Agnes Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Od jakiegos czasu szukam fajnego kompletu obrozy i smyczy w internecie. Chce przede wszystkim, zeby bylo dobrej jakosci, ale bez wzorkow, cwiekow itp - proste. Z miekkim skorzanym podszyciem. I jeszcze rozmiar, zeby pasowal... "Takie rzeczy to tylko w erze" cos mi sie wydaje. Naszlo mnie, zeby moze zamowic u rymarza taki komplecik? Ma ktos doswiadczenie w tych sprawach? Mam kontakt do fajnego rymarza, gdzie sporo koniarzy zamawia sprzet - dla koni oczywiscie. Ale jesli rymarz zrobic skomplikowane oglowie to tym bardziej poradzi sobie z prosta smycz czy obroza...chyba;) Jesli ktos robil - jakie to co mniej wiecej ceny? Zanim sie wybiore na rozmowe chce wiedziec na czym stoje:lol: dzieki i pozdrawiam;) Quote
**Villemo** Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ja tez o tym myślałam.Chciałam fajną obroże dla ASTki ale cenę walnął taką,że za nią na allego kupię 2;) Quote
Agnes Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 no ciekawe...bede dzwonic do "swojego" - jak sie okaze, ze to sie oplaca (jakosciowo i cenowo) to podam kontaktu tutaj;) Quote
gawron Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [B]Agnes[/B], Ferplast produkuje takie: [URL="http://animalia.pl/produkt,2040,69,Ferplast_Obro%C5%BCa_VIP_c_40_63.html"]Ferplast Obroża VIP c 40/63 skóra ciemny brąz - obroże - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/URL] [URL="http://animalia.pl/produkt,2047,70,Ferplast_Smycz_VIP_ga_12_200.html"]Ferplast Smycz VIP ga 12/200 skóra ciemny brąz - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/URL] także Dingo ma ładne wzory prostych skórzanych obróżek, sama nastawiam się na kupno takiego kompletu: [URL="http://www.zoologiczny.sklep.pl/Dingo_Obroza_ze_skory_natluszczanej_podszyta_miekka_skora_kolor_brazowy_rozmiar_2_5_cm_x_60_cm__28_98___6672"]Dingo Obro�a ze sk�ry nat�uszczanej, podszyta mi�kk� sk�r�, kolor br�zowy, rozmiar 2,5 cm x 60 cm - Sklep Zoologiczny[/URL] [URL="http://www.zoologiczny.sklep.pl/Dingo_Smycz_przedluzana_ze_skory_natluszczanej_szyta_brazowa_1_5cm_x_120_220cm__28_73_340___6544"]Dingo Smycz przed�u�ana, ze sk�ry nat�uszczanej, szyta, br�zowa, 1,5cm x 120 - 220cm - Sklep Zoologiczny[/URL] Quote
gawron Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Nie napisałaś, że muszą być exclusive ;) Poza tym VIPy Ferplasta wydają się starannie wykonane. Hunter robi obroże i smycze z łosiej skóry, ale cena tez jest nieprzeciętna :lol: (były kiedyś na Zooplusie) Zobacz też Wozę, wykonuje głównie na eksport - większość obróż ma co prawda z wzorami, ale jest jedna całkowicie pozbawiona ozdób. Czarna. woza.pl w dziale exclusive Quote
Agnes Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 [quote name='gawron']Nie napisałaś, że muszą być exclusive ;)[/quote] skoro pytam o robote rymarza to raczej nie zalezy mi na jakosci Dingo;) [quote name='gawron']Poza tym VIPy Ferplasta wydają się starannie wykonane.[/quote] firma robi kiepskie wyroby - moze akurat ta seria jest dobra, ale nie chce ryzykowac [quote name='gawron']Hunter robi obroże i smycze z łosiej skóry, ale cena tez jest nieprzeciętna :lol: (były kiedyś na Zooplusie)[/quote] nieprzecietnej ceny nie chce:lol: [quote name='gawron']Zobacz też Wozę, wykonuje głównie na eksport - większość obróż ma co prawda z wzorami, ale jest jedna całkowicie pozbawiona ozdób. Czarna. woza.pl w dziale exclusive[/quote] moze maja kiepskie zdjecia, ale z wygladu nie rozni sie to od Dingo:eviltong: bo te z wzorami faktycznie mi nie pasuja. Moze kogos znajde kto ma Woze to pomacam sobie;) Ale tak generalnie to nie ma jakiegos szalu ze skorzana psia galanteria:roll: Quote
