ames Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 We Wrocławiu duży wybór na Hali Targowej- nie wiem jak z cenami,ale w przyszłym tygodniu się tam wybiorę i sprawdzę- z tego co pamiętam można nawet z rzeźnikami umawiać się na konkretne zamówienia(zmielenie czy większa ilość).a stoisk tam do wyboru...chyba samych mięsnych pięć jeden koło drugiego. z kolei mam świeże informacje jak to wygląda w Leclercu: ogony wp 2,99kg żołądki kurcze 6,99 nogi wp 1,99 kości wp surowe świeże 1,99 łapki kurczakowe 1,89 Quote
zmora0 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Zna ktoś jakieś tanie miejsca w Poznaniu? właśnie przechodzimy na BARFa i nie jesteśmy zorientowane z moją sunią. Quote
Margota Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 To ja jeszcze zapytam o Szczecin... Zna ktoś jakieś fajne miejsca z rarytasami? Perspektywicznie pytam, bo pies jeszcze zębów nie wymienił, to nie za wiele mu mogę dawać, ale już niedługo jakąś baraninkę, koninę, nutrię... Chętnie bym nabyła dla niego:) Quote
arcana81 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Dzisiaj udało mi się zakupić w katowickim Leclercu lotki skrzydeł indyczych za 1,99/kg. Kupiłam prawie 2 kg. Ciekawe czy to taka jednorazowa "akcja" czy będą w stałej sprzedaży, bo to byłby najtańszy element z indyka jaki udało mi się kiedykolwiek dostać. Quote
Bura Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 11 lub 18 grudnia jadę do Jasła po mięcho, może ktoś chciałby się dołączyć do zamówienia.... Trzeba ok 2 tyg wcześniej dzwonić do nich i się umawiać, bo nie zawsze wszystko jest. Jeśli ktos będzie chętny zapraszam na [email][email protected][/email] Quote
Agnes Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Do warszawiakow pytanie mam ;) chce znowu podawac galarete z lapek suczy...od lat nie kupowalam, a ceny kolo mnie sa chore (4,50 zl za kg lapek kurzych). Gdzie w Warszawie dostane w normalnej cenie lapki? Mile widziane inne "akcesoria" - szyje indycze etc. Najlepiej okolice Ursynowa, ew Mokotow. Wiem, ze niektorzy kupowali na bazarku na Walbrzyskiej, ale nie mam pojecia czy to aktualne i czy chodzi o stara (jesli jeszcze istnieje) czy nowa czesc. Z gory wielkie dzieki ;) Quote
Jaroslaw Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Tarnów lub okolice . Szukam na moim terenie gdzie można tanio zaopatrywać sie w miesko i kości . Quote
aneta...i..bouvier Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 sprzedam okolo 20 kg biosk koniny warszawa Quote
isabelle30 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Agnes, bazar przy ul kondratowicza, na bródnie, tuz obok wielkiego skrzyzowania. lapy sa po 3 z malym hakiem, indycze szyje po 7.50, chrzastki z indyka po 4.50. maja tez gesi tluszcz, zamrozony do przetopienia Quote
Agnes Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Zdecydowanie nie moje rejony - kawal drogi, niestety Quote
Bonsai Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Agnes, a hala mirowska by Ci pasowała? Tam znajdziesz wszystko, kurze łapki (3 zł/kg), tchawice, szyje indycze, kości cielęce itd.... Quote
Agnes Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Wiem, ze tam sa rozne rozniaste smakolyki i powiedzmy ze biore pod uwage - jednak nie mam mozliwosci kupowac naraz wiekszej ilosci, dlatego wole cos blizej, zeby moc jezdzic co kilka dni Quote
Rut Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='Agnes']Do warszawiakow pytanie mam ;) chce znowu podawac galarete z lapek suczy...od lat nie kupowalam, a ceny kolo mnie sa chore (4,50 zl za kg lapek kurzych). Gdzie w Warszawie dostane w normalnej cenie lapki? Mile widziane inne "akcesoria" - szyje indycze etc. Najlepiej okolice Ursynowa, ew Mokotow. Wiem, ze niektorzy kupowali na bazarku na Walbrzyskiej, ale nie mam pojecia czy to aktualne i czy chodzi o stara (jesli jeszcze istnieje) czy nowa czesc. Z gory wielkie dzieki ;)[/QUOTE] Lapki bywają w Marcpolach,dosyc tanie,napewno mniej niz 4,50,szyje tez sa,ok 6-7zl/kg. Fajne mieso mozna podobno dostac na bazarku na rondzie Wiatraczna.Ale ja tam nie bylam Quote
