Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiedziałam gdzie dac bo to ani o hodowli ani weterynarii...
Moja suka jest już dawno po cieczce a psy bardzo się nią interesują...Wręcz musze się odganiać na ulicy jak jakiś podejdzie.Wąchają,próbują lizać po pipie i nawet naskakiwać!
Tak jest cały czas?:crazyeye:Sterylizacja coś zmienia?
Watahy za nami nie chodzą jak może być w cieczce ale jak juz jakiś się zbliży...

Posted

Suka po cieczce może jeszcze długo "pachnieć" cieczką i psy są zainteresowane, bo my w porównaniu z nimi mamy upośledzony węch, dla nas może nie być ani śladu cieczkowego zapachu, a dla nich wręcz przeciwnie. Wykąp ją, albo zamaskuj specjalnym sprejem - to będziesz wiedziała, czy to było przyczyną.

A jeśli masz zamiar i tak sterylizować, to po prostu zrób to ;)

Posted

A może ona po prostu jeszcze ma cieczkę? Cieczka to nie tylko okres wtedy kiedy suczka krwawi. Krwawi tylko jakiś czas, potem jest ten czas kiedy może zajść w ciążę. A jeśli cieczka na pewno się skończyła to psy przecież zawsze cośtam czują. Nie wiem, chyba nic nie poplątałam- jakby co proszę o poprawienie...

Posted

To, że psy ładują się na suki bez cieczki, lub nawet wysterylizowane, to nie tak znowu rzadko spotykana sytuacja. Próbują się wspinać, kopulować. Wyraźnie z cieczką to nie ma nic wspólnego, zwłaszcza że czasem obiektem ich zainteresowania jest również inny samiec, poduszka, albo noga właściciela.

Może Ty też na spacerach trafiasz na takich nadpobudliwych "dymaczy".