Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem miłosniczką i szczesliwą włascicielką PON-ow. Nawet mam szczeniaki! Moja suczka jest mądra, piekna. W roku 2002 zdobyła Mł. Ch.PL. W tym roku rozpoczęła championat dorosły. Zapraszam do korespondencji wszystkich miłósników tej rasy. Majl: m.a.r.i.o.l.a@wp.pl

:lol: :D

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moj to Pompon z Zalesia Dworku o.Ognik Mościc i m. Wyżerka Kontrapunkt.

A drugi dopiero ma być.( jeszcze muszę urobić lepszą połowę, aby się zgodziła )

Posted

nie wiem jaki to stopien pokrewienstwa,spytko, ale mamy wspolna babcie- zwinke moscic! wystawiac mala mam zamiar,ale niestety w niemczech, na ( chwilowym?) wygnaniu.bylysmy juz nawet na jednej wystawie, gdzie dostala ocene" bardzo obiecujaca" ( no a jak! jest idealnie zbudowana, 10:9, a te niemieckie PONy sa dlugie jak jamniki, co jeden, to dluzszy).

w tym roku jeszcze jedziemy na wystawy do dortmund i do hanoweru.niestety, :( :( :( , do lodzi nie zdaze! zdjec na razie mam tony, ale jeszcze nie w necie, dopiero planuje wlasna strone ( trzeba by sie troche pouczyc...) ale w emblemacie to pyszczek mojej malutkiej.

Posted

Dzidziu! Zapytać byś mogła z grzeczności :)

Ja się Ciebie teraz na przykład z tegoż właśnie powodu zapytam:

jak zdrowie? ;)

Info dla innych - mam TAWERNĘ Mościc po OGNIKU Mościc i RADOSNEJ Blusałka.

Posted

No to widze, ze tez maluszek, mar! :D Obejrzalam ja sobie na stronie Moscica- jest strasznie slodka! I ma duzo bialego, tak jak moja mala. Tylko mojej juz urosly czarne klaki i zakryly te biale, a szkoda. A jaki ma charakter? Moj Dzingiel ( = Oda) jest b. posluszny, jak na PONa rzadko uparty, ideal nie pies! Tylko nie zyczy sobie zostawac sama i ( tu blad wlascicielki... :oops: ) jest zabierana wszedzie- do pracy, na zakupy, do restauracji, tylko do Kosciola na chrzciny nas z nia nie wpuscili. Zostawiam ja sama tylko na wyjazdach do rodziny, bo tam ma drugiego psa do towarzystwa i nie wyje.Straszna przesada, wstyd mi ... :oops: :oops: :oops:

Posted

eee no mój Arak ma juz skończone 11 lat, Tośka ponad 8,5roku a Brawura ponad 4lata,

dzieci z pierwszego miotu Brawury mają za pare dni 2gie urodziny a z drugiego na początku września roczek :) a jeśli Brawura jest w ciąży to zarodki mają 2 tygodnie :)))

Posted

A jak tam z charakterkiem waszych PON ów ?

Po poczytaniu o PON ach dochodze do wniosku , że mój psiak ma typowo poni charakter. Inteligentna, bystra bestia, ale jak coś mu nie w smak to robi to jakoś tak powoli , głowę odwraca w bok, patrzy z pytaniem w oczach - Czy muszę ? Na pewno ? Może jednak nie.

Ale za to jak jest zmęczony chce spać to go nic nie rusza, Jak sprzątamy to trzeba go odsunąc na bok , nie ruszy się. :P

Posted

Ja tez mam szczeniaki po Rejencie. Ale nikt jeszcze nie zmowił pieskow i bardzo sie martwie czy znajda kochajacych wlascicieli .

Jesli jeszcze nie maja cietych ogonkow, to moge dac ogloszenie w niemieckim klubie-w ten sposob brat Ody pojechal do Luksemburga.

A po Rejencie musza byc sliczne- Oda ma po nim przepiekne futerko, a po matce zgrabna kobieca figurke! :wink: paulina

Posted

Cześć poniarze :D

Na początek wypadałoby się przywitać - co właśnie czynię

Jeste bardzo świeżo upieczonym dogomaniakiem choć z ponami od kilku lat

pozdrawiam ja i mój Bzik ponik