EFMAN Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Mam pytania Jeżeli karmicie psy domowo tzn mięsko ryż warzywa dodajecie witamin? -czy dobra jest biotyna? -czy można podawać biotynę z witalin-max? -a może jest coś tylko dla pudli? -czy witaminy podaje się cały czas czy okresowo? Quote
Gośka Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Swego czasu podawałam gammolen - REWELACJA !!! oczywiście dla moich psów. Teraz okresowo efa oil lub coś w tym stylu. Quote
EFMAN Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Dzięki za odp. Podziwiam że przy tych psich dzieciach masz czas coś "skrobnąć" Pochorobie (dość poważnej)Efik mi ciut wyłysiał. Stosuje suplementy które wymieniłam od dwóch miesięcy a efekty są słabiutkie. Quote
Gośka Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Psie dzieci padły po "spacerze" a Ala ogląda teletubisie;) Polecam ci gammolen, naprawdę zdziałał cuda na włosie Forda i Mercedes. Kupiłam wtedy cały karton i podawałam przez kilka miesięcy systematycznie. Podawałam przez miesiąc, tydzień przerwy i znowu od początku i tak do wykończenia całego kartonu. Włos po tym czasie zrobił się rewelacyjny a co najważniejsze przestał się kołtunić. Quote
EFMAN Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Znam ten suplement jedynie z reklam. Na pewno spróbuje. Jeszcze raz dzięki:p Quote
megiddo1 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ja proponuję omegan. Jest w płynie można dodać do jedzenia lub jako nagroda. Quote
EFMAN Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Omegan??? Może coś więcej o tym specyfiku. Quote
megiddo1 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [url=http://www.krakvet.pl/omegan-preparat-poprawiajacy-wyglad-wlosow-funkcjonowanie-skory-250ml-p-407.html]Omegan preparat poprawiaj�cy wygl�d w�os�w i funkcjonowanie sk�ry 250ml[/url] Ja stosowałam go u poprzedniego psa. Gammolen jest bardzo dobry, ale w kapsułkach, a mój pies w tej postaci nie chciał. Quote
Bura Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Mojej Malamutce na włos doskonale działa olej z wiesiołka albo z ogórecznika, taki ludzki. Podaję połowę dawki. Quote
EFMAN Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Po konsultacji z wet.spróbujemy coś dobrać dla Efika. Quote
filodendron Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 [quote name='Gośka']Swego czasu podawałam gammolen - REWELACJA !!! oczywiście dla moich psów. Teraz okresowo efa oil lub coś w tym stylu.[/quote] O taki chodzi? [url=http://www.krakvet.pl/gammolen-preparat-poprawiajacy-kondycje-skory-kaps-p-4998.html]Gammolen - preparat poprawiający kondycję skóry 60 kaps.[/url] To też chyba kupię. Od miesiąca skarmiam psa Algolithem ale nie widzę, żeby była jakakolwiek zmiana Quote
Gośka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Filodendron tak dokładnie to właśnie kupowałam. A czy algolith nie jest na pigment? Quote
filodendron Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 [quote name='Gośka']Filodendron tak dokładnie to właśnie kupowałam. A czy algolith nie jest na pigment?[/quote] To suszone algi, miały być takie naturalne witaminy - teoretycznie powinien poprawiać wszelkie funkcje organizmu, a zwłaszcza skóry, czyli w następnej kolejności - sierści. Niby ja też stosowałam jakieś kosmetyki z algami, ale efekt był mniej więcej taki sam jak u psa, czyli niewymierny ;) Quote
Gośka Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Też kiedyś kupiłam to dla psów, efektu zero i paskudne było, że psy żarcia ruszyć nie chciały. Quote
filodendron Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Podpowiedzcie coś jeszcze z gamy specyfików witaminowo-mineralnych, bardzo proszę... Chwilowo jesteśmy na pół domowym żarełku, trzeba to czymś wzbogacić, ale od gammolenu musimy zrobić sobie przerwę - poza tym chodzi o coś bardziej kompleksowego. Kiedyś mieliśmy Dolfos z biotyną, ale - no nie wiem - dobre to czy nie? Quote
Recommended Posts