Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agaga21']ojasiaa, a może ty chcesz swój wózek sprzedać? :D :cool3: ;)

chyba wracam na allegro szukać mutsy używanego...jednak najbardziej mi się podoba, tylko dlaczego on taki drogi???:placz:[/QUOTE]

No niestety nie, jeszcze mi się spacerówka czasami przydaje. Ale za jakiś czas przestanie mi się przydawać, bo znam pewną osobę, która spodziewa się dziecka i wiem, że nie bardzo ją stać na jakikolwiek wózek, to ten dostanie w prezencie.

Posted

[quote name='agnieszka32']Agaga21 - świetny ten wózek, też w moim stylu. To popatrz na ten - chciałam go kupić od początku, ale trzeba było kilka tyg. czekać na kolor - stone ;)
Ma świetne opinie i jest jednym z lepszych polskich wózków - woziłam się nim po hurtowni, prowadzi się rewelacyjnie.
[url]http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1872[/url]

[SIZE=1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][CENTER][IMG]http://bobowozki.com.pl/images/1841kolor_Stone1.jpg[/IMG][/CENTER]

[/FONT][/SIZE][/QUOTE]

Fajny! Agaga bierz ten.

PS. szał wózkowy świetnie znam. Ja ostatnio miałam szał rowerkowy. Bity tydzień w głowie miałam tylko rowerek, ale na szczęście mam to już za sobą.

Posted

może któraś chce rózowego jamnika pduszkę dla dziecia?
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214201-Słodki-różowy-jamnik-dla-kundelków-z-megadługiem-FZNJR-do-20.09?p=17587696#post17587696"]rózowy jamnik :)[/URL]

(dziecia nie mam więc zdjęcia nie wklejam, pożniej poszukam wacka ;))

Posted

[quote name='ojasia']Fajny! Agaga bierz ten.

PS. szał wózkowy świetnie znam. Ja ostatnio miałam szał rowerkowy. Bity tydzień w głowie miałam tylko rowerek, ale na szczęście mam to już za sobą.[/QUOTE]
zadałam kilka pytań w sprawie tego wózka, który ja wstawiłam i jesli dostanę odpowiednie odpowiedzi ;) to coś czuję że go kupię. ten który aga32 wstawiła jest trochę dla mnie za drogi, trzeba fotelik doliczyć a tamten za 1400 jest już ze wszystkim :)

Posted

[quote name='agaga21']zobaczcie, znalazłam tani wózek, który mi się nawet podoba, proszę o wasze opinie, czy widziałyście taki na żywo, czy jest z nim wszystko ok, bo mam KOMPLETNY mętlik w głowie!
[URL]http://allegro.onet.pl/wozek-babyactive-jet-3-w-1aluminium-gratisy-i1801394500.html[/URL]

jeśli chodzi o kolorystykę to ten najbardziej mi pasuje:
[FONT=Verdana][SIZE=5][COLOR=#008eb1][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#008eb1][FONT=Times New Roman][SIZE=7][IMG]http://www.mamokupmi.pl/iza/j23.jpg[/IMG]

[SIZE=3][COLOR=black]niestety nie znalazłam żadnych opinii w necie akurat do tego modelu.[/COLOR][/SIZE]
[/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

ten też fajny. Wygląda solidnie. Kolor fajny. To jest wózek polskiej produkcji?

Posted

[quote name='ojasia']ten też fajny. Wygląda solidnie. Kolor fajny. To jest wózek polskiej produkcji?[/QUOTE]nie mam pojęcia. jest w dziale wózków coneco ale czy to faktycznie ta firma to nie wiem bo w aukcji nie napisali ani słowa o tym a stronę internetową dostałam tą: [URL]http://www.babyactive.pl/index.php?wozek=jet&show=kolory#start[/URL]
dostałam odpowiedź, że koła są amortyzowane, że to tegoroczna kolekcja. zaraz dopytam o to jakiej jest produkcji.

