*Magda* Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Miał 22 miesiące ;) Właśnie teraz w pierwszym tygodniu maja minął nam rok bez pieluch :) Bardzo szybko też, przestał spać z pieluchą w dzień i w nocy :) Ja wiem, że dzieci bywają różne i jedno będzie miało 2, a inne 3 latka. Ale trzeba próbować ;) Tym bardziej, że teraz robi się ciepło i łatwiej dziecko odpieluchować :) Quote
terra Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Zapraszam na bazarek z dziecięcymi bucikami i innymi rzeczami. Buciki dla dzieciaczków ok. 3 letnich, ale może ktoś takich potrzebuje: http://www.dogomania.com/forum/topic/147050-dzisiaj-koniec-buciki-dzieci%C4%99ce-kubeczki-z-logo-glukometr-dla-ergo-do-29-maja-godz20/ Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Ciuszki chłopięce rozmiar 92/98, zapraszam! http://www.dogomania.com/forum/topic/147212-reserved-tiffi-deverse-nowe-i-nie-ciuszki-sm-torby-i-dzieci%C4%99ce-do-0706/ Quote
jola&tina Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 A dla trochę starszych panienek śliczne spódniczki ( i bluzeczki też) Zapraszamyhttp://www.dogomania.com/forum/topic/147167-ciuszki-dla-dziewczynkiscrabble-fili%C5%BCanka-bie%C5%BCnik-i-co%C5%9B-jeszczekoniec-w-czwartek-406-o-godz1800-dla-ergo/ Tylko do 04.06. Quote
ludwa Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Rzeczy dla dzieciaczków Zapraszamy http://www.dogomania...-06/?p=16234310 Quote
pumcia02 Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.com/forum/topic/147744-smoczki-i-akcesoria-dla-niemowl%C4%85t-ciuszki-i-ksi%C4%85%C5%BCeczki-po-angielsku-dla-dzieci-do-1907/ Quote
furciaczek Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Powiedzcie jak najlepiej zacząć nocnikowanie, co prawda nam jeszcze daleko ale juz się zastanawiam jak temat ogarnąć żeby na wstępie nie zrobić głupoty :P Quote
pumcia02 Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 furciaczek my zaczęliśmy jak synek miał 1,5 roku. Najlepiej w wakacje. Sadzaliśmy go co jakiś czas na nocnik i tłumaczyliśmy , że tu się robi siusiu. Oczywiście nie chciał na nim siedzieć. Potem po prostu zdeliśmy pampersa i jak tylko zaczynał sikać to biegiem na nocnik (który stał w pokoju). Jakoś tak wyszło z dnia na dzień, że chodził sam na nocnik. A nawet jak się zsikał na dworze to pół biedy bo gorące lato było :) Na noc pampers jeszcze chyba ze dwa miesiące. Potem zdjęliśmy na noce i nie obyło się bez codziennej zmiany pościeli, ale w końcu się nauczył wołać. Szybko poszło, myślę, że zaczęliśmy w dobrym momencie. Drugi będzie trochę starszy bo urodził się we wrześniu, więc zaczniemy za rok jak będzie miał rok i 10 miesięcy. Tak myśle :) A teraz proszę wszystkie mamy i nie tylko, proszę zajrzyjcie, może chciałybyście wziąć udział w sesji fotograficznej - dochód na fundację. Zapraszam na licytację sesji fotograficznej, której dochód jest przeznaczony na Fundację Noga w Łapę. Miejsce : Trójmiasto. Proszę o udostępnianie! Może ktoś z trójmiasta się zgłosi, albo ktoś kto spędzi tam wakacje i będzie miał wyjątkową pamiątkę? :) https://www.facebook.com/124974754208675/photos/a.216862381686578.51996.124974754208675/914107018628774/?type=1&theater Quote
*Magda* Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 U nas nocnikowanie zaczęło się w maju ;) Od razu bez pampersa w dzień i co chwilę sadzałam na nocnik ;) Oczywiście, majtki też co chwilę były do przebrania :D Pierwszy tydzień był masakryczny, ale po tygodniu już było z górki :) Wątek już jakoś tak umiera :( Żadnych przyszłych mamusiek nie ma na dogo :( Więc ja się pochwalę, że Theodor będzie miał rodzeństwo :) Właśnie kończymy 7 tydzień ciąży :D Quote
Tymonka Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 magdabroy gratulacje :) A wątek umiera , bo chyba całe dogo powoli umiera :( Quote
*Monia* Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Madziu przeogromne gratulacje! Ależ trafiłam na wieści, co jakiś czas podglądałam czy to już <3 Dzisiaj dostałam do potrzymania 6cio tygodniową niunię, jeju jakie toto kruche jest i takie niekumate :D Dogo umiera, co jakieś zmiany to gorzej i ludzi ubywa... Quote
