ma Posted August 9, 2003 Posted August 9, 2003 Jestem miłosniczką i szczesliwą włascicielką PON-ow. Nawet mam szczeniaki! Moja suczka jest mądra, piekna. W roku 2002 zdobyła Mł. Ch.PL. W tym roku rozpoczęła championat dorosły. Zapraszam do korespondencji wszystkich miłósników tej rasy. Majl: m.a.r.i.o.l.a@wp.pl :lol: :D Quote
kskarbek Posted August 10, 2003 Posted August 10, 2003 Sporo pojawia sie poniarzy. Może by tak założyć własna grupę dyskusyjną? Krzysztof Quote
Dzidtka_Gl Posted August 11, 2003 Posted August 11, 2003 wielu PONiarzy ma swoje strony i są dostępni w necie, myślę że lista dyskusyjna to dobry pomysł tylko kto się tego podejmie ? jest jakis ochotnik :) pozdrawiam wszystkich Anka Quote
nani ni Posted August 12, 2003 Posted August 12, 2003 ja sie podejmuje pisania bardzo duzo, ale nie znam sie na razie malo- mam jedna sunie ale marze o calym stadku! :P pozdrowienia, paulina Quote
nani ni Posted August 12, 2003 Posted August 12, 2003 tfu- " znam sie na razie malo" oczywiscie. :oops: p. Quote
mar Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 no i jestem jeszcze ja :) Mar... od latającego PON-a :) a może zróbmy se forum na nethicie? Quote
Spytko Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 No i ja :D Mmam jednego PON a , a mam nadzieję że niedługo drugiego. Warto rozpowszechniać tego wspaniałego psiaka PZDR PONiarzy Quote
Dzidtka_Gl Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 Spytko, nani napiszcie coś o swoich PONach, z jakiej są hodowli itd :) Quote
mar Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 Dzidtka! Skandal! A mnie się nie pytasz z jakiej hodowli mam PONa? :agrue: DYSKRYMINACJA! JAWNA. Quote
Dzidtka_Gl Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 po co mam pytać jak wiem ? a reszty nie wiem :) Quote
nani ni Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 to na gorze to nie gosc, tylko ja, cos mi tu nie wychodzi. paulina, niani ni Quote
nani ni Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 no to ja sie ciebie zapytam, mar, bo ja nie wiem ! :D Quote
Spytko Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 Moj to Pompon z Zalesia Dworku o.Ognik Mościc i m. Wyżerka Kontrapunkt. A drugi dopiero ma być.( jeszcze muszę urobić lepszą połowę, aby się zgodziła ) Quote
Dzidtka_Gl Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 same młode PONiaki :) będziecie wystawiać? przyjedziecie na Klubówkę? można gdzieś w necie zobaczyć zdjecia Waszych PONów? Quote
nani ni Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 nie wiem jaki to stopien pokrewienstwa,spytko, ale mamy wspolna babcie- zwinke moscic! wystawiac mala mam zamiar,ale niestety w niemczech, na ( chwilowym?) wygnaniu.bylysmy juz nawet na jednej wystawie, gdzie dostala ocene" bardzo obiecujaca" ( no a jak! jest idealnie zbudowana, 10:9, a te niemieckie PONy sa dlugie jak jamniki, co jeden, to dluzszy). w tym roku jeszcze jedziemy na wystawy do dortmund i do hanoweru.niestety, :( :( :( , do lodzi nie zdaze! zdjec na razie mam tony, ale jeszcze nie w necie, dopiero planuje wlasna strone ( trzeba by sie troche pouczyc...) ale w emblemacie to pyszczek mojej malutkiej. Quote
mar Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 Dzidziu! Zapytać byś mogła z grzeczności :) Ja się Ciebie teraz na przykład z tegoż właśnie powodu zapytam: jak zdrowie? ;) Info dla innych - mam TAWERNĘ Mościc po OGNIKU Mościc i RADOSNEJ Blusałka. Quote
nani ni Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 No to widze, ze tez maluszek, mar! :D Obejrzalam ja sobie na stronie Moscica- jest strasznie slodka! I ma duzo bialego, tak jak moja mala. Tylko mojej juz urosly czarne klaki i zakryly te biale, a szkoda. A jaki ma charakter? Moj Dzingiel ( = Oda) jest b. posluszny, jak na PONa rzadko uparty, ideal nie pies! Tylko nie zyczy sobie zostawac sama i ( tu blad wlascicielki... :oops: ) jest zabierana wszedzie- do pracy, na zakupy, do restauracji, tylko do Kosciola na chrzciny nas z nia nie wpuscili. Zostawiam ja sama tylko na wyjazdach do rodziny, bo tam ma drugiego psa do towarzystwa i nie wyje.Straszna przesada, wstyd mi ... :oops: :oops: :oops: Quote
Spytko Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 Widze że większość z nas ma coś wspólnego.... psy powiązane z hodowlą Moscic :D W ten lub inny sposób. Quote
nani ni Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 Ja tam nie narzekam na tych Moscicow w rodowodzie! :D Widze,ze Pompon tez dopiero co roczek ma. Rzeczywiscie same mlode pieski! :o Quote
Dzidtka_Gl Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 eee no mój Arak ma juz skończone 11 lat, Tośka ponad 8,5roku a Brawura ponad 4lata, dzieci z pierwszego miotu Brawury mają za pare dni 2gie urodziny a z drugiego na początku września roczek :) a jeśli Brawura jest w ciąży to zarodki mają 2 tygodnie :))) Quote
nani ni Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 Trzy PONy na raz! :P I jeszcze szczeniaczki! :P Dla mnie to na razie niespelnialne marzenie... Quote
Spytko Posted August 16, 2003 Posted August 16, 2003 A jak tam z charakterkiem waszych PON ów ? Po poczytaniu o PON ach dochodze do wniosku , że mój psiak ma typowo poni charakter. Inteligentna, bystra bestia, ale jak coś mu nie w smak to robi to jakoś tak powoli , głowę odwraca w bok, patrzy z pytaniem w oczach - Czy muszę ? Na pewno ? Może jednak nie. Ale za to jak jest zmęczony chce spać to go nic nie rusza, Jak sprzątamy to trzeba go odsunąc na bok , nie ruszy się. :P Quote
nani ni Posted August 16, 2003 Posted August 16, 2003 Ja tez mam szczeniaki po Rejencie. Ale nikt jeszcze nie zmowił pieskow i bardzo sie martwie czy znajda kochajacych wlascicieli . Jesli jeszcze nie maja cietych ogonkow, to moge dac ogloszenie w niemieckim klubie-w ten sposob brat Ody pojechal do Luksemburga. A po Rejencie musza byc sliczne- Oda ma po nim przepiekne futerko, a po matce zgrabna kobieca figurke! :wink: paulina Quote
Kamilapon Posted August 16, 2003 Posted August 16, 2003 Cześć poniarze :D Na początek wypadałoby się przywitać - co właśnie czynię Jeste bardzo świeżo upieczonym dogomaniakiem choć z ponami od kilku lat pozdrawiam ja i mój Bzik ponik Quote
nani ni Posted August 18, 2003 Posted August 18, 2003 No prosze- i znowu ktos! :) Ziarnko do ziarnka! :D Pozdrawiam, p. Quote
Recommended Posts