asiunia186 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Może niektórym moje pytanie wyda sie banalne, ale nie wiem jaką ringówke kupić mojej białek Akicie. Słyszalam, ze niektore są nieodpowiednie, a kompletnie sie na tym nie znam. Czy moze mi ktos wysłać np jakieś zdjęcie tej najwłaściwszej (wiadmo, że biała), albo link z takowymi? Bede bardzo wdzięczna Quote
ohisama Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 To zupełnie nieważne jaka linka, powinna być biała i nie zaciskowa czyli klasyczna ringówka.Pies powinien być wyszkolony by się z niej nie wywinał.Jak do tego będzie posiadał urodę to sukces murowany;) Quote
Shirai - Koki Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Ja bedziesz wybierala sie na wystawe do Wloch to ringowki nie potrzebujesz, tutaj na wystawach mozesz wystawic psa na obrozy ozdobnej i na lince lub smyczy, kolory dowolne :lol: Quote
ohisama Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Wiem!:lol: Zauważyłam to oglądając duże ilości zdjęć akit z Wloch, bo wyobraz sobie że bardzo powaznie podchodze do hodowli i pochłaniam dosłownie wszystko co sie da, by wiedzieć i zobaczyc wiecej. Przekonalam sie niestety na wlasnej skórze że tu nie Włochy i nie można ładnie podkreslić kryzy akity tylko trzeba na normalnej ringowce... Ale taka jest prawda i jeśli chcesz wystawiac w Polsce to musisz miec taka ringówke jak wspomniałam w poprzednim poście. Quote
wani Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama'](...)bo wyobraz sobie że bardzo powaznie podchodze do hodowli i pochłaniam dosłownie wszystko co sie da, by wiedzieć i zobaczyc wiecej. [/quote] haha... dzieki, ze za odrobine zartu o poranku :klacz: Quote
ohisama Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 A jak sobie inaczej wyobrazasz że mogłabym wyhodowac championy? Przez przypadek? A Twoja niedoszla mlodziezowa championka kiedy ukończy wreszcie championat? Może Twoja kolosalna wiedza i doświadczenie jej w tym pomogą? Quote
wani Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama'] A Twoja niedoszla mlodziezowa championka kiedy ukończy wreszcie championat? Może Twoja kolosalna wiedza i doświadczenie jej w tym pomogą?[/quote] Moja wiedza pozwolila mi podjac decyzje o odsunieciu Emiko od wystaw. W przeciwienstwie do Ciebie zdaje sobie sprawe z jej niedoskonalosci i nie bede na sile dazyc do ukonczenia Championatu. Szkoda, ze nie kazdy potrafi pomyslec w ten sposob o swoim psie. Przyznac sie, ze nie jest idealem i nie kontynuowac drogi, ktora nie jest jego powolaniem. Dlugo jeszcze chcesz utrzymywac, ze psy CoTyNaTo sa wzorcowe? Blagam... opamietaj sie w koncu. Quote
ohisama Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Bunya Yamamoto jest niewzorcowa? a może Parys Puchate Kreple? a może Ryokusha córka Buni? A może szczeniaczki po Buni i Parysie których zdjęcia stanowia teraz mój avatar? Po co piszesz fałszywe rzeczy? czy myślisz że dokuczanie mi przyniesie ci ulge we frustracji? Wszyscy wiedza jak bardzo zależało Ci na championacie Twojej suczki.Mnie osobiscie jest przykro że Ci sie nie udalo i szczerze Ci współczuje, ale takie jest życie. Quote
Shirai - Koki Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama']Wiem!:lol: Zauważyłam to oglądając duże ilości zdjęć akit z Wloch, bo wyobraz sobie że bardzo powaznie podchodze do hodowli i pochłaniam dosłownie wszystko co sie da, by wiedzieć i zobaczyc wiecej. Przekonalam sie niestety na wlasnej skórze że tu nie Włochy i nie można ładnie podkreslić kryzy akity tylko trzeba na normalnej ringowce... Ale taka jest prawda i jeśli chcesz wystawiac w Polsce to musisz miec taka ringówke jak wspomniałam w poprzednim poście.[/quote] To dobrze ze Pani wie, ale to chyba nie bylo skierowane do Pani tylko do Asiunia 186, o ile dobrze pamietam to ona zakladala temat o ringowkach !!!! Maly przyklad - Pani Silvia z Shun You Kensha wystawiala na obrozy i lince ozdobnej w Polsce na miedzynarodowkah !!! Wiec jak to jest z tymi ringowkami ??? A wogole to co do Pani hodowli to juz lepiej prosze sie nie wypowiadac i nie osmieszac lepiej...chyba lubi Pani byc obiektem wysmiewanym !!!! Quote
Shirai - Koki Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Weglug mnie Pani Ohisama prezentuje Pani przerost formy nad tresciu...czyli wielkie zero !!!!!!!!!!! :diabloti: Quote
ohisama Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Ojej:crazyeye:a co wy takie zlośnice straszne? Co się tym razem stało? Co ja znowu takiego powiedziałam? Quote
Shirai - Koki Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama']Ojej:crazyeye:a co wy takie zlośnice straszne? Co się tym razem stało? Co ja znowu takiego powiedziałam?[/quote] My zlosnice a Pani "Pani Idealna" i niech tak zostanie...szkoda tylko ze ma Pani ogromne problemy pamieciowe !!! Quote
