Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moja znajoma jeszcze kupiła wózek czerwony i suzkała czerwonej kołderki i poduszeczki-pościeli, mówi,że nie ma przeszukała i cięzko znaleźć, a czarny pasuje do wszystkiego, zawsze można dobrać każdy koor,każdy wzorek:)

Posted

W moim wózku głębokim nie była potrzebna poduszka, bo gondola była lekko nachylona. Kolor gondoli miałam bordowy z szarą wyściółką, ale jakiego koloru kocyk to nie pamiętam, pamiętam, że pierwszy kombinezon (wtedy, jak Mała woziła się w gondoli- bo z grudnia jest) był ecru. Teraz wydaje mi się, że wszystko pasowało do siebie kolorystycznie, ale pewna nie jestem. Spacerówkę natomiast mamy granatową- wiem, mało damski kolor, ale przynajmniej "nie brudząca". Minus ciemnego koloru jest taki, że może wypłowieć- mi po 2,5 roku używania i zostawiania w ogrodzie na słońcu budka trochę wyblakła. Co prawda minimalnie, ale odkąd to zauważyłam to denerwuje mnie strasznie. Chociaż spacerówki teraz używamy od wielkiego dzwonu.

Tak rozmawiacie o tych wózkach, że aż mnie sentyment wziął. Tak fajnie było i taka radość wybierać wózek, łóżeczko. A najfajniejszy to jest zapach takiego niemowlaka, ehhhh. A moja panna już taka duża......

Posted

[quote name='anetek100']moja znajoma jeszcze kupiła wózek czerwony i suzkała czerwonej kołderki i poduszeczki-pościeli, mówi,że nie ma przeszukała i cięzko znaleźć, a czarny pasuje do wszystkiego, zawsze można dobrać każdy koor,każdy wzorek:)[/QUOTE]

no ładne rzeczy :D ta pani,która określiła się, że tylko sprząta to właśnie ta najlepsza ciocia niania od słońcem :D Anetku, witamy na wątku :)

Posted

nie mogę się niestety do czarnego przekonać mimo wszystko :( no i po burzliwej naradzie zdecydowaliśmy się na brązowy z kremowymi wstawkami:
czyli nr 202
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/716/classic202.jpg/"][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/8270/classic202.jpg[/IMG][/URL]

Niestety, fakt jest taki, że te tańsze wózki są pstrokate, mają łączone kolory nie wiadomo czemu, natomiast drogie, od 3 tysięcy są jednolite. Ale trudno, nie zamierzam się szarpać i udawać, że wydanie 3 tysięcy na wózek, to pestka i wybiorę najmniejsze zło, czyli to co najbardziej z dostępnych mi "podchodzi" :) Gdyby to jeszcze rzeczywiście chodziło o np. bezpieczeństwo czy zdrowie dziecka to oczywiście wiadomo, że choćbym miała po nocach dorabiać to bym kupiła, ale Tak naprawdę to potem jak się chodzi z malcem to kto patrzy na wózek?? :) przynajmniej ja nigdy w życiu zanim się nie zainteresowałam tą kwestią ze swojego powodu nawet nie miałam pojęcia, że są wózki różnych firm, kompletnie mnie to nie obchodziło..

Z przychodni nie zadzwonili!! :) yuppi :)

Posted

[quote name='agaga21']mi się właśnie 28 tydzień skończył i właśnie we wtorek też się wybieram na badanie tej krzywej a wy tu tak straszycie![/QUOTE]

a pamiętaj, że jak puścisz pawika to do powtórki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

nie no, będzie dobrze, każdy przeszedł przez to. Bywają gorsze badania :razz:

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']a pamiętaj, że jak puścisz pawika to do powtórki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

nie no, będzie dobrze, każdy przeszedł przez to. Bywają gorsze badania :razz:[/QUOTE]
ech, no chyba nie jestem aż taka wrażliwa ;)
całą ciążę nie puściłam pawika ani razu więc może i tym razem mnie ominie :D

