Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wątpię, czy owczarek niemiecki jest akurat najlepszym psem do kojca :roll:

Po co chcesz tego psa? Żeby biegał 4 metry wte i wewte, szczekając na każdego, kogo zobaczy? Powodzenia.

(rany, jak te posty skaczą :|)

Posted

Mam zamiar zakupic owczarka nimieckiego długowłosego czy mogli byście cos doradzić co powiniem wiedziec o tych psach nie wiem jakies artykuły ksiązki Pokaże projekt Kojca jaki chcę zrobić pokazał zdjęcie budyneczku w jakim to ma być ale pada deszcz akurat [URL]http://i693.photobucket.com/albums/vv292/air1212/Kojec.jpg[/URL]

Duzooo czytałem ale według mnie wiedzy nigdy nie zawiele??

Posted

Onk marzył mi się od zawsze i to są psy podatne na szkolenie i wogole ojciec chciałby bo kiedyś miał w pracy jest policjantem ale policja nei dała na operacje (to było z 16 lat temu) i pies zmarł na raka od tamtego czasu 1 pies ale to mnie nei było na świecie. (mam 15 lat) tzn byłem ale nie pamietam.

Aha a kojec po to ze np goście to psa do kojca , albo na noc bo w domu za duzy pies. ogrodek nie mam za duzy macie jakieś artykuły o dobrym szkoleniu szczeniaków i wogole?

Posted

Wielkość psa nie gra roli jeżeli chodzi o mieszkanie w domu:shake:

Jesteś świadomy że owczarek niemiecki = praca po kilka godzin dziennie? I ogródek sam nie wybiega ani nie wychowa psa.
Odezwij się w temacie owczarków niemieckich - na dole są poszczególne działy dla różnych grup i ras psów:) tam znajdziesz owczarkarzy.

Posted

Wiem o tym ze nie ma takiej mozliwości ze ,,pies sam sie wybiega" jak to zawsze ludzie myślą .
Zdaje sobie sprawe ze wchować tez go trzeba . odezwę sie do owczarkarzy pozdrawiam

Posted

Amigo, proponowałbym trochę zmienic projekt boksu. odstap od murowania budy z cegły a zastąp ją buda z drzewa. Pamietaj, aby buda miała zdjemowany dach. Podchodzac do budowy boksu, rob wszystko tak, aby miec łatwy dostep do wszystkich miejsc i tak aby higienia psa była na najwyższym poziomie. Pies to takie urzadzenie ktore usuwa ze swojego oganizmu odpady, typu kupy i mocz. Projektując boks weż to pod uwage. Spadek posadzki w taki sposób aby bezproblemowo spłukac powierzchnię. Ta powierzchnię koniecznie zaipregnuj, uchroni to od wchłaniania w nią wilgosci, moczu. Jeśli dobrze zaimpregnujesz, to skróci ci to czas sprzatania, nie bedzie nigdy zadnych nieprzyjemnych zapachów i uchroni przed odpryskami i kurzeniem. nie bedzie sie kurzyc to piesek bedzie zawsze czysty i oczki piekne. pamietaj i ruchomym podajniku do boksu. wyjedziesz gdzies do babci na kilka dni, mama bedzie musiała dac psu jesc a on np. lubi skakac na przywitanie i opierac sie lapkami, a mama akurat ubrana w nową garsonkę do pracy zaraz jedzie, wiec rozumiesz.

Posted

tak ale wez pod uwagę ze ten budyneczek jest wybudowany juz bo stoja a nim koszę wsyztko bym wyczyśclił i od kaził a na spód ja mwoiłęm styropian płyta pilśniowa i mzoe na zime bym ocieplił mu budę

Posted

Weź pod uwagę, że ciężko (delikatnie mówiąc) czyta się Twoje wypowiedzi :roll:
[quote]i mzoe na zime bym ocieplił mu budę[/quote]
Może...?

Posted

Tzn powiem tak jak bym go dostał 19 czerwca koniec roku szkolengo to przez całe wakcje bedzie w domu ale stopniowo bede przyzwyczajał go do kojca . Bedzie w nim zamykany tylko na noc

• 3 weeks later...
Posted

Mam pytanie...Czy owczarki niemieckie dobrze dogadują sie z innymi psami?
Mam owczaraka juz od jakiegoś roku i chce kupić maltańczyka tylko obawiam sie reakcji owczarka, który nie jest przyjażnie nastawiony do innych psów.Owczarek jest na dworze a maltańczyk będzie w domu...

Przepraszam jeżeli ten temat źle umieściłam, alre jestem tu pierwszy raz.

Z góry dziękuję za pomoc.

Posted

rasa psa ma niewielkie znaczenie, jeżeli chodzi o dogadywanie się z innymi psami. Problemem jest brak socjalizacji(czyli obcowania psa z innymi psami, ludźmi w rożnych miejscach i rożnym czasie,ale zawsze pod nadzorem przewodnika). Agresja w stosunku do psów nie bierze się z powietrza. Zawsze są to błędy przewodnika.
Owczarki Niemieckie, to psy nastawione na współpracę z człowiekiem, mówi się o nich, że są pracoholikami. Zamknięcie takiego psa w kojcu kończy się właśnie tym co u Ciebie. Pies nie ma kontaktu z innymi psami i reaguje na nie wrogo.
Zanim kupisz kolejnego psa, radziłą bym poczytać forum, douczyć się w kwestii wychowania psa. Popracuj troche z tym psem, którego już masz, jak wyjdziecie na prostą mozna mysleć o kolejnym.

(a tak swoją drogą, co to za nowa moda? Jeden pies do kojca a drugi przytulanka do domku?:shake:)

Posted

Mój pies wcale nie jest zamknięty cały czas! często chodze z nim na długie spacery, a niemalże cały dzień jego kojec jest otwarty i może wyjść z niego i do niego wejść, kiedy tylko mu się podoba na wielki ogród...:p
a to, że jest trochę cięty na inne psy to nie znaczy, że jest to jakiś problem spowodowany brakiem socjalizacji...z tego co wiem to może też być cecha charakteru lub przejściowy okres...
I powtórze to jeszcze raz, że on wcale nie jest przeznaczony do kojca...:shake: proszę nie robić z niego jakiejś ofiary losu!
Ja nic nie wiedziałam o takiej modzie... To jest mój własny wybór i nikomu nie powinno to przeszkadzać.:roll: