Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We Wrocławiu duży wybór na Hali Targowej- nie wiem jak z cenami,ale w przyszłym tygodniu się tam wybiorę i sprawdzę- z tego co pamiętam można nawet z rzeźnikami umawiać się na konkretne zamówienia(zmielenie czy większa ilość).a stoisk tam do wyboru...chyba samych mięsnych pięć jeden koło drugiego.

z kolei mam świeże informacje jak to wygląda w Leclercu:
ogony wp 2,99kg
żołądki kurcze 6,99
nogi wp 1,99
kości wp surowe świeże 1,99
łapki kurczakowe 1,89

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

To ja jeszcze zapytam o Szczecin... Zna ktoś jakieś fajne miejsca z rarytasami? Perspektywicznie pytam, bo pies jeszcze zębów nie wymienił, to nie za wiele mu mogę dawać, ale już niedługo jakąś baraninkę, koninę, nutrię... Chętnie bym nabyła dla niego:)

Posted

Dzisiaj udało mi się zakupić w katowickim Leclercu lotki skrzydeł indyczych za 1,99/kg. Kupiłam prawie 2 kg. Ciekawe czy to taka jednorazowa "akcja" czy będą w stałej sprzedaży, bo to byłby najtańszy element z indyka jaki udało mi się kiedykolwiek dostać.

Posted

11 lub 18 grudnia jadę do Jasła po mięcho, może ktoś chciałby się dołączyć do zamówienia.... Trzeba ok 2 tyg wcześniej dzwonić do nich i się umawiać, bo nie zawsze wszystko jest. Jeśli ktos będzie chętny zapraszam na [email][email protected][/email]

Posted

Do warszawiakow pytanie mam ;) chce znowu podawac galarete z lapek suczy...od lat nie kupowalam, a ceny kolo mnie sa chore (4,50 zl za kg lapek kurzych).
Gdzie w Warszawie dostane w normalnej cenie lapki? Mile widziane inne "akcesoria" - szyje indycze etc. Najlepiej okolice Ursynowa, ew Mokotow. Wiem, ze niektorzy kupowali na bazarku na Walbrzyskiej, ale nie mam pojecia czy to aktualne i czy chodzi o stara (jesli jeszcze istnieje) czy nowa czesc. Z gory wielkie dzieki ;)

Posted

Agnes, bazar przy ul kondratowicza, na bródnie, tuz obok wielkiego skrzyzowania. lapy sa po 3 z malym hakiem, indycze szyje po 7.50, chrzastki z indyka po 4.50. maja tez gesi tluszcz, zamrozony do przetopienia

Posted

Wiem, ze tam sa rozne rozniaste smakolyki i powiedzmy ze biore pod uwage - jednak nie mam mozliwosci kupowac naraz wiekszej ilosci, dlatego wole cos blizej, zeby moc jezdzic co kilka dni

Posted

[quote name='Agnes']Do warszawiakow pytanie mam ;) chce znowu podawac galarete z lapek suczy...od lat nie kupowalam, a ceny kolo mnie sa chore (4,50 zl za kg lapek kurzych).
Gdzie w Warszawie dostane w normalnej cenie lapki? Mile widziane inne "akcesoria" - szyje indycze etc. Najlepiej okolice Ursynowa, ew Mokotow. Wiem, ze niektorzy kupowali na bazarku na Walbrzyskiej, ale nie mam pojecia czy to aktualne i czy chodzi o stara (jesli jeszcze istnieje) czy nowa czesc. Z gory wielkie dzieki ;)[/QUOTE]

Lapki bywają w Marcpolach,dosyc tanie,napewno mniej niz 4,50,szyje tez sa,ok 6-7zl/kg.
Fajne mieso mozna podobno dostac na bazarku na rondzie Wiatraczna.Ale ja tam nie bylam

Posted

Boże, 4,50 za łapki, u mnie jak sobie 1,90 krzykną to wołam o pomstę do nieba... Byłam w Jaśle, mięso za 2,20 nie warte zachodu, ponad połowę wyrzuciłam, tłuszcz i gluty. Za to serducha ok.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='netheter']Zna ktoś jakieś tanie miejsca w Poznaniu?
właśnie przechodzimy na BARFa i nie jesteśmy zorientowane z moją sunią.[/QUOTE]
ja kupuje w tzw. "taniej jatce" niedaleko rynku jeżyckiego tuz przy ul. Kościelnej.
Można kupić mieloną nutrie z kością, jagnięcinę z kością, kości baranie (ładne, często żebra lub od mostku), ogony z nutrii, koninę, ogony końskie, serca i wątrobę, języki końskie, mielone końsko-wołowe (w tym jest większość podrobów). Ceny między 2,50 (wątroba) a 7,50 (jagnięcina z kością) za kg.

jakby ktoś coś taniej znalazł w Poznaniu to proszę o info :)

A! A skąd wytrzasnąć żołądek wołowy / żwacz????????

Posted

[quote name='Bura']Matko, jakie mięsa!! Jakie ceny!!! Zazdraszczam!!![/QUOTE]
ba :)
ostatnio furorę w naszym jadłospisie robią kości baranie 3,50 pln/kg
ale większość z tych mięs to cena 5,50 i w górę
gorzej z drobiem - nie znalazłam żadnych tanich miejsc, kupuje więc w Piotrze i Pawle bu! bo moja mała sucz nie może za dużo twardszych kości bo źle je toleruje, ona musi drób zajadać na szczęście skrzydła to koszt ok.5,00 pln/kg

Posted

Dziękuję bardzo Paulina :)
Trzeba się będzie przejechać i zaopatrzyć..
Żołądków ani żwaczy też nigdzie nie moge dostać.. a szukałam :/

Bora znów średnio drób, czy raczej drobiowe kości.. łapczywiec jeden.
Kiedyś dostała do jedzenia kurze łapki, a godzine później je zwymiotowała. W całości.
Musiałabym jej dawać wszystko z ręki, a jak mnie nie ma w tygodniu to matka nie ma czasu..

Posted

Weźcie mi prześlijcie tą baraninę pocztą :D
U nas tylko drób i wieprzowina w sklepie. Wołowina to w ogole rzadkość, nie mówiąc o takich mięsach jak cielęcina czy chociażby królik. Kaczek też nie ma.

Naprawdę nikt nie wie gdzie można dorwać dobre mięcho w Białymstoku?

Posted

A może ktoś z was wie gdzie kupić dobre mieso w Krakowie, Katowicach albo Gliwicach?

Wracam z moja suką do barfu, a że w końcu mam samochód to będę mogła przywozić sobie mięso - byle by dobre [poprzednio zrezygnowałam z powodu ciągłych zatruć u Birmy... takiej rewelacyjnej jakości mam mieso na osiedlu :(]

Posted

[quote name='PaulinaT']
A! A skąd wytrzasnąć żołądek wołowy / żwacz????????[/QUOTE]
a na przykład stąd :D [URL]http://www.biosk.pl/index.php/article/articles/21[/URL] (żołądki wołowe mielone)
ślicznie śmierdzą a pies jaki zadowolony ;)