edit: chyba to jednak nie coneco, bo tu ich nie ma: [URL]http://www.coneco.pl/index.php?go=nowosci[/URL]

edit:
[QUOTE]BabyActive to nowa marka, która opiera się na wieloletnim doświadczeniu Firmy WYCHAMET, producenta wózków dziecięcych. BabyActive proponuje nowoczesne i funkcjonalne a ponadto komfortowe i bezpieczne wózki dziecięce. Staramy się o bogate wzornictwo i nowoczesne rozwiązania konstrukcyjne naszych produktów. Naszą firmę cechuje szybkość i sprawność obsługi klientów. Największy nacisk kładziemy na jakość.
Firma ciągle się rozwija i poszukuje nowych innowacyjnych rozwiązań. Nasze wózki produkowane są w Unii Europejskiej. Produkcja wózków odbywa się zgodnie z normami [B]Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000[/B] certyfikowanym przez [B]TÜV Rheinland Berlin Brandenburg[/B]. Do produkcji stosujemy najlepszej jakości tkaniny i materiały [B]Öko -Tex.[/B] Mamy nadzieję że nasze produkty spełnią Państwa oczekiwania.
[/QUOTE]

Posted

[quote name='agaga21']nie mam pojęcia. jest w dziale wózków coneco ale czy to faktycznie ta firma to nie wiem bo w aukcji nie napisali ani słowa o tym a stronę internetową dostałam tą: [URL]http://www.babyactive.pl/index.php?wozek=jet&show=kolory#start[/URL]
dostałam odpowiedź, że koła są amortyzowane, że to tegoroczna kolekcja. zaraz dopytam o to jakiej jest produkcji.

edit: chyba to jednak nie coneco, bo tu ich nie ma: [URL]http://www.coneco.pl/index.php?go=nowosci[/URL]

edit:[/QUOTE]

Wózki fajnie. Coś mi świta, że u mnie w mieście widuję czasem panią lub pana z takim właśnie wózkiem (chyba że jeszcze jakieś inne modele mają taki pałąk przy budce). Jeśli to ten wózek, to na żywo wygląda dobrze- solidnie i nie słyszałam żeby coś skrzypiało. Agaga, ryzyk fizyk- najwyżej przy kolejnym dziecku kupisz inny wózek.

Posted

[quote name='ojasia']Wózki fajnie. Coś mi świta, że u mnie w mieście widuję czasem panią lub pana z takim właśnie wózkiem (chyba że jeszcze jakieś inne modele mają taki pałąk przy budce). Jeśli to ten wózek, to na żywo wygląda dobrze- solidnie i nie słyszałam żeby coś skrzypiało. Agaga, ryzyk fizyk- najwyżej przy kolejnym dziecku kupisz inny wózek.[/QUOTE]
kurcze, on nie ma przekłdanej rączki. trzeba całe siedzisko/fotelik/gondole przełożyć odwrotnie a to czasem mało wygodne jak się jedzie już z dzieckiem i np słońce daje mu prosto w oczy.
kolejnego dziecka już nie będzie, więc mam ostatnią szansę wybrać dobry wózek ;) z kamila wózków nie byłam zadowolona. miał 2 używane wielofunkcyjne i nową parasolkę. te używane to była porażka kompletna.

Posted

[quote name='agaga21']kurcze, on nie ma przekłdanej rączki. trzeba całe siedzisko/fotelik/gondole przełożyć odwrotnie a to czasem mało wygodne jak się jedzie już z dzieckiem i np słońce daje mu prosto w oczy.
kolejnego dziecka już nie będzie, więc mam ostatnią szansę wybrać dobry wózek ;) z kamila wózków nie byłam zadowolona. miał 2 używane wielofunkcyjne i nową parasolkę. te używane to była porażka kompletna.[/QUOTE]

Mój wózek też nie miał przekładanej rączki. Zawsze można kupić parasolkę do wózka.