*Magda* Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Dzięki dziewczyny :) Monia, a no już ;) Teraz tylko donosić szczęśliwie do marca i będzie dobrze ;) Wszyscy mi wróżą, że teraz będzie dziewczynka :D Quote
ewachw Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Gratulacje !!! hmmm ciekawe jak wypadnie porównanie pierwszej i drugiej ciąży... czy człowiek wtedy spokojniejszy? U nas Wiktor szykuje się do przedszkola (od września), gada cały czas, wszędzie go pełno... Quote
łamAga Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Pamietam jak tutaj wchodziłam i trzęsłam porami czekając na poród :D teraz już dawno mam to za sobą a Ty Magda przed sobą :P ale przynajmniej wiesz co Cie czeka ;) Quote
*Magda* Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Gratulacje !!! hmmm ciekawe jak wypadnie porównanie pierwszej i drugiej ciąży... czy człowiek wtedy spokojniejszy? U nas Wiktor szykuje się do przedszkola (od września), gada cały czas, wszędzie go pełno... Dziękuję ;) Już teraz widzę różnicę w samopoczuciu, jeśli chodzi o ciążę :/ Ten tydzień czuję się fatalnie i wszyscy przez to wróżą mi córkę :D U nas przedszkole dokładnie za tydzień :) Pamietam jak tutaj wchodziłam i trzęsłam porami czekając na poród :D teraz już dawno mam to za sobą a Ty Magda przed sobą :P ale przynajmniej wiesz co Cie czeka ;) Niby wiem, ale nie do końca :P Jak będzie kolejna cesarka, to już wiem czego się spodziewać ;) A jak ten poród będzie naturalny, to nie wiem nic :/ Quote
łamAga Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Niby wiem, ale nie do końca :P Jak będzie kolejna cesarka, to już wiem czego się spodziewać ;) A jak ten poród będzie naturalny, to nie wiem nic :/ A to nie tak że jak raz się ma cesarkę to drugi raz też robią ? Quote
furciaczek Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Tez coś mi sie obiło o uszy ze jak jedna cesarka to potem juz w zasadzie pewniak ze tez nie będzie naturalnego. Quote
Tymonka Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Pierwsza cesarka nie jest żadnym przeciwwskazaniem do sn , ale ma się prawo do cesarki na życzenie . Quote
Tymonka Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Pierwsza cesarka nie jest żadnym przeciwwskazaniem do sn , ale ma się prawo do cesarki na życzenie . Quote
*Magda* Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 Magda, gratulacje!! :) Dziękuję :* A to nie tak że jak raz się ma cesarkę to drugi raz też robią ? Po 2 latach, mogę rodzić naturalnie ;) Zobaczymy co mi doradzi położna, jak się z nią umówię ;) Quote
furciaczek Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Moje dziecko nauczyło sie wychodzić z kojca...masakra. Musiałam mu zabrać wszystkie zabawki bo podstawia je pod ściankę, włazi na to żeby byc wyżej i robi fikołka przez barierkę na psie posłanie, które stoii obok. Na zawal zeszłam jak to zobaczyłam, ze tez sobie nic nie zrobił. Radocha była ogromna zarówno ze strony dziecka jak i psów :P Jak sobie pomyśle ze to marne nawet roku nie ma i już takie akcje mi funduje to co będzie dalej...strach sie bać. Quote
łamAga Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Furciaczek , nasz cwaniaczek ma 8 miesiecy i próbował tego samego , wstawał na zabawkach i próbował się wspinać żeby wyjść , musielismy troszke przerobić łóżeczko żeby obniżyć mu leżonko jak najniżej się da , teraz jest bardzo niezadowolony bo nie widzi reklam z łóżeczka :D ale ja jestem spokojniejsza ;) Quote
furciaczek Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Az strach myśleć co później te nasze dzieciaki wykombinują :P Tak się zastanawiam, kiedy młodego do żłobka wyeksmitować. W zasadzie nie mam potrzeby, bo młodym ma sie kto zajmować ale chyba warto ze względów socjalnych. Na co zwracać uwagę wybierając taki żłobek i czy to w ogóle dobry pomysł? Myślałam żeby tak 2-3 razy w tyg go tam podrzucać. Quote
Recommended Posts