Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli był temat /choć starałam się znaleść/ to prosze o przekierowanie :oops:

Jakie stosujecie bezpieczne ogrzewanie- utrzymanie dość wysokiej temperatury w kojcu???
-promienniki ciepła
-nagrzewnice z nadmuchem
-koce elektryczne...
-termofory

może coś innego.....prosze o rady...

Wiem, że jest /teoretycznie /prawie lato ;).. na dworze ciepło ale ja mam w domu miły chłodek...dla nas miły...dla nadchodzących szczeniaków już niekoniecznie :roll::roll:

Posted

Ja miałam u szczyli poduszke elektryczna- z wyłacznikiem czasowym i regulowana mocą, grzanie na 1 poziom wystarczyło. Kojec od gory zakrywałam kocem zeby ciepełko nie uciekało. A jak kajtki troche podrosły to dostały jeszcze termofor w ubranku-misiu- i uwielbiaja sie do niego przytulac do dzis :loveu:

Posted

[quote name='betka-sp']Jeśli był temat /choć starałam się znaleść/ to prosze o przekierowanie :oops:

Jakie stosujecie bezpieczne ogrzewanie- utrzymanie dość wysokiej temperatury w kojcu???
-promienniki ciepła
-nagrzewnice z nadmuchem
-koce elektryczne...
-termofory

może coś innego.....prosze o rady...

Wiem, że jest /teoretycznie /prawie lato ;).. na dworze ciepło ale ja mam w domu miły chłodek...dla nas miły...dla nadchodzących szczeniaków już niekoniecznie :roll::roll:[/quote]

Hej!! jesli chodzi o ogrzewanie maluchów to najlepiej termofory.:cool3: Bezpieczne i maluchy mogą sie do niego poprzytulac.:multi: Polecam !! Jesli chodzi o dmuchawe to troche kiepski pomysł i nie polecam.:shake::shake: Moze spowodowac wiecej szkód niz pożytku:roll:. Suche i gorące powietrze moze zle wpłynąc na skórke maluszków i na błony śluzowe. :placz: Teraz mozna kupic np.w MM (nie dla idiotów):eviltong: fajne termofory dla dzieci z mięciutkimi zwierzaczkami. Polecam. :p

Posted

oj..dzięki....taki termoforek zwierzaczkowy właśnie mam :multi:... najwyżej się jeszcze z jeden-dwa dokupi....o zakryzamiu kojca też myślałam, żeby ciepełko nie uciekało... tyko wtedy chyba wysokość kojca też musi być odpowiednia żeby sucz klaustrofobii nie dostała ;);) i wychodząc z kojca nie zabierała kocyka na grzbiecie.......... Na allegro widziałam takie promienniki typu "sztuczna kwoka"... rany.....chyba troche jeszcze zakupów przedemną :roll::roll:

....z tą dmuchawą to raczej myślałam o grzaniu calego pokoju....nie tylko kojca :roll:.........ale faktycznie może to nie najlepszy pomysł,,,,,,:oops:

Posted

Ja miałam w styczniu szczeniaczki - a że dom opalany węglem to nad ranem chłodno.
Nam to nie przeszkadza, ale maluszki.... cieplutko musiały mieć.
Dlatego miałam poduszkę elektryczną i właśnie tą "kwokę" a do tego wyciągnęłam "baldachim" który był zamocowany do łóżeczka jak miałam małe dzieci. Rurkę przymocowałam do kojca, i zrobiłam taką "budkę". Przez otwór w baldachimie świeciła w nocy czerwona lampka, od spodu maluchy na początku też miały włączaną poduszkę i termometr wisiał na stałe w kojcu... a że kojec był ustawiony w sypialni przy mojej głowie..... to ja jak matka karmiąca budziłam się co chwilę i tylko zaglądałam czy wszystko ok:lol: