Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NIe oczekuje postawienia dignozy jedynie podpowiedzi co może być mojemu pudlowi...gdyż po majówce i tak wybiorę się z nim do weterynarza....
Może ktos się z tym spotkal, moj pies wymiotuje czasami żółcią, co moze mu być???? zapewne ma to związek z wątrobą....

Posted

Moja czteromiesieczna buldozka wymiotowla wielokrotnie zolcia na przemian z niestarwionycm jedzonkiem i zyje.... wet powiedzial ze to przez to ze dostaje albo za malo jedzonka albo za duzo i od tamtej pory ma konkretne godziny jedzenia, poza tym jak na szczeniaka przystalo zarla co popadnie od galezi az po plastik... wiec pilnowalam by nie brala do pyska byle czego i juz nie wymiotuje... najwazniejsze czy piesek poza wymiotowaniem normalnie je i pije i czy jest zywe, skore do zabawy bo jesli przy wymiotach jest oslabione to cos powaznego jesli nie poprostu oczyszcza w ten sposob organizm ale i tak polecam kontakt z wetem- moze nawet telefoniecznie skonsultowac sytuacje bo po co niepotrzebnie placic za wizyte...pozdro dla psiaka

Posted

jest bardzo zywy, je normalnie....
ale je tez trawe z ogrodka, moze dlatego wymiotuje;/
ale zdarza mu sie to tak raz na tydzien, na dwa tygodnie.....

Posted

Aga 21 - z moją miałam to samo - poranne wymioty żółcią. Porobiłam badania krwi, kału odwiedziłam kilku wetów w tym gościa zajmującego się gastrologią - wszystko w najlepszym porządku, książkowe wyniki. I w końcu doszliśmy do tego, że to nadkwasota. Nie może mieć dłuższych przerw w jedzeniu - karmię 3 razy dziennie -rano, popołudniu i poźnym wieczorem (tzn. właściwie w nocy bo koło 22 ostatni raz) i jest dobrze (alternatywą jest podawanie ranigastu). Więc jak Twój wet nic nie wymyśli to spróbuj go zapytać o nadkwsotę;)

Aga - czy Ty byłas może na wystawie w Nowym Dworze bo widziałam tam fajnego redzika:loveu:

Posted

och
ale on to nie je za duzo, wiec w zasadzie jedzonko stoi i sam sobie dozuje, bo nie jada na komende...;/

Nie to nie my:) my nie bedziemy sie jednak wystawiac!!:D

• 2 months later...
Posted

Moja pudla zwymiotowała raz żółcia ale to była wina tescia bo tak jej wpychał szyneczke i kotlecika a zanim zdazyłam zareagować pies wszystko pochłonał. Stracha miałam bo tydzień wcześniej złapała kleszcza ale na szczeście to tylko teścia sprawka była...

• 5 weeks later...
Posted

Mój Cori też wymiotował żółcią. Denerwowałam się i powiedziałam mamo zadzwoń do weterynarza. Okazało się, że to przez ominięcie terminu odrobaczania:lol:.Po tabletce jeszcze trochę wymiotował, ale wszystko z nim już dobrze:p. Może to również być przez oczyszczanie trawą ;)