sofciak Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Witam, jestem tu nowa przeszukuje forum w sprawie która mnie interesuje ale moze ktoś z Was mnie naprowadzi! Otóż sytuacja wygląda tak mam ponad rocznego mieszańca Mopsa któy jest bardzo przyjazny i ciekawski do innych psiaków, moja koleżanka kupiła Yorka wyjechała za granice aktualnie pieskiem opiekuje się jej mam z tym, że koleżanka zaszła w ciążę i jej mam w połowie wrzesnia wyjeżdza do niej...poprosiła mnie o opięke nad pieskiem...z mojej strony nie ma problemu ale chciałabym się dowiedzieć jak prawidłowo zapoznać pieski, jak je przyzywczaić do siebie etc. chciałabym żeby to przeszło sprawnie i bezboleśnie. Wprawdzie juz kiedys się spotkały ale okoliczności był takie, że odwiedziłąm ją z moim psem u niej w domu York był mega wściekły, że jakiś gówniarz mu się po domu szwęda ;)etc dlatego chcicłabym aby ktoś nakierował mnie jak to powinno wyglądać , rozumie ze najlepiej pieski zapoznawac na spacerkach na neutralnym gruncie...ale poproszę o jakieś dodatkowe wskazówki ew jakies linki do podobnego tematu. Pozdrawiam wszystkich :lol: Quote
**Villemo** Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Przede wszystkim tak jak już wspomnialaś dużo zapoznawania na neutralnym gruncie.Dawaj smaczki jednemu i drugiemu,bawcie się.Poźniej wprowadź Yora do Waszego domu.Moga się potarmosić ale zazwyczaj szybko psiaki ustalają kto tu rządzi i obywa się bez dalszych scysji:) A może wykastrować dominanta-wtedy latwiej go opanować... Quote
Recommended Posts