quazir Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Przyjmując do domu ps,a należy poczytać o rasie,zastanowić się czy sprostam wyzwaniu.Spaniel nie jest kanapowcem,nie można też trzymać go w kojcu.Jeżeli nie masz czasu i cierpliwości,to w twoim domu może zamdomowić się jedynie pluszowe zwierzątko.Mam labradora zodzysku,też poprzedni właściciele /ja jestem 3 lub 4 właścicielką/mieli fantazje ale ani krzty wyobraźni.Pies jest u mnie 2 lata/ a on ma 3lata/,został wysterylizowany,co bardzo pomogło go opanować i ułożyć.Jest kochany,zawsze wybiegany i w domu jest spokojny.Jedyny kłopot to wszędzie pełno kudełków i piachu,ale nic nie ma za darmo!!!Jeżeli oddasz go to on będzie bardzo cierpiał i tesknił za właścicielem który go zawiódł! Pies nas kocha bezwarunkowo i na tym polega jego tragedia!!!!!!!!::nerwy: Quote
xxxx52 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 quazir-to wspaniale ,ze masz takie podejscie do faktu ,posiadania zwierzecia ,ale wisz, po przesledzeniu wszystkich postow wyczytalam ,ze Alatan postanowil/la pracowac na tym psiakiem ,ktory potrzebuje dobrego wychowania ,i skorygowania bledow wychowawczych.Cieszmy sie, ze przyjaciela swego nie odda w obce rece:multi: Quote
Ailatan Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='quazir']Przyjmując do domu ps,a należy poczytać o rasie,zastanowić się czy sprostam wyzwaniu.Spaniel nie jest kanapowcem,nie można też trzymać go w kojcu.Jeżeli nie masz czasu i cierpliwości,to w twoim domu może zamdomowić się jedynie pluszowe zwierzątko.Mam labradora zodzysku,też poprzedni właściciele /ja jestem 3 lub 4 właścicielką/mieli fantazje ale ani krzty wyobraźni.Pies jest u mnie 2 lata/ a on ma 3lata/,został wysterylizowany,co bardzo pomogło go opanować i ułożyć.Jest kochany,zawsze wybiegany i w domu jest spokojny.Jedyny kłopot to wszędzie pełno kudełków i piachu,ale nic nie ma za darmo!!!Jeżeli oddasz go to on będzie bardzo cierpiał i tesknił za właścicielem który go zawiódł! Pies nas kocha bezwarunkowo i na tym polega jego tragedia!!!!!!!!::nerwy:[/quote] Gdybyś wiedział/a, ile czasu mu poświęcam w życiu byś tego nie napisała. Moje blizny jednak nie dodają mi uroku, a te ostatnie też nie będą małe, jednak pomimo to postanowiliśmy go zostawić (choć mój tata jeszcze o ostatnim ataku nie wie). Mogę zrozumieć, że jak się nie ma za dużo obowiązków to się zajmować można tylko swoim ulubieńcem, ale to był mój rok maturalny, naprawdę ciężki, a cały mój czas wolny i tak poświęcałam psu, bo musiał się wyszaleć na dworze...Więc te zarzuty to zupełnie nie trafione:p Quote
majku33krakow Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 ciekawe ze do wybiegania potrzebny kojec. Quote
Recommended Posts