Livka Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Mój TZ Nikus kiedyś dawno zawoził już psiaki do Kasi. Mieszka w pięknych okolicach. Miejsce dla psiaków super :) Quote
Jo37 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 TZ Toli pojechał do schroniska rezerwować psiaki. Szczeniaki od stycznia są szczepione na wirusówki i czipowane. Może ktoś szczeniaka ( suczki ) by wyciągnął. Quote
Gabi79 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 2 godziny temu, Livka napisał: Dredzik cudowny psiak. Ile ma lat ? Właśnie Tola mi napisała, że około 6 2 godziny temu, Sara2011 napisał: Kurczę, pomyślę czy ja jeszcze dam radę zabrać na barki kolejnego psiaka. Info od Toli, ZEA opłaci fakturę za szczepienia przeciw wirusówkom Quote
Jaaga Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 1 godzinę temu, Livka napisał: Jaago czy u Ciebie znalazłoby się miejsce dla Dredzika ??? Muszę zapytać męża. Mały psiak nie byłby problemem, ale co do takiego 20 kg, to muszę porozmawiać. Quote
Livka Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 6 minut temu, Jaaga napisał: Muszę zapytać męża. Mały psiak nie byłby problemem, ale co do takiego 20 kg, to muszę porozmawiać. Ok. czekam. Quote
Jaaga Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 1 godzinę temu, Livka napisał: Ok. czekam. Przykro mi, ale nie damy rady. Zapomniałam, że jeszcze szczeniaczka Ola, jedna z córeczek Bajki zostaje u nas do 17.01. Tak, jak wcześniej napisałam malutki psiaczek mógłby przyjechac, ale ten nie dosć, że spory, to jeszcze długowłosy. Już stale latamy z odkurzaczem i na mopie. Ja to z emocji wzięłabym każdego, ale mąż jest takim moim głosem rozsądku. Mam nadzieję, że szybko coś uda się mu znaleźć i tez wyjedzie ze schroniska. Zapytam jeszcze znajomej, ona zna kogoś z hotelikiem. 1 Quote
Livka Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 2 minuty temu, Jaaga napisał: Przykro mi, ale nie damy rady. Zapomniałam, że jeszcze szczeniaczka Ola, jedna z córeczek Bajki zostaje u nas do 17.01. Tak, jak wcześniej napisałam malutki psiaczek mógłby przyjechac, ale ten nie dosć, że spory, to jeszcze długowłosy. Już stale latamy z odkurzaczem i na mopie. Ja to z emocji wzięłabym każdego, ale mąż jest takim moim głosem rozsądku. Mam nadzieję, że szybko coś uda się mu znaleźć i tez wyjedzie ze schroniska. Zapytam jeszcze znajomej, ona zna kogoś z hotelikiem. Dzięki Jaago. Masz rację trzeba mierzyć siły na zamiary. Popytaj znajomej, będę wdzięczna :) Ale bardzo żałuję :) Quote
Gabi79 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Czy ktoś może mnie oświecić, które pieski mają szansę opuścić schronisko i czy już jest organizowany transport? Sama nie wyciągnę niestety żadnego tym razem, ale będę kibicować Quote
Livka Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Zapraszam do Dredzika. Może razem coś wymyślimy. Tu jego wątek - zapraszam : https://www.dogomania.com/forum/topic/351151-końcowe-boksy-nikt-tu-nie-zagląda-tu-diabeł-mówi-dobranoc/ 1 Quote
Bogusik Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Nie wiem czy uda nam się zabrać małą kudłatą seniorkę,ponieważ może być już zarezerwowana.Czekamy na info od Marty.... Gdyby tak było, to mogłybyśmy wziąć na jej miejsce tą sunieczkę; 1 Quote
Tianku Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Tolu a ten niebieskooki coś o nim może wiesz? Quote
Livka Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 3 godziny temu, Gabi79 napisał: Czy ktoś może mnie oświecić, które pieski mają szansę opuścić schronisko i czy już jest organizowany transport? Tolu chciałabym zabrać Dredzika do Dexterki. Jestem zainteresowana organizowanym transportem. Może jakoś dałoby się to połączyć choć częściowo. 1 Quote
Gabi79 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 5 minut temu, Livka napisał: Tolu chciałabym zabrać Dredzika do Dexterki. Jestem zainteresowana organizowanym transportem. Może jakoś dałoby się to połączyć choć częściowo. Tola zaraz spróbuje wejść na Dogo, Dredzik pojechał by razem z pozostałymi suniami 1 Quote
Anula Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 14 minut temu, Livka napisał: Tolu chciałabym zabrać Dredzika do Dexterki. Jestem zainteresowana organizowanym transportem. Może jakoś dałoby się to połączyć choć częściowo. Myślę,że tak.Hotelik jest w Lubieni od Opola 21km na północno-zachodni kierunek.Kierowca prawdopodobnie będzie jechał autostradą k/Opola. Quote
Gabi79 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 13 minut temu, Anula napisał: Myślę,że tak.Hotelik jest w Lubieni od Opola 21km na północno-zachodni kierunek.Kierowca prawdopodobnie będzie jechał autostradą k/Opola. Anulko, a kto pojedzie? Piotrek, mąż Szafirki? Quote
