Aria@Monika Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Czy suka w czasie cieczki zle sie czuje, boli ją cos ma skurcze tak jak babki?? jesli tak to co jej dawac zeby jej nie bolało, ja mam jakies paranoje ze mój pies przeciez nie umie powiedziec ze cos mu sie dzieje... Uprzedzając przyszłe pytania- 1.tak to suka hodowlana- nie bedzie sterylki jak narazie, 2. tak ma rodowód :D Quote
PALATINA Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Nie uprzedziłaś pytania nr 3 - Czy użyłaś opcji SZUKAJ i znalazłaś milion topików o podobnym temacie? Fizjologia psa i człowieka bardzo sie różnią. Nie sądzę, żeby bolało ja cokolwiek, choć głowy nie dam, bo cieczki nigdy nie miałam. Pozdr. Quote
adam_31 Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 To babki maja skurcze jakieś? :o Nic o tym nie wiedziałem. No, wiedziałem, że coś jest nie tak, że jest NoSpa, że boli, ale żeby skurcze? :o Ale ad rem: Moja sunia raczej nie ma skurczy żadnych. Pozdrawiam. Quote
Aria@Monika Posted February 18, 2005 Author Posted February 18, 2005 jesli ktoś juz widział takie tematy to wchodzic nie musi- ja do czytania nie zmuszam a jesli mam pytanie i na ostatnich kilku stronach nie widze nic na temat to zakładam nowy topik to wieczne oburzanie sie "nie zaśmiecac forum" itp jest troche bez sensu- chyba po to ono własnie jest zeby zadawc pytania jesli chce sobie poszukac na swiecie informacji to wchodze na google. Kobiety podczas okresu mają skurcze czesto silniejsze od porodowych jak mówi pani gin, moja przyjaciółka wymiotuje, traci przytomność itp Suka nie ma mi jako tym powiedziec dlatego pytam. Quote
krzywe_oko Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 moją bolało jak sam skurczybyk. jak coś jej się dzieje to siada cichutko w kaciku, plecami do świata i "wylizuje powietrze", potrafi przy tym popiskiwać. tak jest z jakąś ranką na łapie po spacerze czy nawet jak jej coś między zęby wejdzie. jak miała cieczkę, to co rusz podrywała sie z gleby, robiła obrót, dwa w miejscu jakby chciała się polizać po krzyrzu i frunęła w kąt. posiedziała, popiszczała, polizała powietrze i wracała na poprzednie miejsce. ja jej nic nie dawałam, ale ktoś mi mówił, że zwykłe środki przeciwbólowe w jakichś mniejszych dawkach podobno można podawać. pozdrawiam i życzę cierpliwości :wink: u mnie już na szczęscie po cieczkach 8) Quote
Marta Chmielewska Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 Moja sunia też jest poddenerwowana jak ma cieczkę, łasi się, popiskuje, ogląda za siebie a nawet potrafi przez kilka dni mieć rozwolnienie. Zmiany hormonalne w orgniźmie nie pozostają bez echa. Ale nie ma potrzeby podawać środki przeciwbólowe, jeśli nie wyje i nie piszczy. To fizjologia. Quote
Pasavera Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Moja suńka natomiast jest bardziej spokojna podczas cieczki :wink: Nie bryka nie biega jak szalona :roll: Ale są dni, że właśnie tak się zachowuje :wink: Quote
Recommended Posts