Bura Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Boże, 4,50 za łapki, u mnie jak sobie 1,90 krzykną to wołam o pomstę do nieba... Byłam w Jaśle, mięso za 2,20 nie warte zachodu, ponad połowę wyrzuciłam, tłuszcz i gluty. Za to serducha ok. Quote
zmora0 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 A Poznań? Wie ktoś gdzie dostanę coś tanio? Szukam najlepiej gęsi, szyj indyczych.. Quote
Aysel Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A może Białystok? :) Ma ktoś jakieś 'namiary'? Najlepiej na króliki i drób. Rzadziej spotykane mięsa typu baranina też się przydadzą.:) Quote
PaulinaT Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='netheter']Zna ktoś jakieś tanie miejsca w Poznaniu? właśnie przechodzimy na BARFa i nie jesteśmy zorientowane z moją sunią.[/QUOTE] ja kupuje w tzw. "taniej jatce" niedaleko rynku jeżyckiego tuz przy ul. Kościelnej. Można kupić mieloną nutrie z kością, jagnięcinę z kością, kości baranie (ładne, często żebra lub od mostku), ogony z nutrii, koninę, ogony końskie, serca i wątrobę, języki końskie, mielone końsko-wołowe (w tym jest większość podrobów). Ceny między 2,50 (wątroba) a 7,50 (jagnięcina z kością) za kg. jakby ktoś coś taniej znalazł w Poznaniu to proszę o info :) A! A skąd wytrzasnąć żołądek wołowy / żwacz???????? Quote
Bura Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Matko, jakie mięsa!! Jakie ceny!!! Zazdraszczam!!! Quote
PaulinaT Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='Bura']Matko, jakie mięsa!! Jakie ceny!!! Zazdraszczam!!![/QUOTE] ba :) ostatnio furorę w naszym jadłospisie robią kości baranie 3,50 pln/kg ale większość z tych mięs to cena 5,50 i w górę gorzej z drobiem - nie znalazłam żadnych tanich miejsc, kupuje więc w Piotrze i Pawle bu! bo moja mała sucz nie może za dużo twardszych kości bo źle je toleruje, ona musi drób zajadać na szczęście skrzydła to koszt ok.5,00 pln/kg Quote
zmora0 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Dziękuję bardzo Paulina :) Trzeba się będzie przejechać i zaopatrzyć.. Żołądków ani żwaczy też nigdzie nie moge dostać.. a szukałam :/ Bora znów średnio drób, czy raczej drobiowe kości.. łapczywiec jeden. Kiedyś dostała do jedzenia kurze łapki, a godzine później je zwymiotowała. W całości. Musiałabym jej dawać wszystko z ręki, a jak mnie nie ma w tygodniu to matka nie ma czasu.. Quote
Aysel Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Weźcie mi prześlijcie tą baraninę pocztą :D U nas tylko drób i wieprzowina w sklepie. Wołowina to w ogole rzadkość, nie mówiąc o takich mięsach jak cielęcina czy chociażby królik. Kaczek też nie ma. Naprawdę nikt nie wie gdzie można dorwać dobre mięcho w Białymstoku? Quote
bonsai_88 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 A może ktoś z was wie gdzie kupić dobre mieso w Krakowie, Katowicach albo Gliwicach? Wracam z moja suką do barfu, a że w końcu mam samochód to będę mogła przywozić sobie mięso - byle by dobre [poprzednio zrezygnowałam z powodu ciągłych zatruć u Birmy... takiej rewelacyjnej jakości mam mieso na osiedlu :(] Quote
adelaimax Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='PaulinaT'] A! A skąd wytrzasnąć żołądek wołowy / żwacz????????[/QUOTE] a na przykład stąd :D [URL]http://www.biosk.pl/index.php/article/articles/21[/URL] (żołądki wołowe mielone) ślicznie śmierdzą a pies jaki zadowolony ;) Quote
PaulinaT Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 adelaimax - wielkie dzięki! tyle razy byłam na tej stronie... goopol! Quote
Recommended Posts