Posted

który? ten mój? jeśli tak to miło mi, że się komuś podoba :) Bo mi średnio :) wybrałam najmniejsze zło

Agaga - z pawikami jest różnie, moja znajoma opowiadała jak to chwaliła się, że nawet mdłości nie miała przed koleżanką, a ledwo po tym wróciła do domu tak ją przycisnęło, że do końca ciąży wymiotowała. Ja też nie wymiotowałam w ogóle, miałam tylko przeogromne mdłości przez cały I trymestr, potem 4, 5 miesiąc spokój, a teraz, w 22 tygodniu raz pawik, a od kilku dni cxały czas mi tak nieładnie jest na żołądku i w buzi :( Nie mam też jakoś apetytu zbyt dużego, podczas gdy na początku jadłam non stop aby zagłuszyć mdłości.

Posted

[quote name='anetek100']tak Twój cudny:)taki brązik z beżem ekstra:):):):)[/QUOTE]

:loveu: dzięki :loveu:

trochę średnio co prawda dla dziewczynki będzie pasował, ale miejmy nadzieję że jednak chłopczyk się zalągł :evil_lol: w przyszłym tygodniu w środę mam połówkowe, mam nadzieję, że się wreszcie dowiem kto mnie codziennie skopuje :p:mad:

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']który? ten mój? jeśli tak to miło mi, że się komuś podoba :) Bo mi średnio :) wybrałam najmniejsze zło

Agaga - z pawikami jest różnie, moja znajoma opowiadała jak to chwaliła się, że nawet mdłości nie miała przed koleżanką, a ledwo po tym wróciła do domu tak ją przycisnęło, że do końca ciąży wymiotowała. Ja też nie wymiotowałam w ogóle, miałam tylko przeogromne mdłości przez cały I trymestr, potem 4, 5 miesiąc spokój, a teraz, w 22 tygodniu raz pawik, a od kilku dni cxały czas mi tak nieładnie jest na żołądku i w buzi :( Nie mam też jakoś apetytu zbyt dużego, podczas gdy na początku jadłam non stop aby zagłuszyć mdłości.[/QUOTE]a widzisz, ja w zasadzie nawet mdłości nie miałam do tej pory. wiem, że to o niczym nie przesądza ale mam nadzieję, że jednak mnie to ominie i dzielnie zniosę tą glukozę ;)

Posted

No widzicie, Wy nie miałyście mdłości i wymiotów, bo wszystko na mnie przeszło ;)
Ja mam do tej pory i jedno i drugie :roll: Więc jak mi ktoś kiedyś powie, że mdłości i wymioty mijają po pierwszym trymestrze to chyba go śmiechem zabiję ;-)
A co do glukozy to ja jakaś nienormalna jestem, ale mi ten ulep smakował :evil_lol:
I w sumie żałowałam, że tylko w pierwszej ciąży miałam badaną krzywą cukrową, później z Jessicą i teraz glukozy nie piłam :-(

Posted

ojejka, no to naprawdę współczuję. Gdzieś na necie czytałam, że dziewczyna depresji dostała, tak ją to męczyło. To może się wydawać śmieszne dla osoby nie będącej w ciąży, ale mdłości naprawdę mogą dobić człowieka. Pamiętam jak ludzie się na mnie w czerwcu patrzyli jak byliśmy w restauracji. Jak co chwila wychodziłam do toalety, a jak postawili przede mną jedzenie, to pobiegłam jakby mnie stado ogarów goniło. Odechciewało mi się wszystkiego, nawet całej ciąży. A wymioty też tak potrafią wymęczyć, że nie wiem. Nie mam pojęcia jak funkcjonują bulimiczki :(

