magdaanna Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Witam, Normalnie mieszkam za granica i mam rocznego yorkie poo. Wyjechalam teraz do rodzicow na poltora miesiaca i niestety nie moglam zabrac ze soba pieska, zostal z mezem w naszym domu. Teraz strasznie sie zamartwiam czy psiak bedzie mnie pamietal w ogole jak wroce? Kocham go bardzo i nie wyobrazam sobie zeby on juz mnie nie kochal i nie pamietal. Moja wiez z nim byla bardzo silna. Spedzalam z nim cale dnie przez rok dzien w dzien i bardzo go kocham,bawilam sie z nim i piescilam jak szalona. Czy myslicie ze pies zapomni mnie? Quote
leepa Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Myślę że będzie. Mój sznaucer miał kilka miesiecy, pomieszkał z moim bratem kilka tygodni, a jak tamten wrócil z wakacji to było szaleństwo ze szczęścia :) Ale to zalezy od psa :D Moja siostra mówi że jej pekińczyk jak kogos tydzień nie widzi to chyba nie poznaje :D:D:D Nie wiem... Może zalez od cżlowieka, moze jej się zdawało. Ale yorki chyba mądre psiaki hm? ;] Pańci nie zapomni... Quote
magdaanna Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 dziekuje za odpowiedz. mam wielka nadzieje,ze nie zapomni :( yorkie to madre pieski. Widzisz moja mama np ma psa pkinczyka z czyms mieszanego i on mnie zapomnial jak mnie nie bylo pol roku w domu -ale moze pol roku to duzo ogolnie?. Nie moge sie juz doczekac jak wroce do kraju zeby wycalowac mojego pieska. Ale dzieki za pocieszenie! Quote
Beta&Czata Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Będzie pamiętał. Moja sucz po ponad roku spotkała hodowcę (byla zabrana od niego w wieku kilku tygodni). I na jego widok wpakowała mu sie na kolana, posiusiala sie ze szcześcia i zalizała niemal na smierć.... Quote
eagle Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='Beta&Czata']Będzie pamiętał. Moja sucz po ponad roku spotkała hodowcę (byla zabrana od niego w wieku kilku tygodni). I na jego widok wpakowała mu sie na kolana, posiusiala sie ze szcześcia i zalizała niemal na smierć....[/quote] Potwierdzam, moj zachowal sie podobnie Quote
magdaanna Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='Erica']Nazwałaś psa "Poo"? :roll:[/quote] Nie,to taka rasa Yorkie Poo a na imie ma Cheetos. Yorkie poo to yorkie x toy poodle Quote
aina155 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Czyli zwykly mieszaniec dwoch ras? Czy moze jakas nowa rasa? Quote
leepa Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Głupia amerykańska moda... oby do nas nie doszła. Na szczęście "ekokynologia" nie zyskała dobrej sławy wśród psiarzy. No pudle to już zupełne inteligenty także na pewno zapamięta ! nie bój! :D Quote
zaba14 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Mój pies po rozłące 4 miesięcznej pamiętał mnie ;) po 6 miesiącach również.... Quote
Cockermaniaczka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='aina155']Czyli zwykly mieszaniec dwoch ras? Czy moze jakas nowa rasa?[/quote] :cool1: kundelek i tyle....Moda przyszla do polski a handlarze zarabiaja na naiwnych:angryy::cool1: Kiedys kundel to byl kundel a teraz nawet kundlowi nazwe nadaja zeby "urasowic":cool1::roll: Quote
magdaanna Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 co z ta głupią amerykańską moda?:P ze tak psy ze sobą łączą? No pudle słyszałam,ze mądre pieski! dziękuję za wszystkie słowa otuchy!!:p Quote
magdaanna Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='Cockermaniaczka']:cool1: kundelek i tyle....Moda przyszla do polski a handlarze zarabiaja na naiwnych:angryy::cool1: Kiedys kundel to byl kundel a teraz nawet kundlowi nazwe nadaja zeby "urasowic":cool1::roll:[/quote] Zgadam się, ja za mojego yorkie poo zapłaciłam 900 $ !!!! Za tak jak mówicie kundelka. Quote
smerfetka123 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 to przepłaciłaś i nie wiem za co, tyle wzięli, w schronisku pewnie dużo podobnych ;p a za 1500 zł jest dużo ładnych i przynajmniej z papierami, czyli wiesz za co płacisz, a nie, przyjdzie moda na nowe i każdy wymyśla, tyle ras jest, że każdy normalnie znajdzie dla siebie Quote
