madziulka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 hej ! może powiecie mi jak długi włos mają wasze pieski? Tiko ma 6 miesięcy a włos 10cm długi ,zastanawiam się czy to dużo czy mało ? Włos mierzony na tułowiu.:cool3: Quote
miczka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='madziulka']hej ! może powiecie mi jak długi włos mają wasze pieski? Tiko ma 6 miesięcy a włos 10cm długi ,zastanawiam się czy to dużo czy mało ? Włos mierzony na tułowiu.:cool3:[/quote]ponoc dluzszy wlos jest mocniejszy i lepszy toz zalezy jak chcesz aby mial mniej to zetnij mi sie wydaje ze jest normalna dlugosc kazdy yorus ma inny wlos rosnacy w swoim tempie to indywidualan sprawa.Nie masz sie co martwic tylko kochja i dabaj o swojego pupilka:-) Quote
aska_1501 Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Kochani, Powiedzcie mi do jakiego wieku yoreczek powinien się wybarwić? Quote
Magda Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='aska_1501']Kochani, Powiedzcie mi do jakiego wieku yoreczek powinien się wybarwić?[/quote] Czytałam, ze do okolo 2 lat, ale dla kazdego pieska jest to indywidualny proces:razz: Quote
pingwinek=] Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Moj pieseczek ma jakies 10 tyg i juz zaczela mu sie wybarwiac glowka(od skory jakis cm wloski zrobily sie srebrne), i tu sie wlasnie was chcialam zapytac czy najpierw to yorki zabarwiaja sie na srebrno? No bo szczerze mowiac to nie slyszalam jeszcze chyba zeby od razu z czarnego zrobil sie brazowy , czy jak to sie mowi zloty :p . Jak to bylo u was, i w jakim mniej wiecej okresie piesek najbardziej zaczal zmieniac swoj kolorek z tego pierwszego czarnego? :laugh2_2: pozdrawiam Quote
nane Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 w zależności od genów yorki wybarwiają się albo bardzo szybko albo też całe życie, jeżeli chodzi o główkę to Twój york najpierw będzie miał srebrny kolor natomiast później z tego srebrnego zrobi się złoty - niestety na to trzeba trochę czasu :razz: Quote
nataliyka Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Trzeba było najpierw przeczytać listę tematów,zanim założy się nowy:roll: Tu jest trochę o wybarwianiu się yoreczka: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=898[/url] Quote
Wind Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [QUOTE='pingwinek=]']Moj pieseczek ma jakies 10 tyg i juz zaczela mu sie wybarwiac glowka(od skory jakis cm wloski zrobily sie srebrne), i tu sie wlasnie was chcialam zapytac czy najpierw to yorki zabarwiaja sie na srebrno? No bo szczerze mowiac to nie slyszalam jeszcze chyba zeby od razu z czarnego zrobil sie brazowy , czy jak to sie mowi zloty :p . Jak to bylo u was, i w jakim mniej wiecej okresie piesek najbardziej zaczal zmieniac swoj kolorek z tego pierwszego czarnego? :laugh2_2: pozdrawiam[/QUOTE] [COLOR="Red"]Zanim zalozysz nowy temat, napiszesz post lub wkleisz zdjecie, bardzo prosze abys zapoznal/la sie z Regulaminem Forum! Mod.[/COLOR] Quote
misiujogi Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Witam:p .Mój Jogi ma śliczne ubarwienia choć ma niecałe 6 miesięcy to na główce jest jaśniuteńko beżowy,na grzbiecie był czarny ale teraz ma extra pasemka bo od spodu rosną mu szarawo-srebrnawe,ale 20 czerwca idzie na obcinanko wiec efektu tak fajnego już nie będzie ale i tak zauwazyłam ,że spod tych szarych jescze raz rosną mu ciemniejsze prawie czarne.Łapki ma też beżowe ale troszke ciemniejsze od pyszczka:cool3: .Brzuszek ma jaśniutko beżowy.-hmm mam co do tego pytanko jakie yorki powinny mieć ubarwienie??Prosze o odp.:lol: POZDRAWIAM;) MADZIA&JOGI:cool1: Quote
nane Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 misiujogi Yorki powinny mieć na płaszczu kolor określany jako "koks w słońcu" natomiast na głowie powinny mieć trzy kolory złota czli ciemniejsze, jaśniejsze i pośrednie :cool3: Quote
natasza123 Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Mój yoreczek na główce jest złoty natomiast tułów ma czarny. Jest śliczny i nie chciałbym aby wybarwił sie na srebrno bo on ma byc taki mój do kochania a nie do oceniania Quote
jaloszka Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Lakuś ma na główce łądny jaśniutki kolorek na łąpkach tesh :) a grzbiet zaczyna mu siem powoli wysredrzać ;) chociaż teraz też słodko wygląda ;) zawsze będzie kofffffany nawet jak będzie miał fioletowy kolor :P Quote
nataliyka Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 No myślę,że fioletowy york mógłby być ciekawy:lol: Quote
lusia22 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 mam do was pytanie czy to możliwe żeby york był śnieżno biały/? u mnie na osiedlu jest taki piesek wyglądajęcy na te rasę ale bialutki a waścicielka upiera sie że to bardzo niespotykane umaszczenie i drogie ?? zgupiałam i to na pewno nie maltańczyk ani bolończyk! Quote