Posted

[quote name='kacha_wawa']No widzicie, Wy nie miałyście mdłości i wymiotów, bo wszystko na mnie przeszło ;)
Ja mam do tej pory i jedno i drugie :roll: Więc jak mi ktoś kiedyś powie, że mdłości i wymioty mijają po pierwszym trymestrze to chyba go śmiechem zabiję ;-)
A co do glukozy to ja jakaś nienormalna jestem, ale mi ten ulep smakował :evil_lol:
I w sumie żałowałam, że tylko w pierwszej ciąży miałam badaną krzywą cukrową, później z Jessicą i teraz glukozy nie piłam :-([/QUOTE]
to sama nie jesteś. agnieszka32 miała wymioty i mdłości prawie całą ciążę.
ale nie martw się, przynajmniej tyle nie przytyjesz co inni.....:roll:

Posted

[quote name='agaga21']to sama nie jesteś. agnieszka32 miała wymioty i mdłości prawie całą ciążę.
ale nie martw się, przynajmniej tyle nie przytyjesz co inni.....:roll:[/QUOTE]

Oj tak... mdłości i wymioty minęły mi właściwie tak zupełnie dopiero w 8 miesiącu. A tak mdliło mnie non stop, bez żadnych przerw nawet na godzinę, męczyłam się do tego stopnia, że po nocach płakałam w ukryciu. :shake: Bardzo współczuję tym, które to muszą przechodzić.
Do tego miałam ogromny jadłowstręt, musiałam wmuszać w siebie cokolwiek, by jakoś funkcjonować... :roll:
No ale były efekty takiego stanu :diabloti: - całą ciążę chudłam, a w dniu porodu ważyłam 2 kg mniej, niż przed ciążą. Teraz ważę 10 kg mniej niż przed ciążą i cały czas chudnę, bo Zośka cały dzień kwęka, jęczy, krzyczy i nie mam czasu na jedzenie :evil_lol:

Posted

[quote name='lika1771']Tak z ciekawosci zapytam czy wasz lekarz robił wam wymaz na badanie czy nie macie paciorkowca?[/QUOTE]

mnie tak, na ostatniej wizycie mialam pobrana probkę- z tego co wiem trzeba miec ten wynik jadac do porodu-ale w niektorych szpitalach robią przyjmując do porodu tez to badanie sami

moja pani gin wogole mnie zabila badaniami, z kazdej wizyty wychodzilam z dluuuuuuga lista badan do zrobienia,chyba wydalam na to majatek, bo oczywiscie wszytskie robilam z lenistwa w prywatnym laboratorium coby nie stac w kolejkach.Ciekawa jestem czy Wy tez tyle badan mialyscie zlecane,bo ja dokladnie wszystko zgodnie z ustawa ministra zdrowia, ktora dostalam do wgladu hihi, w tym dwa razy HIV, dwa razy antyciala,trzy razy toxoplazmoze, wszelkie mozliwe zoltaczki, HPV, ze o morfologii i moczu nie wspomne

ja na szczescie nie wiem co to mdlosci i wymioty ale wspolczuje tym co musza sie zmagac z takimi "przyjemnosciami"

a dzis mnie chyba dopadl przedporodowy syndrom "wicia gniazda" i zjeździlam na mopie doslownie kazdy kacik,posciagalam dywany,wyfroterowalam parkiety, pomylam szkla a teraz juz nie mam sily na nic;)

Posted

To fakt, że coś za coś ;-) Dzięki wymiotom ważę 9 kg mniej niż przed ciążą ;-) Ale nie pytajcie się co się dzieje z moimi zębami :shake: Od razu po porodzie trzy czwarte zębów mam do zrobienia. Ech i jeszcze ta wredna zgaga :razz: Ale do terminu jeszcze mi 8 dni zostało, także spokojnie przeżyję ;-) Zresztą mogę nawet spokojnie dłużej wytrzymać, coś tego lenia nie mogę z siebie wypędzić :lol: Jeśli przy dwójce małolatów można mówić w ogóle o lenistwie ;-) Nie pozwalają mi się nudzić, a jak jeszcze do tego dołączy rozwrzeszczany noworodek... Aż się boję o tym myśleć ;-) A mój głupi małż jeszcze sobie wymyślił, że dla takich piersi jak mam teraz to on może jeszcze mieć czwarte dziecko :diabloti:

