Mitsu Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [FONT=Calibri][SIZE=3]Witam,[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Chcielibyśmy zrzeszyć wszystkich miłośników Akity i zachęcić ich do przystąpienia [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]do Klubu Rasy Akita Inu w Polsce.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Na wstępie wytłumaczę dlaczego zwracam się do Państwa w liczbie mn[/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]ogiej, ponieważ wiem, że jest duże zainteresowanie powstaniem takiego Klubu w Polsce, [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]zatem z pewnością nie jestem odosobniona w poniższym apelu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Klub ma zrzeszać wszystkich miłośników rasy, hodowców i właścicieli [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]psów rasy Akita Inu. Głównym i szeroko pojętym na ten moment powyższej [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]inicjatywy, działaniem Klubu będzie oczywiście promocja i rozwój rasy [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]w Polsce, pamiętając zarówno o eksterierze, zdrowiu oraz psychice [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]akity. [/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Jesteśmy przekonani, że powinni się tam znaleźć prawdziwi [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]pasjonaci rasy, którzy będą chcieli dzielić się swoim doświadczeniem, [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]wiedzą i aktywnie działać na rzecz tej przepięknej rasy jaką jest Akita.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Oczywiście wiele jest do zrobienia w tej kwestii i wiele do ustalenia, [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]jednak na ten moment, najważniejszą sprawą jest zjednoczyć się i [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]zgłosić swoją kandydaturę członkowską.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Bez zebrania odpowiedniej liczby osób nie będziemy mogli nigdy nic zrobić.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]W związku z czym, szkoda naszego czasu na dyskusje dotyczące szczegółów.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Szczegóły będziemy ustalać razem jeśli uda nam się zjednoczyć.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]ZATEM ZACHĘCAMY WSZYSTKICH MIŁOSNIKÓW RASY, WŁAŚCICIELI I HODOWCÓW DO[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]PODPISYWANIA DEKLARACJI !!![/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Wszystkich Was, którym zależy !!![/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Zachęcajcie innych!!![/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Deklarację można pobrać z linku [URL="http://www.filefactory.com/file/ag0b2g1/n/Projektowany_Klub_Akita_v1_1_pdf"]Projektowany_Klub_Akita[/URL], następnie podpisać i przesłać pocztą na adres :[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Beata Brzozowska[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Ul. Berensona 159G[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]03-287 Warszawa[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Aby zminimalizować koszty, deklarację wyślemy do wszystkich hodowli w[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Polsce drogą elektroniczną i będziemy prosić Państwa o wydrukowanie dokumentu we [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]własnym zakresie, podpisanie i odesłanie go do nas pocztową drogą zwrotną. Tu gorący [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]apel do hodowców, aby zachęcali przyszłych właścicieli do idei powstania i przystąpienia do Klubu .[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Na koniec jeszcze raz przypomnę, że temat ten służy wyłącznie poinformowaniu wszystkich o [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]możliwości pobrania deklaracji i wyrażenia chęci do przystąpienia do Klubu, A NIE DYSKUSJI!!![/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Co jakiś czas będziemy podawać informację na temat ilości zebranych[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]chętnych i jeśli trzeba dalej zachęcać.