gawron Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='Agnes']skoro pytam o robote rymarza to raczej nie zalezy mi na jakosci Dingo;) moze maja kiepskie zdjecia, ale z wygladu nie rozni sie to od Dingo:eviltong: bo te z wzorami faktycznie mi nie pasuja. Moze kogos znajde kto ma Woze to pomacam sobie;) Ale tak generalnie to nie ma jakiegos szalu ze skorzana psia galanteria:roll:[/quote] A może przeceniasz możliwości rymarza :) Poczytałaś opis Wozy? To też jest rymarska robota. Ręcznie szyte, wielowarstwowa skóra, nie wydaje mi się, żeby to była tandeta. No i czego oczekujesz po wyglądzie? Bo po prostej obroży nie można chyba oczekiwać cudów ;) A jeśli, to nie za cenę kilkudziesięciu złotych. Huntery są naprawdę piękne, kosztują ponad 150 zeta, smycza regulowana odpowiednio więcej. Ciekawe ile zakukał rymarz? Pytałaś może? VIPów szczególnie nie bronię, te które pokazałam (VIPc) są z cielęcej skóry, wyglądają ładniej od tych niecielęcych, ale w rękach tego nie miałam :) Quote
Agnes Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 [quote name='gawron']A może przeceniasz możliwości rymarza :) [/quote] no mozliwe - jakbym byla pewna, ze robi dobre rzeczy to bym kupila;) [quote name='gawron']Poczytałaś opis Wozy?[/quote] szczerze? nie:oops: pozerkam jeszcze na Woze [quote name='gawron'] To też jest rymarska robota. Ręcznie szyte, wielowarstwowa skóra, nie wydaje mi się, żeby to była tandeta. No i czego oczekujesz po wyglądzie? Bo po prostej obroży nie można chyba oczekiwać cudów ;) [/quote] jak czegos szukam to najpierw oceniam wyglad:lol: widzialam fajne "skorki" w necie, ale jak to sie ma... [quote name='gawron']A jeśli, to nie za cenę kilkudziesięciu złotych. Huntery są naprawdę piękne, kosztują ponad 150 zeta, smycza regulowana odpowiednio więcej. Ciekawe ile zakukał rymarz? Pytałaś może?[/quote] nie pytalam, bo narazie sie wstrzymuje od zakupow - kiedys sobie "strzele" zestaw - tzn ekhm psu:evil_lol: - wiem ile kosztuje oglowie dla konia:evil_lol: Quote
gawron Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Też mi się taki Hunter marzy :) A, mi się przypomniało: w myśliwskich sklepach nieraz można zobaczyć lepsze rzeczy niż w zoologicznych. Jeśli nie masz nic przeciw tropowej obroży na krętliku oczywiście :lol: Quote
Unbelievable Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='gawron']Nie napisałaś, że muszą być exclusive ;) Poza tym VIPy Ferplasta wydają się starannie wykonane.[/QUOTE] tylko się wydają ;) szału z tymi obrożami nie ma, ot skóra, powiedziałabym że gorsza niż najzwyklejsze dingo ;) po natłuszczaną serię z dingo przyjeżdżają do polski z ukrainy, słowacji, litwy.... jak dla mnie akurat ta seria jest świetna, ręcznie wykonana, miękka, wytrzymała Quote