Co do wymazów to w UK się takowych nie robi, tutaj do wszystkiego strasznie na luzie podchodzą ;)

Posted

Zapraszam na bazar, bo cisza straszna, a rzeczy fajne:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/213833-Dla-psa-YORKA-dla-Ciebie-torebki-pier%C5%9Bcionek-koszule...KONIK-dla-koneser%C3%B3w!do14-09[/url]

Posted

o, zgaga mnie męczy codziennie :( od tygodnia...
Co do badań to ja mam co miesiąc mocz i morfo robione, do tego na początku miałam wszystkie te co trzeba - toxo (niestety wyszło, że nie przechodziłam), kiła, różyczka itd. Muszę teraz wyłazić kolejne skierowanie na toxoplazmozę, bo jeden z tych których nawiedzam stwierdził, że już nie potrzeba mi robić, ale wiem, że to bzdura, więc muszę wydobyć od innego skierowanie. Sama sobie jeszcze zrobiłam na początku płatną cytomegalię. No i teraz jeszcze miałam ta całą krzywą cukrową. I tyle badań :)

Co do wymiotów, to rzeczywiście trzeba się cieszyć jak ich nie ma, bo zęby też słyszałam, że lecą strasznie. Moja koleżanka po ciąży miała do wymiany całe uzębienie - robiła za 2 tys pod narkozą brrrrr.

Dziewczyny = co do pościeli bardzo proszę o Wasze rady. Podobno potrzebna pościel do łóżeczka i do wózka oddzielna i to jeszcze w ilości do każdego po dwa, czyli w sumie 4 poduszki, 4 kołdry i 4 zmiany. Czy to nie przesada? Czy nie można wykorzystywać tej samej pościeli co jest w łóżeczku wychodząc na spacer i przekładając ją do wózka? Jak to u Was?

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Dziewczyny = co do pościeli bardzo proszę o Wasze rady. Podobno potrzebna pościel do łóżeczka i do wózka oddzielna i to jeszcze w ilości do każdego po dwa, czyli w sumie 4 poduszki, 4 kołdry i 4 zmiany. Czy to nie przesada? Czy nie można wykorzystywać tej samej pościeli co jest w łóżeczku wychodząc na spacer i przekładając ją do wózka? Jak to u Was?[/QUOTE]
ja jak mówiłam mało w temacie ale może chodzi o to,że przekładając te samą pościel która była w wózeczku do łóżeczka przenosi się ewentualne nie wiem bakterie, zanieszczyszczenia których my nie widzimy...moze też wygoda, by nie przekładac ciągle, no ale cztery komplety to chyba sporo:)ale niech Mamusie ocenią i doradzą:)

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']
Dziewczyny = co do pościeli bardzo proszę o Wasze rady. Podobno potrzebna pościel do łóżeczka i do wózka oddzielna i to jeszcze w ilości do każdego po dwa, czyli w sumie 4 poduszki, 4 kołdry i 4 zmiany. Czy to nie przesada? Czy nie można wykorzystywać tej samej pościeli co jest w łóżeczku wychodząc na spacer i przekładając ją do wózka? Jak to u Was?[/QUOTE]
Ja tam żadnej pościeli do wózka nie miałam. Moim zdaniem to zbędny zakup, bo używa się jej tylko w gondoli (czyli ok 7 mies), a zamiast tego z powodzeniem można używać kocyków.

Pościel do łóżeczka kupiłam też niepotrzebnie, bo Mała śpi z nami :) ale może przyda się kiedyś, jak zacznie spać sama. Kupiłam 1 kołdrę i poduszkę i dwa zestawy pościeli na zmianę. I 2 prześcieradła z gumką na materacyk.