Zorlis Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Wątpię, czy owczarek niemiecki jest akurat najlepszym psem do kojca :roll: Po co chcesz tego psa? Żeby biegał 4 metry wte i wewte, szczekając na każdego, kogo zobaczy? Powodzenia. (rany, jak te posty skaczą :|) Quote
Amigo17 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Mam zamiar zakupic owczarka nimieckiego długowłosego czy mogli byście cos doradzić co powiniem wiedziec o tych psach nie wiem jakies artykuły ksiązki Pokaże projekt Kojca jaki chcę zrobić pokazał zdjęcie budyneczku w jakim to ma być ale pada deszcz akurat [URL]http://i693.photobucket.com/albums/vv292/air1212/Kojec.jpg[/URL] Duzooo czytałem ale według mnie wiedzy nigdy nie zawiele?? Quote
mArGoSiA Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Ja zadam inne pytanie. Dlaczego akurat owczarek niemiecki? Quote
Amigo17 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Onk marzył mi się od zawsze i to są psy podatne na szkolenie i wogole ojciec chciałby bo kiedyś miał w pracy jest policjantem ale policja nei dała na operacje (to było z 16 lat temu) i pies zmarł na raka od tamtego czasu 1 pies ale to mnie nei było na świecie. (mam 15 lat) tzn byłem ale nie pamietam. Aha a kojec po to ze np goście to psa do kojca , albo na noc bo w domu za duzy pies. ogrodek nie mam za duzy macie jakieś artykuły o dobrym szkoleniu szczeniaków i wogole? Quote
WŁADCZYNI Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Wielkość psa nie gra roli jeżeli chodzi o mieszkanie w domu:shake: Jesteś świadomy że owczarek niemiecki = praca po kilka godzin dziennie? I ogródek sam nie wybiega ani nie wychowa psa. Odezwij się w temacie owczarków niemieckich - na dole są poszczególne działy dla różnych grup i ras psów:) tam znajdziesz owczarkarzy. Quote
Amigo17 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Wiem o tym ze nie ma takiej mozliwości ze ,,pies sam sie wybiega" jak to zawsze ludzie myślą . Zdaje sobie sprawe ze wchować tez go trzeba . odezwę sie do owczarkarzy pozdrawiam Quote
jamor Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Amigo, proponowałbym trochę zmienic projekt boksu. odstap od murowania budy z cegły a zastąp ją buda z drzewa. Pamietaj, aby buda miała zdjemowany dach. Podchodzac do budowy boksu, rob wszystko tak, aby miec łatwy dostep do wszystkich miejsc i tak aby higienia psa była na najwyższym poziomie. Pies to takie urzadzenie ktore usuwa ze swojego oganizmu odpady, typu kupy i mocz. Projektując boks weż to pod uwage. Spadek posadzki w taki sposób aby bezproblemowo spłukac powierzchnię. Ta powierzchnię koniecznie zaipregnuj, uchroni to od wchłaniania w nią wilgosci, moczu. Jeśli dobrze zaimpregnujesz, to skróci ci to czas sprzatania, nie bedzie nigdy zadnych nieprzyjemnych zapachów i uchroni przed odpryskami i kurzeniem. nie bedzie sie kurzyc to piesek bedzie zawsze czysty i oczki piekne. pamietaj i ruchomym podajniku do boksu. wyjedziesz gdzies do babci na kilka dni, mama bedzie musiała dac psu jesc a on np. lubi skakac na przywitanie i opierac sie lapkami, a mama akurat ubrana w nową garsonkę do pracy zaraz jedzie, wiec rozumiesz. Quote
Amigo17 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 tak ale wez pod uwagę ze ten budyneczek jest wybudowany juz bo stoja a nim koszę wsyztko bym wyczyśclił i od kaził a na spód ja mwoiłęm styropian płyta pilśniowa i mzoe na zime bym ocieplił mu budę Quote
Zorlis Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Weź pod uwagę, że ciężko (delikatnie mówiąc) czyta się Twoje wypowiedzi :roll: [quote]i mzoe na zime bym ocieplił mu budę[/quote] Może...? Quote
Zorlis Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Tia, tego się domyśliłam. Ale co to znaczy, że MOŻE ocieplisz mu budę na zimę? Mi się wydawało, że to konieczność... Quote
Amigo17 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Tzn powiem tak jak bym go dostał 19 czerwca koniec roku szkolengo to przez całe wakcje bedzie w domu ale stopniowo bede przyzwyczajał go do kojca . Bedzie w nim zamykany tylko na noc Quote
amz Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Mam pytanie...Czy owczarki niemieckie dobrze dogadują sie z innymi psami? Mam owczaraka juz od jakiegoś roku i chce kupić maltańczyka tylko obawiam sie reakcji owczarka, który nie jest przyjażnie nastawiony do innych psów.Owczarek jest na dworze a maltańczyk będzie w domu... Przepraszam jeżeli ten temat źle umieściłam, alre jestem tu pierwszy raz. Z góry dziękuję za pomoc. Quote
***kas Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 rasa psa ma niewielkie znaczenie, jeżeli chodzi o dogadywanie się z innymi psami. Problemem jest brak socjalizacji(czyli obcowania psa z innymi psami, ludźmi w rożnych miejscach i rożnym czasie,ale zawsze pod nadzorem przewodnika). Agresja w stosunku do psów nie bierze się z powietrza. Zawsze są to błędy przewodnika. Owczarki Niemieckie, to psy nastawione na współpracę z człowiekiem, mówi się o nich, że są pracoholikami. Zamknięcie takiego psa w kojcu kończy się właśnie tym co u Ciebie. Pies nie ma kontaktu z innymi psami i reaguje na nie wrogo. Zanim kupisz kolejnego psa, radziłą bym poczytać forum, douczyć się w kwestii wychowania psa. Popracuj troche z tym psem, którego już masz, jak wyjdziecie na prostą mozna mysleć o kolejnym. (a tak swoją drogą, co to za nowa moda? Jeden pies do kojca a drugi przytulanka do domku?:shake:) Quote
amz Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Mój pies wcale nie jest zamknięty cały czas! często chodze z nim na długie spacery, a niemalże cały dzień jego kojec jest otwarty i może wyjść z niego i do niego wejść, kiedy tylko mu się podoba na wielki ogród...:p a to, że jest trochę cięty na inne psy to nie znaczy, że jest to jakiś problem spowodowany brakiem socjalizacji...z tego co wiem to może też być cecha charakteru lub przejściowy okres... I powtórze to jeszcze raz, że on wcale nie jest przeznaczony do kojca...:shake: proszę nie robić z niego jakiejś ofiary losu! Ja nic nie wiedziałam o takiej modzie... To jest mój własny wybór i nikomu nie powinno to przeszkadzać.:roll: Quote
Recommended Posts