isabelle30 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 tez szukalam obrozy dla swojego psa. mamy teraz Dingo skorzana. farbuje jak diabli, ma ostre krawedzie i wogole jakosc mizerna. potrzebuje obrozy 75-80 cm. nie parcianej tylko skorzanej, wlasnie dobrej jakosciowo, z miekkim podszyciem. w sklepach posucha. tylko dingo w takim rozmiarze, ale raczej juz takiej nie chce. w koncu trafilam na firme ktora robi wg zamowienia. za komplet obroza 75cm/3,5cm, w kolorze niebieskim z wytlaczanym wzorem i podwojna nappa bydleca w kolorze bialym (nie bedzie farbowac) i smycz 6m/2cm ze skorzana raczka wyscielana rowniez biala bydleca nappa, chca 134 zl. to chyba nie jest jakas strasznie wygorowana cena jezeli komplet ma sluzyc jakis czas. zamowilam i czekam na realizacje. adres [URL="http://www.woza.pl"]www.woza.pl[/URL] wkrotce sprawdzimy czy bylo warto, jezeli bylo to bede dalej sie u nich zaopatrywac Quote
BullWest Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 A jaką wzięłaś wytłaczaną? Tj. jaki wzór? Ja mam jedną WOZĘ właśnie wytłaczaną Flowers 3,5 cm/50cm Flowers. Przyznam, że jest porządnie wykonana i bardzo elegancka, ale mimo wszystko to skóra, dość delikatna. Głupio zrobiłam, bo ją wyprałam i kompletnie straciła kolor (miejscami pociemniała, albo pojaśniała), biała nappa na podszyciu zafarbowała i jest niebieska, obroża zesztywaniała, ogólnie jest nie bardzo. Teraz czekam na Wozę French Bulldoga, a i tak zamawiam ją tylko dlatego, że jest w buldożki. Quote
Rybka_39 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='Agnes']obie firmy sa jak dla mnie przecietne;)[/quote] A muscat?;) Quote
Agnes Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Rybka_39']A muscat?;)[/QUOTE] to nawet nie jest skora:evil_lol: dzisiaj widzialam piekna obroze na zawodach jezdzieckich - firmy rowniez jezdzieckiej, Pessoa, wolalam nie pytac o cene bo sprzet dla koni ma kosmiczne ceny:eviltong: Ale obroza fajna - gladka miekka skora, z wyszywanym wzorem z delikatnej nitki - takie akurat. Quote
Iwona77 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 mam znajomego producenta smyczy i obroży, z mojego polecenia zrobi co zechcesz i w jakim kolorze chcesz, ew. + nity . Jakość bardzo dobra. Pozdrawiam Quote
isabelle30 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 mam wytlaczana flowers, w kolorze jeans. z wozy. nic narazie sie nie dzieje chociaz pies zmokl na wczorajszych spacerach do ostatniej nitki Quote
BullWest Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 [quote name='isabelle30']mam wytlaczana flowers, w kolorze jeans. z wozy. nic narazie sie nie dzieje chociaz pies zmokl na wczorajszych spacerach do ostatniej nitki[/quote] Tylko jej nie pierz!!! Zafarbuje i w ogóle się zeszmaci. Też mam taką, po deszczu nic się nie działo, ale po praniu:shake: Quote
isabelle30 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 nie, nie. skory sie nie pierze. bardzo ladnie sie czysci skorka od chleba najlepiej razowego, albo sa odpowiednie srodki. to wiadomo od zawsze. dzieki Quote
BullWest Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ooo skórką od chleba? To pierwszy słyszę, ale dzięki bardzo;) Quote
isabelle30 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 doskonaly sposob na zamsz, nubuk, skore. w zaleznosci od barwy czyszczonej skory uzywasz odpowiedniego chleba. mozna sobie pomoc przy wiekszych zanieczyszczeniach robiac to nad garnkiem z gotujaca sie parujaca woda Quote
Recommended Posts