doddy Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Rzeczywiście Fecie wyszła niedoczynność tarczycy w badaniu krwi. ;) Quote
blue.berry Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 to w sumie dobrze - przynajmniej wiadomo co leczyc. Quote
kikou Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/12149.html"][COLOR=#000000]blue.berry[/COLOR][/URL] ale robisz cudowne zdięcia.....dech mi zaparło.... przepiękne! Quote
doddy Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Uzupełnienie wpłat Fety: Rorewa 50zł RAZEM: [B]1753,18zł.[/B] Quote
papunia Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 czy z niedoczyności może wynikac nadwaga Fety? śliczności, jak panda wygląda z tymi czarnymi obwódkami wokół oczu:loveu: Quote
doddy Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Dziś doszły jeszcze 2 wpłaty na Fetkę: Martyna H. 30zł Jola od naszej niewidomej Malinki 100zł RAZEM: [B]1883,18zł[/B] Dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='papunia']czy z niedoczyności może wynikac nadwaga Faty? [/quote] tak - nadwaga jest jednym z objawów niedoczynności tarczycy Quote
doddy Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Oprócz otyłości jeszcze łyse plamki i spokojne usposobienie. Czyli wszystko co ma Fetosława. Quote
malawaszka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='doddy']Oprócz otyłości jeszcze łyse plamki i spokojne usposobienie. Czyli wszystko co ma Fetosława.[/quote] z tym spokojnym usposobieniem to nie u wszystkich - u sznaucerów mini to chyba nie działa bo mój Bolo ['] miał niedoczynność ale usposobienie to on miał niczego sobie mimo wieku i schorowania :evil_lol::loveu: Quote
doddy Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 We wtorek Feta pojedzie już do hoteliku po wizycie okulistycznej. Strasznie ciężko będzie mi ją odwieźć ale niestety nie ma chętnego by dać jej domek tymczasowy. :-( Jedyne pocieszenie, że w hotelu będzie mieć super. Dzisiejsze rozliczenie Fety: Ludwa (bazarek) 20zl doddy(bazarek) 48zł Barbara B. 30zł RAZEM:[B] 1981,18zł[/B] Quote
irysek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 podasz mi doddy na pw nr konta. na ktore przelac kase z bazarku kardoe na fete? Quote
doddy Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [LEFT]Mogę i publicznie ;) [FONT=verdana][B]AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych[/B] ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02-143 Warszawa [/FONT] [/LEFT] [CENTER] [/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [FONT=verdana]Nr konta:[/FONT] [FONT=verdana] [B]79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 [/B][/FONT][FONT=verdana][/FONT] [FONT=verdana][/FONT] Dzięki za pomoc! Quote
GoskaGoska Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 hm a ja wlasnie zrobilam przelew i zapomnialam napisac ze to na Fete :roll: Quote
doddy Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Niestety moderator Pianka usunęła nam bazarek z rzeczami od Blue.Berry za zbyt dużą ilość zdjęć w pierwszym poście. Muszę założyć kolejny bo tamten został wywalony w kosmos i nie da się go przywrócić. Zrobię to już jutro. Quote
kardoe Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 nowy bazarek na psiaki z fundacji AST: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-na-tequile-z-funadacji-ast-do-22-07-09-a-141366/#post12562567[/url] Quote
doddy Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Dzięki Karola. W zamian zdjęcia Fetki: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/496/2d239bd0d08b082b.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/496/8555d4d6bbacc2e3.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/496/deb6ae44f6c6d9db.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images8.fotosik.pl/55/112b31c1959a1f6a.jpg[/IMG][/URL] Quote
iwlajn Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='doddy']Niestety moderator Pianka usunęła nam bazarek z rzeczami od Blue.Berry za zbyt dużą ilość zdjęć w pierwszym poście. Muszę założyć kolejny bo tamten został wywalony w kosmos i nie da się go przywrócić. Zrobię to już jutro.[/quote] Nie można było zwrócić uwagi, tylko od razu usuwać:shake: Blue Berry, zdjęcia ktore zrobiłaś Fecie są przepiękne, jakieś bajkowe:loveu: Mam nadzieję, że zaczarują kogoś, kto będzie chciał dać Fecie dom. Quote
doddy Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Mam chwilkę luzu dzisiaj to mogę poopisywać nieco zachowanie Fetosławy. Feta z pewnością jest domową, mieszkaniową sunią. Musiała mieć dobrego pana, który ją uczył. To że zna komendy pisałam wcześniej, ale samo jej zachowanie w domu cechuje się psem idealnym. Feta nie wskakuje na meble, nie ściąga nic z blatów (nawet parówek zostawionych w domu jak się wychodzi), nie rozwala nic. W domu śpi, czy to właściciel z nią jest, czy nie. Może zostawać na 8-9h spokojnie. Wczoraj miałam okazję spędzić z Fetą 2-3h w domu. Sprzątałam, myłam podłogi itd. Feta albo leżała, albo schodziła z drogi by nie przeszkadzać. Jak się uwaliła w przedpokoju to wystarczyło, że szłam a od razu wstawała i ustępowała miejsca. Była bardzo zainteresowana tym co robiłam, ale nie przeszkadzała, nie była nachalna, w sumie traktowała te czynności jak coś zupełnie normalnego dla niej. Później przyszedł Pan kominiarz sprawdzać wentylację, ciekawa byłam jak Feta reaguje na obcych. Była na luźnej smyczy i nie interesowało jej podchodzenie do gościa. Dała wszystko sprawdzić i tyle. Feta nie szczeka jak ktoś dzwoni domofonem, nie szczeka jak ktoś wchodzi. Ogólnie obce osoby Feta z uwagi na wadę wzroku zawsze chce wąchać, ale robi to z rezerwą a nie nachalstwem. Do obcych nie jest miziasta, ale także nie jest agresywna. Obce osoby nie są dla niej atrakcją. Atrakcyjni są natomiast Ci których zna. Jak się do niej wchodzi do domu to cieszy się, podskakuje, merda, popiskuje, tak samo jest na spacerze. Bardzo lubi się bawić piłkami, choć często w nie wcelować nie może :) Na spacerach Feta jest także grzeczna. Ciągnie pierwsze 3 min z radości i aby się załatwić a po 3 min idzie normalnie, nie ciągnąc. Co do psów... z pewnością nie jest to pies, któremu od razu można wprowadzić innego psa i być pewnym, że nigdy nie będzie scysji. Feta jest fajną wymowną sunią, najpierw warczy, pokazuje postawą, że dany pies się jej nie podoba. Jednak ze spokojem chodzi obok psa, z którym minutę wcześniej się zapoznała.Nie jest to miłość, ale jest tolerancyjna. Z zalet także jest to, że super jeździ autem i grzecznie w nim zostaje sama jak trzeba. Quote
fioneczka Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 no mówiłam ideał :loveu: mamy tu PSI IDEAŁ :loveu: (znaczy suczy :eviltong:) Quote
papunia Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Doddy przedstawiła wam psi ideał, teraz potencjalne DS możecie się o niego bic:diabloti::razz: a tak z innej beczki jak długo potrwa leczenie oczu Fety? można jej większe piłki dawac, żeby dziewczynka mogła częściej w nie trafiac:eviltong: Quote
doddy Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ciężko powiedzieć ile potrwa leczenie oczu. W poniedziałek mamy wizytę u okulisty, więc może się czegoś dowiemy. Co do piłek, muszę spróbować. :) Quote
Recommended Posts