Posted

[quote name='ojasia']Mój wózek też nie miał przekładanej rączki. Zawsze można kupić parasolkę do wózka.[/QUOTE]

dokładnie, ja mam własnie taki wózek, rączka sie nie przekłada a parasolka naprawę się sprawdza a kosztuje parę złotych

Posted

[B]Dzodzo[/B] i jak, rodzisz w końcu?
Bo ja mam termin na jutro i chętnie Ci go odstąpię :-)
Zaczynam coraz bardziej panikować, że nie dam sobie rady z trójką bąbli. No, ale chyba innego wyjścia nie mam ;-) O tyle dobrze, że Oliś od środy do szkoły wyruszył (śmiesznie to brzmi 3,5 letnie dziecko w szkole ;-) ) i przynajmniej do południa w domu będzie tylko dwójka :-) Ale za to jaka dwójka ;-) Jessiczka to czorcik, oby Laura grzeczniejsza była ;-)

Posted

[quote name='kacha_wawa'][B]Dzodzo[/B] i jak, rodzisz w końcu?
Zaczynam coraz bardziej panikować, że nie dam sobie rady z trójką bąbli. No, ale chyba innego wyjścia nie mam ;-) O tyle dobrze, że Oliś od środy do szkoły wyruszył (śmiesznie to brzmi 3,5 letnie dziecko w szkole ;-) ) i przynajmniej do południa w domu będzie tylko dwójka :-) Ale za to jaka dwójka ;-) Jessiczka to czorcik, oby Laura grzeczniejsza była ;-)[/QUOTE]

teraz już nie ma odwrotu ;)

za grzeczną Laurę :kciuki:

Posted

Zaczynam coraz bardziej panikować, że nie dam sobie rady z trójką bąbli. No, ale chyba innego wyjścia nie mam ;-) O tyle dobrze, że Oliś od środy do szkoły wyruszył (śmiesznie to brzmi 3,5 letnie dziecko w szkole ;-) ) i przynajmniej do południa w domu będzie tylko dwójka :-) Ale za to jaka dwójka ;-) Jessiczka to czorcik, oby Laura grzeczniejsza była ;-)[/QUOTE]

Widzę, że męczy Cię bezsenność :)
Podziwiam Cię, trójka dzieci to naprawdę sporo pracy ;)

Trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie!

Posted

[B]Agnieszka[/B] bezsenność to mój koszmar ;) Kładę się spać gdzieś o 2-3 w nocy, a po 7 mam pobudkę, później chodzę jak zombie, a jak zbliża się wieczór sen odchodzi w niepamięć :roll: A jak się Młoda urodzi to będę marzyła o śnie i pewnie będę zasypiała na stojąco ;)
Dzięki Dziewczyny za kciuki (hehe może nie powinnam dziękować, żeby nie zapeszyć, ale gdzieś mam przesądy ;-)) :-)

Posted

kochana, jednak bedziesz chyba pierwsza:)
chociaz wczoraj bylam o krok jechania do szpitala, takie mialam bole jak na okres, jeden skurcz mnie posadzil na podlodze az, trwalo to kilka godzin ale stwierdzilam ze nie bede panikowac i poczekam-bo pewnie to falszywy alarm, wykąpalam sie,polozylam do lozka,moj pies dostal do tego sraczki i 4 razy w ciągu nocy mnie wyciągnal na dwor(bo TZ-ta nic nie budzi), dziecko tak szalalo ze myslalam ze mi pęcherz pęknie i co 30 minut latalam sikac i do rana wszystskie bole mi przeszly:))))
a dzis nic sie nie dzieje

trzymam za Ciebie kciuki!!!!!!

Posted

[quote name='dzodzo']kochana, jednak bedziesz chyba pierwsza:)
chociaz wczoraj bylam o krok jechania do szpitala, takie mialam bole jak na okres, jeden skurcz mnie posadzil na podlodze az, trwalo to kilka godzin ale stwierdzilam ze nie bede panikowac i poczekam-bo pewnie to falszywy alarm, wykąpalam sie,polozylam do lozka,moj pies dostal do tego sraczki i 4 razy w ciągu nocy mnie wyciągnal na dwor(bo TZ-ta nic nie budzi), dziecko tak szalalo ze myslalam ze mi pęcherz pęknie i co 30 minut latalam sikac i do rana wszystskie bole mi przeszly:))))
a dzis nic sie nie dzieje

trzymam za Ciebie kciuki!!!!!![/QUOTE]
to pewnie już tuż tuż... :)

Posted

Najpierw odpowiem:
[quote name='Rodzice Maciusia :)']a ten Roan Marita - jak długo go używają? [/QUOTE]
Dlugo, Synek ma juz 3 latka i bardzo sobie chwala, i smigaja po Otwocku i na wszelkich wyjazdach. Ale nie dopytam, bo koleznaka wlasnie na macierzynskim - tym razem z coreczka :) I nie wiem teraz mowiac szczerze, czy kupila nowy wozek, czy ma ten po Synku. Bo sie minelysmy - ja wrocilam z macierzynskiego a ona juz poszla na zwolnienie przed porodem.