nikusia Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 lusia22 No ja się nie spotkałam z tego typu ubarwieniem :shake: Mój Ramzes ma białawy włos ale to nie jest biel tylko bardziej srebro... Widziałam na jakiejś stronie krzyżowkę Yorka i Pudla- śnieżnobiała suczka na sprzedaż :) I ten psiak normalnie jak Yoreczek wygląda? Skoro właścicielka mówi że droga odmiana... zapytaj czy psiak ma rodowód :cool3: bo jestem ciekawa... Quote
marlena924 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='lusia22']mam do was pytanie czy to możliwe żeby york był śnieżno biały/? u mnie na osiedlu jest taki piesek wyglądajęcy na te rasę ale bialutki a waścicielka upiera sie że to bardzo niespotykane umaszczenie i drogie ?? zgupiałam i to na pewno nie maltańczyk ani bolończyk![/quote] Może york-biewer? Quote
lusia22 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 biewer jak kojarze nie jest sniezno bialy bylam dzisiaj z nika u weta i powiedzial ze to na pewno nie yorkshire terrier!! a propos pieska mam okaz zdrowia hurra!!!! Quote
nataliyka Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Myślę,że to raczej na pewno maltańczyk albo coś co z maltańczykiem zostało zmieszane.Ewentualnie jeśli ma czerwone oczy to może być york albinos,ale to raczej mało prawdopodobne,bo takiego jeszcze nikt nie widział:lol: Quote
Magda Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 [quote name='kasia_m']przepraszam, ze lekko nie na temat ale ten wiedze bardzo uczeszczany...mam 2 pytania a wlasciwie prosby.. - w jakim wieku yorczkowi "staja" uszka? - jakies adresy dobrej hodowli moge prosic? chce kupic siostrze na urodziny suczke z rodowodem z gory dziekuje[/quote] 1. Nie jest to regula, gdyz kazdemu yorkowi w innym wieku uszka staja. Moze to byc 10tyg. a moze byc kilka miesiecy. Oczywiscie powinnismy pomoc troche naturze:cool3: O uszkach jest troche [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2305"]tutaj[/URL] 2. A spis hodowli jest [URL="http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_bookmarks&Itemid=60&catid=1&lang=pl_PL"]tutaj[/URL] Pozdrawiamy, Quote
Nova22 Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Ostrzyglam Suzanke i spod czarnych szczeniecych wlosków wyłonił sie piękny nowy kolorek jak widac na zdjeciu... [IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/suz.jpg[/IMG] [IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/suz4.jpg[/IMG] Ps. za te fryzure zrobiona u gromera w moim miescie zaplacilam 60zl!!! :shake: Nie podoba mi sie sposob obciecia myslalam ze inaczej to bedzie wygladalo... Quote
duszek01 Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 [quote name='Nova22']Ostrzyglam Suzanke i spod czarnych szczeniecych wlosków wyłonił sie piękny nowy kolorek jak widac na zdjeciu... [IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/suz.jpg[/IMG] [IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/suz4.jpg[/IMG] Ps. za te fryzure zrobiona u gromera w moim miescie zaplacilam 60zl!!! :shake: Nie podoba mi sie sposob obciecia myslalam ze inaczej to bedzie wygladalo...[/quote] Czemu Ci się nie podoba? BARDZO ŁADNIE WYGLADA:loveu: Quote
nikusia Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Do którego roku pies się może wybarwiać? Bo u Ramzesa widzę coraz to nowsze kolory- myślałam że będzie biały i tylko morda kremowa- tak było po obcięciu- a teraz grzbiet (był sebrny- jasny) zrobił się taki stalowy ponieważ trochę włosów zrobiło się czarnych :crazyeye: , przy uszkach i mordzie włoski są ciemnorude a na czubku głowy ma czarno-szare pasma przeplatające się z biszkoptowym, do tego włoski mu ciemnieją przy pyszczku, a na ogonku zrobiła się czarna plamka :) Ludziue na ulicy pytają czy robiłam mu balejaż :evil_lol: Na główce można bez problemu wyodrębnić dużo różnokolorowych pasm- czy ten kolor się jakś ujednolici, czy tak już zostanie? (Ramzes ma 1,2 roku) Quote
Nova22 Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 wiecie na zdjeciu tak dokladnie nie widac ale np pod mordka musialam sama wyrownac wloski bo byly straszne "zęby". poprosilam gromera o to zeby porzadnie wygolił włoski dookola pupki a on wogle ich nie ruszyl - znow robilam to sama...:shake: nie wycioł wloskow pomiedzy opuszkami na łapkach a tez o to prosilam! Zaplacilam sporo a i tak musialam poprawic. :angryy: Quote
nikusia Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Tia.... Zdarza się... Moja mama poszła z Ramzesem do "pani fryzjerki" i.... uciekła po tym jak zobaczyła co ta pani robi- nie dosyć że w piwnicy :crazyeye: to jeszcze paskudnie cięła nożyczkami... Quote
Recommended Posts