SZAMAN Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Mój haszczak mierzy 56cm i waży 22kg,czyli jest średni, ale na spacerach i tak czasami jest brany za Malamuta i to głównie przez właścicieli innych haszczaków -bardzo szczupłych i wyższych od mojego :lol: Myślą chyba, że to liliputek-Malamut lub szczeniaczek... Quote
Kyora Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Moja Mała waży około 20 kg, a w kłębie około 54 cm (czyli raczej norma) Natomiast większość ludzi dziwi się, że Husky i taki mały :D Quote
Kyora Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 No. Chwilami nawet szybki. Ale mój egzemplarz raczej woli sobie pobiegać dalej, ale za to truchcikiem. :D Quote
Recommended Posts