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Kwestie formalne dotyczące ochrony danych osobowych zostały spełnione, [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]wniosek został zarejestrowany w GIODO.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pomysły, które możemy wspólnie [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]realizować, a które to, mogłyby się przyczynić do edukacji , promocji [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Klubu, zachęcam do dzielenia się propozycjami . Mam nadzieję, że uda [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]nam się wspólnymi siłami osiągnąć ten cel.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Mitsu[/SIZE][/FONT] w kwestii ewentualnych problemów technicznych proszę o przesłanie maila na adres [EMAIL="akitainuklub@gmail.com"]akitainuklub@gmail.com[/EMAIL], również jeżeli zaistnieje potrzeba wyślemy deklarację mailem. [SIZE=1]EDIT: Aktualizacja dotyczy poprawionej deklaracji.[/SIZE] Quote
Mitsu Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Witam, Następujące hodowle otrzymały maila: Akita u Izis Akitaki Akogareno - dzisiaj Anukita Aroniowe Pole Błękitny Pejzaż Cho-Kai Co Ty na To Czandoria Dąbrowskie Samuraje Dogomania Dogutti Dolina Wiązów Fuen No Oka Grodzki Zakątek Halne Wzgórze Kazoku Kanshin Kiss Me & Love Me Mała Yakuza Migoto Inu Moccaking Mori No Kodomo Odzew Świata Omonogawa Na Psa Urok Namitori Pa-Lis Pętkowskie Wzgórza Porażynianka Puchate Kreple Rilaf Roal - dzisiaj Sensakura Sfora z Krasnego Boru Shiyo-Mokuteki Tajgeta Yamamoto Mountain Stream Eskimo River Akita pod Łyską Ai Desu Czar Wiosny Rajecki Las Sto Pręg Trolowa Dolina Kilka miało złe adresy : Duma Samuraja, Lisie Stado, Tomadachi I zapewne kilku mi jeszcze brakuje. Przepraszam , że nie do wszystkich wiadomość dotrze w jednakowym momencie. Quote
Darius Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Hi Mitsu, niezwykle interesujace, wrecz wspaniale! Nareszcie polski klub akity:klacz: I widze, ze hodowli w Polsce dosc duzo, super! Dostaly wszystkie zarejestrowane hodowle zaproszenia, czy tylko przewidywani "czlonkowie zalozyciele"? Jako "stary" akiciarz chetnie bym poprosil o przyjecie, jestem jednak obywatelem niemieckim. Stoi to na przeszodzie? Acha, na razie hodowli nie mam... Jeszcze jeden drobiazg; byloby troche niezrecznie nazwac ten klub "Akita Inu", poniewaz dodatek "Inu" zgodnie z ustaleniami miedzynarodowymi od 1.stycznia 2000 nie istnieje. Serwus Darius Quote
Kacedy Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 A my (piszę w imieniu Fundacji dla Zwierząt "Akity w Potrzebie") też chętnie byśmy poprosili o przyjęcie....jeśli jest to możliwe. Hodowlą jak wiadomo nie jesteśmy i nie będziemy, ale powalczyć wspólnie o dobro rasy byłoby "miło". Quote
Mitsu Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Witam, Na początek informacja dotycząca deklaracji, pomysł jednego z hodowców - za który b. dziękuję, aby Ci z Państwa , którzy mają możliwość zeskanowania podpisanej deklaracji wysyłali ją mailem na adres [EMAIL="akitainuklub@gmail.com"]akitainuklub@gmail.com[/EMAIL]. Oczywiście, że wszyscy miłośnicy są mile widziani, w deklaracji jest informacja, że do Klubu mogą przystąpić miłośnicy rasy, właściele akit i hodowcy. Cieszę się również z pozytywnego przyjęcia ideii przez Ciebie Darius i zapraszam do wypełnienia deklaracji. Nazwa jest powiedzmy robocza, bez Was, Waszych pomysłów i Naszego wspólnego zaangażowania , cała ta historia nie będzie nigdy możliwa. Klub stworzymy My, na taki kształt jakiego wszyscy oczekujemy, ale do tego potrzebna jest Wasza obecność i aktywność. Wiem, że wielu z Was oczekuje gotowej propozycji, aby móc ewentualnie wyrazić swoje zdanie. Musimy zrozumieć, że tylko i wyłącznie od naszej chęci działania i współpracy zależeć będzie całe przedsięwzięcie. Quote