Tola Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 4 godziny temu, Gabi79 napisał: Czy ktoś może mnie oświecić, które pieski mają szansę opuścić schronisko i czy już jest organizowany transport? Sama nie wyciągnę niestety żadnego tym razem, ale będę kibicować Witajcie kochane, mam od wczoraj kłopot z netem, albo nie mam połączenia, albo jest bardzo wolny, ale może coś uda mi się napisać. Na razie TZ zarezerwował sunię dla Anuli i Bogusi, tą w typie foxi; najprawdpodobniej pojedzie też ta mała starsza sunia, ale co do niej pewność będę miała jutro, na pewno nie jest zarezerwowana przez kogoś obcego. Jo37 też weżmie pod swoją opiekę sunię, prawdopodobnie tą buraskę. Gabi - kibicowanie też bardzo potrzebne, to też ogromne wsparcie dla i psiaków i osób, które są za nich odpowiedzialne 1 godzinę temu, Tianku napisał: Tolu a ten niebieskooki coś o nim może wiesz? On jest długo w schronisku, ale nie wiem nic więcej - wydaje się zrównoważony, spokojny; zawsze jak przyjezdzam on pierwszy podchodzi do siatki - nie szczeka, nie wszczyna kłótni. Mogę dopytać o wiek... 34 minuty temu, Livka napisał: Tolu chciałabym zabrać Dredzika do Dexterki. Jestem zainteresowana organizowanym transportem. Może jakoś dałoby się to połączyć choć częściowo. Bardzo się cieszę, myślę ze wszystkie psiaki wyjadą ze schroniska jednym transportem. Teraz tylko trzeba zastanowić się, na kiedy go planować. Najlepiej byłoby, aby po psy do Zamościa mógł mógł przyjechać TZ anecik i przekazać je szafirkowi w Katowicach, ale to tylko moja propozycja. Trzeba też będzie prawdpodobnie dozbierać bazarkiem na transpot. Quote
Anula Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 4 minuty temu, Gabi79 napisał: Anulko, a kto pojedzie? Piotrek, mąż Szafirki? Nie jestem na 100% pewna ale chyba to będzie transport łączony Arek i Piotrek.Trzeba poczekać na spokojnie na Tolę. Edit: pisałam równocześnie z Tolą. Quote
Gabi79 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 2 minuty temu, Anula napisał: Nie jestem na 100% pewna ale chyba to będzie transport łączony Arek i Piotrek.Trzeba poczekać na spokojnie na Tolę. Pisałyście z Tolą w jednym czasie Quote
Tola Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 2 minuty temu, Anula napisał: Nie jestem na 100% pewna ale chyba to będzie transport łączony Arek i Piotrek.Trzeba poczekać na spokojnie na Tolę. Napisałam post wyżej, tez tak uważam, tylko czy uda się zgrać termin obu kierowców... Planowałam zabrać jeszcze NUgata do domu w Wadowicach, pani dołożyłaby się do transportu, ale nadal nie ma info co do wizyty PA:( Quote
Anula Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Przed chwilą, Tola napisał: Napisałam post wyżej, tez tak uważam, tylko czy uda się zgrać termin obu kierowców... Planowałam zabrać jeszcze NUgata do domu w Wadowicach, pani dołożyłaby się do transportu, ale nadal nie ma info co do wizyty PA:( To by było super.A w sprawie wizyty nie możesz się skontaktować? Co się dzieje? Quote
Tola Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 Czy nikt nie może pomóc tym szczeniakom siostrom, one drugi miesiąc są w schronisku, bez zabaw, bez człowieka:( Jak trafią do boksów ogólnych, to będzie po nich, tam już nikt ich nie zauważy:( Quote
Tola Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 4 minuty temu, Anula napisał: To by było super.A w sprawie wizyty nie możesz się skontaktować? Co się dzieje? Wizyta mała być wczoraj albo dzisiaj i cisza, nikt się nie odzywa, nie odbiera, nie dzwoni:( Quote
Tola Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 23 godziny temu, Sowa napisał: Tolu, na wybiegu z kilkoma dużymi zwierzakami, takze z ON-ami, stoi przy siatce bardzo ładny malinois - to też suka? Dowiedziałam się, że w okolicach Hrubieszowa jest ogromna fabryka malinois. Rozmnażane "na eksport", do zagranicznych ośrodków szkolących psy do służb. Te, które nie zostaną sprzedane zagranicę, oferowane są po 200 zł lub wywalane na zbity pysk, podobnie jak suki, które miały już wiele miotów. Tianku, jeśli znasz kogoś chętnego na szczeniaka maliniaka z zamojskiego schronu, poinformuj, że ja oferuję bezpłatną pomoc w podstawach szkolenia. Nie tylko w okolicach Krakowa - mam przyjaciól trenerów na Śląsku, w Rzeszowie i w Gdańsku. Maliniaki bardzo potrzebują od pierwszego dnia ukierunkowania na współpracę z człowiekiem, potem już wszystko jest łatwe. Tak, to suczka, wczoraj rozmawiałam o niej z wolontariuszem, który wyprowadza pozostałe malinois, te ktore są oddzielone w kojcach pojedynczych. Podobno ma ok. 1.5 roku, ale nie potrafił mi powiedzieć, dlaczego akurat ona jest zostawiona w boksach ogólnych... Quote
Tola Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 Tutaj tez dziękuję wszystkim, którzy starają się, aby uratować kolejne psie życia Quote
Tianku Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Tolu popytaj o tego niebieskookiego będę wysyłać prośby do jakiś północniakowych stron :( tylko tyle mogę :( Quote
Recommended Posts