C&B Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Mój pekińczyk pamięta mojego dzidka do dziś. Kiedy widzi podobnego mężczyznę garnie się do niego, bo myśli że to dziadek, a dziadek nei zyje od 2 lat... Piesek napewno cię zapamięta :) Quote
magdaanna Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Racja zdzieraja. To i tak mniej wiecej wiedziałam co wyjdzie bo bylismy u babki ktróra ma hodowle, yorkie, morkie i yorkie poo ;). Szalenstwo. Ale kundelek czy nie kundelek zawsze to to kochane i slodziutkie. Moja kolezanka kupila w centrum handlowym psa też miałbyć taki jak mój a urósł jej o wiele wiekszy. Miał ważyc 8 funtów a wazy 16 ;P a dała ponad 1000$ za niego Quote
akodirka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 A ja nie mam pojęcie, z czego się tak cieszysz i jesteś taka dumna... :roll: Quote
magdaanna Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='akodirka']A ja nie mam pojęcie, z czego się tak cieszysz i jesteś taka dumna... :roll:[/quote] Nie no nie jestem dumna, tylko daje porównanie. Może źle zabrzmiało. Quote
Feigned Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='magdaanna']Racja zdzieraja. To i tak mniej wiecej wiedziałam co wyjdzie bo bylismy u babki ktróra ma hodowle, yorkie, morkie i yorkie poo ;). Szalenstwo. Ale kundelek czy nie kundelek zawsze to to kochane i slodziutkie. Moja kolezanka kupila w centrum handlowym psa też miałbyć taki jak mój a urósł jej o wiele wiekszy. Miał ważyc 8 funtów a wazy 16 ;P a dała ponad 1000$ za niego[/quote] morkie?! czyżby mieszanka maltana z yorkiem.? omg.. :roll: Quote
magdaanna Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='Feigned']morkie?! czyżby mieszanka maltana z yorkiem.? omg.. :roll:[/quote] Tak tak a wiesz jakie to to male drogie :/ Quote
Lilyeth Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Mistrzostwo świata... Mnożyć radośnie kundle, nadawać im wspaniałe nazwy i sprzedawać za kosmicznie wielkie pieniądze napalonym na puchatą 'rasową' kuleczkę ignorantom... Ci na wyspach to jednak faktycznie są totalnie zdurnieni, tylko nie wiem, kto bardziej, sprzedający czy kupujący. Quote
olekg89 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ja mam coś jakby Dobka/On.To będę od dziś mówił ,że to Dobon nowa rasa :evil_lol: Quote
zaba14 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='Lilyeth']Mistrzostwo świata... Mnożyć radośnie kundle, nadawać im wspaniałe nazwy i sprzedawać za kosmicznie wielkie pieniądze napalonym na puchatą 'rasową' kuleczkę ignorantom... Ci na wyspach to jednak faktycznie są totalnie zdurnieni, tylko nie wiem, kto bardziej, sprzedający czy kupujący.[/quote] USA to nie wyspa :) już same dolary za siebie mówią ;) poza tym mieszkam na wyspie i nie czuje się całkiem zdurnowacona :) psa nie mam... a i za kundla nie zapłaciłabym dużej kasy (chyba ze mowa o schroniskowcu ktory np. jest powaznie chory i wtedy wiadomo.. weterynarz..) Quote
magdaanna Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 [quote name='zaba14']USA to nie wyspa :) już same dolary za siebie mówią ;) poza tym mieszkam na wyspie i nie czuje się całkiem zdurnowacona :) psa nie mam... a i za kundla nie zapłaciłabym dużej kasy (chyba ze mowa o schroniskowcu ktory np. jest powaznie chory i wtedy wiadomo.. weterynarz..)[/quote] ja juz nie chcialam sie wtracac ze USA to nie wyspa bo nie chcialam rozpetac jeszcze wiekszej burzy niz sie zaczyna. Ludzie doskolane wiedza ze nie kupuja rasowego psa z takiej mieszanki a placa tyle kasy bo chca takiego a nie innego i takie ceny sa. Quote
akodirka Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='magdaanna']ja juz nie chcialam sie wtracac ze USA to nie wyspa bo nie chcialam rozpetac jeszcze wiekszej burzy niz sie zaczyna. Ludzie doskolane wiedza ze nie kupuja rasowego psa z takiej mieszanki a placa tyle kasy bo chca takiego a nie innego i takie ceny sa.[/quote] to chyba burzy na dogo nie widziałaś :diabloti: coś powątpiewam, że są świadomi tego, że kupują psa fikcyjnej rasy... Quote
Recommended Posts