donya Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Inicjatywa jest super i w pełni ją popieram :klacz: :klacz: :klacz: Oczywiście deklaruję wszelką pomoc :lol: Quote
Asiunia02 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Deklaracje na pewno wyśle :) ale mam prośbę żeby poprawić nazwę naszej hodowli, która brzmi Pa-Lis od wł. Pawła Lisa. Odnośnie hodowli Mountain Stream to ja posiadam do nich taki mail: [email]mountainstream@op.pl[/email] może ten będzie dobry :) Quote
Asiunia02 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Jeszcze mam jedno pytanko. Deklarację mam wypisać na osobę prywatną np. wł. hodowli ?? Rozumiem, że wysokość składki itd. będzie ustalona dopiero po zgromadzeniu odpowiedniej ilości deklaracji ?? Quote
Agappe Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 oczywiście popieramy pomysł.. mam nadzieje, że w końcu się uda :roll: tak czy inaczej trzymam za to kciuki!!!! <przy okazji przypomniałam sobie, że chyba mam zaległą składkę członkowską zkwp do opłacenia:oops::oops:> na starym komputerze powinnam mieć adresy mailowe do różnych prywatnych właścicieli akit.. poszukać ich?? kilka innych akicich hodowli i ich @: Ai Desu [email]stachura37@wp.pl[/email] Czar Wiosny [email]czarwiosny@wp.pl[/email] Rajecki Las [email]wmste@poczta.onet.pl[/email] Sto Pręg [email]baranska@wp.pl[/email] Trolowa Dolina [email]ryszardmiedzianowski@o2.pl[/email] Quote
Agappe Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 [quote name='Darius']Hi Mitsu, niezwykle interesujace, wrecz wspaniale! Nareszcie polski klub akity:klacz: I widze, ze hodowli w Polsce dosc duzo, super! Dostaly wszystkie zarejestrowane hodowle zaproszenia, czy tylko przewidywani "czlonkowie zalozyciele"? Serwus Darius[/QUOTE] to ja może odpowiem.. dostało większość hodowli do których są dąstępne/był dostępne w internecie adresy @ hodowli akit zarejestrowanych jest w Polsce ponaad 100, więc niestety tylko do niektórych dotarla informacja :/ wiadomo, że nikt na własny koszt nie będzie obdzwaniał wszystkich hodowli (chociaż i o telefon czasem ciężko) to może warto przygotować jakieś pisemko i dołączać do tego deklarację i rozdawać na wystawach osobom do których inaczej się po prostu nie da dotrzeć? Quote
Mitsu Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Wszystkim dziękuję za okazane wsparcie, chęć współpracy i poparcie dla inicjatywy. Tym na Forum i Tym , ktorzy piszą na podanego w apelu maila. Dziękuję za adresy hodowli. Tak do deklaracji wystarczy imię i nazwisko - składka członkowska nie będzie znacząco odbiegała od innych już działających klubów - Dzisiaj wybieram się do związku - jeśli będę miała jakiekolwiek nowe, znaczące informacje ogłoszę je na linku. Będę też wszystkich, którzy się zadeklarowali prosić o pomoc - Cieszę się, że jesteście za!!! Quote
Mitsu Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Jak obiecałam mimo, że już późno - bardzo ważna informacja do wszystkich - będą nieznaczne zmiany w samej deklaracji, ale znaczące w kwestiach formalnych. ZA CO BARDZO PRZEPRASZAM JESLI NARAZIŁAM KOGOKOLWIEK NA PONOWNE PRZESŁANIE DEKLARACJI - MOJA WINA! Nową poprawioną deklarację zamieszczę jutro i wyślę do wszystkich hodowli. Reszta pozostaje bez zmian - tzn. musimy się zebrać kochani! Inaczej ani rusz. Kolejne informacje już wkrótce. Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za małe zamieszanie. Quote
Mitsu Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Witam, Chciałabym się z Wami podzielić informacjami jakie uzyskałam w kwestii założenia Klubu Akity. - na początek jak pisałam już wcześniej musimy zebrać 100 a najlepiej trochę więcej chętnych do przystąpienia do Klubu - potem dopiero - jak już mamy deklaracje, piszemy wniosek do Zarzadu Głównego o ogłoszenie Walnego zebrania w celu oficjalnego powołania Klubu - i dopiero po powołaniu głosujemy w kwesii regulaminu/statutu, - siedziba Klubu zależy od miejsca odziału, z którego pochodzi wybrany na Walnym przewodniczący klubu Na ten moment możemy jedynie zrobić wszystko co w naszej mocy aby zjednoczyć siły i rzeczywiście zebrać tą wymaganą ilość deklaracji A odnośnie deklaracji zamieszczę ją później z dodaniem obowiązkowego sformułowania - jestem członkiem ZKWP i deklaruję składkę - i też, bez podawania jej wysokości - bo walne ustala wysokość składki. pozdrawiam Quote