Szkoda, ze nie mialam czasu usiasc do netu, Rodzice, mam nadzieje, ze trafiliscie do salonu w Aleji Solidarnosci? Tam jest szalony wybor :) Jukutek o nim wspomniala. Fakt, ciasno, ale mozna sobie wybranym wyjechac na zewnatrz (jesli ta dziupla po schodach).

Kacha - przesylam usciski ;)

Posted

dziewczyny, wybaczcie że znów przynudzam o wózku ale powiedzcie mi, czy przednie kółka 20cm są już za małe do jazdy w terenie czy jeszcze mogą być?
podoba mi się roan 4 runner ale nie wiem czy te koła właśnie nie za małe

Posted

wsadze przyslowiowy kij w mrowisko i podrzuce wozki bebetto (tez o nich myslalam)
[URL="http://www.bebtto.pl"]www.bebtto.pl[/URL]

a propo wozkow uzywanych czy nowych - ja nie mialam dylematu, nowy zawsze ma gwarancje :)

Posted

tak, jednak wózek jak się przekonałam, przynajmniej dla mnie powinien być nowy. Byliśmy u znajomych obejrzeć ten używany wózek i nie bierzemy. Niestety, wózek już długo leżał na strychu, trzeba by zacząć od gruntownej przepierki, do tego kolor mimo wszystko mi nie odpowiadał, no i suma sumarum bierzemy tego Roana Maritę nową, bodajże na rocznej gwarancji.

Posted

[B]Agaga[/B] mój obecny, podwójny wózek ma takie przednie kółka i jak dla mnie jest rewelacyjny. Już nawet na plaży go testowałam z dwójką dzieci w środku :-) A jeszcze muszę zaznaczyć, że koła w moim nie są pompowane, więc teoretycznie gorzej powinno się go prowadzić ;-)
[B]Dzodzo [/B]widzisz, Ciebie przynajmniej skurcze usadzają ;-) A mnie tylko nad ranem brzuch boli, bo w nocy mnie Księżniczka skopuje, a później kompletnie nic się nie dzieje ;-) Także jeszcze masz szansę, żeby mnie wyprzedzić :-)

Dzięki Cioteczki za kciuki i życzenia :-) Jeszcze nie rodzę i nic nie wskazuje na to, żeby miało to prędko nastąpić, a termin mam na dzisiaj ;-)

Posted

[quote name='kacha_wawa']
[B]Dzodzo [/B]widzisz, Ciebie przynajmniej skurcze usadzają ;-) A mnie tylko nad ranem brzuch boli, bo w nocy mnie Księżniczka skopuje, a później kompletnie nic się nie dzieje ;-) Także jeszcze masz szansę, żeby mnie wyprzedzić :-)

Dzięki Cioteczki za kciuki i życzenia :-) Jeszcze nie rodzę i nic nie wskazuje na to, żeby miało to prędko nastąpić, a termin mam na dzisiaj ;-)[/QUOTE]

a jak jest w UK?idziesz w terminie do szpitala czy czekasz w domu do porodu?

moja mala tez tak daje w nocy popalic ze nie ma pozycji w jakiej moge spac, kopie niemiłosiernie...

ja mam wszytskie objawy przedporodowe-lacznie z tym ze od 3 dni odchodzi mi w kawalkach czop, codziennie mam sesje boli ale rownie dobrze moge rodzic jutro jak i za dwa tygodnie sadzac po tym co mi mowi wujek google:)
wiec sie nie łudzę i nie nastawiam na szybkie rozwiazanie:razz: