**Villemo** Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Nie wiedziałam gdzie dac bo to ani o hodowli ani weterynarii... Moja suka jest już dawno po cieczce a psy bardzo się nią interesują...Wręcz musze się odganiać na ulicy jak jakiś podejdzie.Wąchają,próbują lizać po pipie i nawet naskakiwać! Tak jest cały czas?:crazyeye:Sterylizacja coś zmienia? Watahy za nami nie chodzą jak może być w cieczce ale jak juz jakiś się zbliży... Quote
Greven Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Suka po cieczce może jeszcze długo "pachnieć" cieczką i psy są zainteresowane, bo my w porównaniu z nimi mamy upośledzony węch, dla nas może nie być ani śladu cieczkowego zapachu, a dla nich wręcz przeciwnie. Wykąp ją, albo zamaskuj specjalnym sprejem - to będziesz wiedziała, czy to było przyczyną. A jeśli masz zamiar i tak sterylizować, to po prostu zrób to ;) Quote
Olusia Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 A może ona po prostu jeszcze ma cieczkę? Cieczka to nie tylko okres wtedy kiedy suczka krwawi. Krwawi tylko jakiś czas, potem jest ten czas kiedy może zajść w ciążę. A jeśli cieczka na pewno się skończyła to psy przecież zawsze cośtam czują. Nie wiem, chyba nic nie poplątałam- jakby co proszę o poprawienie... Quote
**Villemo** Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Ale to już prawie dwa miesiące minęły:roll: Kąpana też była. Quote
Greven Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 To, że psy ładują się na suki bez cieczki, lub nawet wysterylizowane, to nie tak znowu rzadko spotykana sytuacja. Próbują się wspinać, kopulować. Wyraźnie z cieczką to nie ma nic wspólnego, zwłaszcza że czasem obiektem ich zainteresowania jest również inny samiec, poduszka, albo noga właściciela. Może Ty też na spacerach trafiasz na takich nadpobudliwych "dymaczy". Quote
**Villemo** Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Dymaczy...buahahahhahahahaha:evil_lol: Może;) Quote
Martens Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 W wersji bardzo pesymistycznej zdarza się, że psy nadmiernie interesują się taką suką przez zmiany hormonalne związane z ropomaciczem :razz: Quote
**Villemo** Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 :crazyeye:No co Ty piszesz??? Jak rozpoznać?????? Quote
Martens Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Tak na mur beton to u weta na usg. Jak są tylko początki, to objawów praktycznie nie ma, może pojawiać się wzmożone pragnienie. Quote
Saite Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Przy ropomaciczu, ale i innych schorzeniach ginekologicznych także psy mogą się interesować nadmiernie suką. Warto zbadać suńkę. Quote
Recommended Posts