Dzidtka_Gl Posted August 6, 2003 Posted August 6, 2003 w Polsce bardzo trudno znaleźć coś na temat lhasa apso, mam tylko artykuły z PSA, kiedyś chyba był w "Przyjaciel Pies" ale niestety nie mam... dlatego zwracam sie do Was z prośbą, może ktoś ma w domu materiały o lhasa, niepotrzebne i mógłby się ze mną podzielić albo chociaż ksero mi zrobić??? najlepiej agielskie/amerykańskie, wprawdzie niemieckiego i francuskiego nie znam ale to zawsze ktoś mi przetłumaczy bardzo proszę o kontakt osoby mogące i chcące mi pomóc [email protected] [email protected] Quote
Dzidtka_Gl Posted January 3, 2004 Author Posted January 3, 2004 chciałam się przypomnieć :) może ktoś ma jakieś stare gazety, niekoniecznie Polskie... Quote
flashka-g Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 czyżby jakaś pracka sie szykowała?? :wink: Quote
Gosia & c.o. Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 Dzitka a z którego roku masz te artykuły w "Psie"??? Quote
Himka Posted January 7, 2004 Posted January 7, 2004 kiedyś chyba był w "Przyjaciel Pies" ale niestety nie mam... Stare (archiwalne) numery "Przyjaciel Pies" moża sobie zamawiać przekazem pocztowym. Niedawno sobie zamówiłam o maltańczyku i o yorku (jeszcze mi coprawda nie przyszło (mam nadzieję żę dobrze wypełniłam przekaz :roll: :wink: )). Wiem że kiedyś były podawane numery w których było o danej rasie (ale teraz nie wiem czy są). Quote
Gosia & c.o. Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 Lhasa Apso "Przyjaciel Pies" nr (6/00) Quote
Dzidtka_Gl Posted January 9, 2004 Author Posted January 9, 2004 może mi ktos skan z tego zrobić ? pewnie oprócz ładnych zdjęć nic tam nie ma ciekawego Quote
Gosia & c.o. Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 Ja nie mam tego numeru, bo gazetę kupiłam tyko raz z powodu dalmatynów. Jedynie ze spisu odczytałam który to numer był. Quote
flashka-g Posted January 10, 2004 Posted January 10, 2004 ta gazeta to taka....kocham psiaki i inne kociaki....bardziej dla dzieci i lubiejących sie zoologią niż kynologiczne pisemko. Quote
Dzidtka_Gl Posted January 10, 2004 Author Posted January 10, 2004 dla tego "tego" nie kipuje, ale to przedruk z Francji więc na zdjęciach mogą być ładne lhasa :) Quote
DOMINIKA Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 HI WLASNIE BYLAM NA NIEMIECKIM GOOGLE I ZNALAZLAM B.DUZO O LHASA APSO ! HISTORIA ITD..... PO ANGIELSKU! WWW.GOOGLE.DE A DALEJ PISZESZ TYLKO- LHASA APSO :wink: MAM NADZIEJE ZE CI POMOGLAM! A W POLSKICH GAZETACH TO ZAWSZE TO SAMO! :x WIEM BO MAM GRZYWACZA I TEZ Z GAZET SIE DUZO NIE DOWIEDZIALAM! MILEJ LEKTURY I POWODZENIA :D Quote
bognik Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Hejka !!! Ja mam ten numer !!!!! Zamówiłam archiwalnie (specjalnie bo było o lhasakach). Mam jeszcze o tybetańczykach !!!! :wink: Quote
JustynaJK Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 uważam,ze są naprawdę ładne zdjęcia w tej gazecie,choćby dlatego warto ja czytać i oczywiście oglądać Quote
Ki-wi Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Hejka, bognik to ja mam wielka prosbe o artykul o tybetanczykach...pisalam juz do ciebie na priw...ale nie odpowiadasz :cry: .Jesli to prisze przeslij mi go. Pozdrawiam Ki-wi Quote
Genia Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Witam W Psie nr.3 z roku 2002 jest fajny art. o Lhasa-Janusza Opary. :lol: Quote
Ziuta Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Witam, Podobnie w czeskim piśmie "Pes, pritel cloveka" (przykro mi, nie mam czeskiej czcionki) rocznik 49, nr 8/2004 jset przyzwoity artykuł. Quote
Dzidtka_Gl Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 ten topik załozyłam 3 i pół roku temu, miałam swoją pierwsza lhasaczke 2 miesiące :) ale właściwie nic się od tej pory nie zmieniło, ukazała się książeczka Mirosława Redlickiego o lhasakach i shih tzu, ale nie jest to "to" o co mi chodziło (chociaz ładnie wydana, ze ślicznymi rysunkami Ewy Dobrzyńskiej) dalej trzeba szukać i zamawiać z e-bay albo od znajomych z zagranicy ściągać. Lhasa staja sie coraz bardziej popularne ale jeszcze nie tak by i u nas opłacało się komuś cos fajnego wydać... a artykuły w kolorowych psich gazetach często przedstawiają lhasa w zupełnie innym świetle, ale tak jest kiedy autorem publikacji nie jest hodowca lhasa Quote
Recommended Posts