Mitsu Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Uwaga - poprawiona deklaracja jest już zawieszona - Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości lub jeśli chcielibyście w jakikolwiek sposób pomóc w tworzeniu Klubu piszcie na adres [EMAIL="akitainuklub@gmail.com"]akitainuklub@gmail.com[/EMAIL] Pozdrawiam, Quote
pakej Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Witam czy mogę dostać deklaracje na maila będę wdzięczny pozdrawiam :oops: [email]edibob@poczta.fm[/email] Quote
Asiunia02 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Podstawowe to uświadamianie hodowców, że liczy się JAKOŚĆ, a nie ILOŚĆ. Quote
ohisama Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Przy jakiej ilości miotów akit wyhodowanych przez jedną hodowlę będziemy mówić że to już ilośc a przy jakiej liczbie szczeniat wyhodowanych rocznie,będziemy mówić że to jeszcze jakość? Jestem ciekawa bo dostałam deklaracje do podpisu a chciałabym najpierw dokładnie wiedzieć co podpisuję. Quote
wani Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='ohisama']Przy jakiej ilości miotów akit wyhodowanych przez jedną hodowlę będziemy mówić że to już ilośc a przy jakiej liczbie szczeniat wyhodowanych rocznie,będziemy mówić że to jeszcze jakość? Jestem ciekawa bo dostałam deklaracje do podpisu a chciałabym najpierw dokładnie wiedzieć co podpisuję.[/quote] Naprawde jest Pani tak malo rozumna, ze nie rozumie, w czym rzecz? Quote
ohisama Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Dlatego zadałam pytanie- bo nie rozumiem.Nikt nie raczył mnie poinformować o szczegółach dzialalnosci klubu. Quote
Agappe Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='ohisama']Dlatego zadałam pytanie- bo nie rozumiem.Nikt nie raczył mnie poinformować o szczegółach dzialalnosci klubu.[/QUOTE] nikt nie "raczył" cie poinformować?? WSZYSCY dostali tą samą informację.. a w tym wątku wyraźnie było napisane: [QUOTE]Jesteśmy przekonani, że powinni się tam znaleźć prawdziwi pasjonaci rasy, którzy będą chcieli dzielić się swoim doświadczeniem, wiedzą i aktywnie działać na rzecz tej przepięknej rasy jaką jest Akita. Oczywiście wiele jest do zrobienia w tej kwestii i wiele do ustalenia, jednak na ten moment, najważniejszą sprawą jest zjednoczyć się i zgłosić swoją kandydaturę członkowską. Bez zebrania odpowiedniej liczby osób nie będziemy mogli nigdy nic zrobić. W związku z czym, szkoda naszego czasu na dyskusje dotyczące szczegółów. [B]Szczegóły będziemy ustalać razem jeśli uda nam się zjednoczyć.[/B][/QUOTE] [QUOTE]Klub stworzymy My, na taki kształt jakiego wszyscy oczekujemy, ale do tego potrzebna jest Wasza obecność i aktywność. Wiem, że wielu z Was oczekuje gotowej propozycji, aby móc ewentualnie wyrazić swoje zdanie. Musimy zrozumieć, że tylko i wyłącznie od naszej chęci działania i współpracy zależeć będzie całe przedsięwzięcie.[/QUOTE] Quote
Mitsu Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Kochani !!! Deklaracje napływają!!!!!! Już niedługo aktualności na stronie Klubu!!! Trzymajcie rękę na pulsie! pozdrawiam i czekam na tych wszystkich, którzy jeszcze się nie zebrali i nie podpisali - :mad: Quote
wani Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 O kim mowa? :cool1:;) W tygodniu podrzucimy Ci deklaracje. Quote
Agappe Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 jak tylko uaktywnie skaner (po formatowaniu dysku) to też wyśle swoją deklaracje.. :oops: Quote
Mitsu Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Uprzejmie proszę o podwieszenie tego linku na górze, tak aby nie spadał. Mam nadzieję, że jest to możliwe. Dziękuję Mitsu Quote
Recommended Posts