wani Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama']Wszyscy wiedza jak bardzo zależało Ci na championacie Twojej suczki.Mnie osobiscie jest przykro że Ci sie nie udalo i szczerze Ci współczuje, ale takie jest życie.[/quote] Chyba nikogo nie widzi fakt, ze zalezalo mi na Championacie... z jedna jednak ronica - zalezalo mi DO CZASU. Kiedy zdalam sobie sprawe, ze Emiko nie spelnia zalozen wzroca postanowilam usunac sie z ringu. Uwazam, ze postapilam slusznie. Jestem przekonana, ze gdybym szla w zaparte to "wyjezdzilabym" ten tytul... tak jak wyjezdzi go predzej, czy pozniej wlascieclka Neko CoTyNaTo :shake: Quote
ohisama Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 NEKO ma wzorcowy wzrost, idealny biały kolor, jest znakomicie wytrenowana i przygotowana do wystaw:lol: Quote
Matagi Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama']Wiem!:lol: Zauważyłam to oglądając duże ilości zdjęć akit z Wloch, bo wyobraz sobie że bardzo powaznie podchodze do hodowli i pochłaniam dosłownie wszystko co sie da, by wiedzieć i zobaczyc wiecej. Przekonalam sie niestety na wlasnej skórze że tu nie Włochy i nie można ładnie podkreslić kryzy akity tylko trzeba na normalnej ringowce... Ale taka jest prawda i jeśli chcesz wystawiac w Polsce to musisz miec taka ringówke jak wspomniałam w poprzednim poście.[/quote] Chrzanisz:p- taka prawda.... Quote
Matagi Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama']A jak sobie inaczej wyobrazasz że mogłabym wyhodowac championy? Przez przypadek? A Twoja niedoszla mlodziezowa championka kiedy ukończy wreszcie championat? Może Twoja kolosalna wiedza i doświadczenie jej w tym pomogą?[/quote] Jakie championy żeś wyhodowała:crazyeye:Kiedy?:crazyeye: Chyba w swojej :stupid:wyobraźni.... Quote
Matagi Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama']Bunya Yamamoto jest niewzorcowa? a może Parys Puchate Kreple? a może Ryokusha córka Buni? A może szczeniaczki po Buni i Parysie których zdjęcia stanowia teraz mój avatar? Po co piszesz fałszywe rzeczy? czy myślisz że dokuczanie mi przyniesie ci ulge we frustracji? Wszyscy wiedza jak bardzo zależało Ci na championacie Twojej suczki.Mnie osobiscie jest przykro że Ci sie nie udalo i szczerze Ci współczuje, ale takie jest życie.[/quote] Tobie się chyba WZORCOWNIE pomieszały....:razz: Bunie,która miała to nieszczęście zostać sprzedaną Tobie wyhodował Piotrek,Parys pochodzi od p.Wrony,zapomniałaś napisać O Migdałowej Yuce,ale to zapewne dlatego,że jeszcze nie zdążyłaś jej ..zepsuć jakimś durnym kryciem.Znając Twój pęd do kasy,za dwa lata ta suczka będzie wyglądała jak zużyta,dziesięcioletnia babcia. Twoja Ryokusia jak i szczenięta z awataru ,potrzebują szczotki i wody,a i tak nic im urody nie doda,jak i Neko.....taka prawda,taka rzeczywistość...:cool1: Quote
Matagi Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='ohisama']Ojej:crazyeye:a co wy takie zlośnice straszne? Co się tym razem stało? Co ja znowu takiego powiedziałam?[/quote] Po prostu:ODEZWAŁAŚ SIĘ!:p Za grosz nie masz wstydu i z uporem maniaka leziesz tu i wypisujesz bzdury.Znowu drink za dużo?:p Quote
Kacedy Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Oj Lilka- jak zwykle się czepiasz. Przecież Pani ohisama wyhodowała championy: [IMG]http://i41.tinypic.com/vqo7iv.jpg[/IMG] "[B]sama-ohi i ahi[/B]" Cena jak za rokujące championy nie? [quote name='ohisama']..... i pochłaniam dosłownie wszystko co sie da..... .[/quote] No z tym się zgadzam- a jakże :) Quote
Matagi Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Zapomniałam...............sorryyyyy...:modla::laugh2_2::turn-l: Hiiihiiii,dawno sie tak nie pośmiałam....[B]sama-ohi i ahi[/B]":Rose: - nic dodać nic ująć...:evil_lol: Quote
Agappe Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 akurat wpadłam na pewien link i wydaje mi się, że warto pozostawić po nim ślad ;) więc jeśli ktoś ma troche "drobnych" i chciałby ringówke to tu można ją znaleźć [url]http://www.tctv.ne.jp/adachiya/akita.html[/url] Quote
Tomonari Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Niestety trzeba jechać po ringówkę do Japoni bo nie wysyłają za granicę.:placz: [URL="http://www.asakusa-nakamise.jp/shop-4/adachiya/e-index.html"]ADACHI-YA[/URL] Quote
Agappe Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Agata od Mushiego ma znajomych japończyków, którzy co i rusz przyjeżdżają do Polski:razz: Quote
Tomonari Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Qrcze, tylu Chińczyków żyje na świecie, a żaden z nich nie wpadł na pomysł zrobienia chińskiej podróbki japońskiej ringówki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts