Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam sporo zapytań o Borówkę a tylko jedno o Poziomkę. Jedna osoba bardzo nalegała, by można było odebrać Borówkę najpóźniej 6 grudnia ( Mikołaj ). Odpisałam, że to niemożliwe, że obowiązuje procedura adopcyjna.

Ciekawa jestem, jak wypadną wizyty pa...

Posted
Dnia 5.12.2019 o 17:35, Havanka napisał:

Mam sporo zapytań o Borówkę a tylko jedno o Poziomkę. Jedna osoba bardzo nalegała, by można było odebrać Borówkę najpóźniej 6 grudnia ( Mikołaj ). Odpisałam, że to niemożliwe, że obowiązuje procedura adopcyjna.

Ciekawa jestem, jak wypadną wizyty pa...

O Borówkę miałam dwa zapytania, ale jeden to był wychodzący dom na wsi, w tym drugim w Krakowie robimy wizytę:)

Prosimy o kciuki, jutro wizyta w Krakowie dla Borówki, a w niedzielę w Warszawie dla Poziomki:)

Posted

Tymczasem mamy kolejna koteczkę Bakalię, znalezioną na ryneczku przy Orzeszkowej; malutka przez parę dni żyła pod przyczepą, z której sprzedawane są warzywa, handlarze karmili ją kiełbasą.

Mała na szczęście jest w Dt, w następnym tyg. podjadę porobić zdjęcia do ogłoszeń.

Bakalia to koteczka szylkret z białym - calico;)

Ma ok. 3,5 mies. została odrobaczona, testy ujemne.

Mam tylko takie zdjęcie; do weta z Bakalią jezdził  TZ, nie miał jak zrobić.

4eb73d7ae299a691med.jpg

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Tymczasem mamy kolejna koteczkę Bakalię, znalezioną na ryneczku przy Orzeszkowej; malutka przez parę dni żyła pod przyczepą, z której sprzedawane są warzywa, handlarze karmili ją kiełbasą.

Mała na szczęście jest w Dt, w następnym tyg. podjadę porobić zdjęcia do ogłoszeń.

Bakalia to koteczka szylkret z białym - calico. Ma ok. 3,3 mies. została odrobaczona, testy ujemne.

Mam tylko takie zdjęcie

Nie widzę zdjęcia.

Posted

No i teraz wiadomość, o której aż boję się pisać - naszemu Kenzo, który wrócił z adopcji z Warszawy po paru dniach, szykuje się dom w Krakowie.

Pan ma 59 lat, jest od 2 lat wdowcem; w przeszłości mieli psa - mieszańca labka z rottweilerem, też uratowanego z ciężkich warunków.

Pan ma spore grono znajomych, wszyscy psiolubni, wszyscy są właścicielami psów ze schronisk.

Jeśli adopcja dojdzie do skutku, to pan osobiście przyjedzie po Kenzo.

Zostały przekazane wszystkie informacje o Kenzo - o jego historii, nieudanej adopcji, sporej nadpobudliwości i niechęci do samców.

Poprosiłam już elik o wizytę.

• Like 1
Posted

Martusiu, nie wiem czy to właściwy wątek, ale powiem, że jestem umówiona z panem od Kenzo na jutro. Godziny jeszcze nie ustaliliśmy, bo jutro o 11-tej mam wizytę u weta z Alfikiem. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i umówiliśmy się, że zadzwonię po wizycie i ustalimy.

Alfinek zaczął kuleć na łapkę i nasza wetka podejrzewa zerwanie wiązadła kolanowego i skierowała nas do ortopedy

Posted

Do tych informacji o Kenzo chciałam jeszcze dodać, że mój OLx (wyrożniany) miał sporą oglądalność, ponad 370 wejść w ciągu chyba 2 tyg. i ani jednego odkrycia tel. Do wczoraj.

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Martusiu, nie wiem czy to właściwy wątek, ale powiem, że jestem umówiona z panem od Kenzo na jutro. Godziny jeszcze nie ustaliliśmy, bo jutro o 11-tej mam wizytę u weta z Alfikiem. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i umówiliśmy się, że zadzwonię po wizycie i ustalimy.

Alfinek zaczął kuleć na łapkę i nasza wetka podejrzewa zerwanie wiązadła kolanowego i skierowała nas do ortopedy

Bardzo Elu dziękuję, zorganizuj to wszytsko tak, aby było Ci jak najwygodniej.

Życzę Alfikowi szybkiego powrotu do zdrowia!

A  wszystkich sympatyków Kenzo proszę, aby b. mocno trzymali kciuki!

Posted
9 minut temu, Tola napisał:

Życzę Alfikowi szybkiego powrotu do zdrowia!

Bardzo dziękuję Martusiu, ale obawiam się, że nie nastąpi to szybko  :(   Wetka podejrzewa, że będzie konieczna operacja i z tego powodu nie zaszczepiła go p/wściekliźnie, bo operacja musiałaby być odłożona na co najmniej 3 tygodnie. Szczepienie obu moich psiaków wypada dopiero po 20 grudnia, ale z powodu tej bolesności przyspieszyłam szczepienie bo nie przypuszczałam, że to taka poważna sprawa. Myślałam, że zbadamy łapkę i przy okazji zaszczepimy psiaki. Jutro okaże się czy decyzja o odłożeniu szczepienia była słuszna.  Oby nie. Wolę jechać z Alfikiem drugi raz na szczepienie, niż żeby musiał być operowany.

Posted

Dzisiaj dobre wiadomości i te mniej dobre - życie...........

Zacznę od tej gorszej - wczoraj była wizyta w Krakowie dla Boróweczki i niestety nie zdecyduję się na adopcje do tego domu.

Borówka więc nadal szuka domu!

Nie chciałabym, aby kocia została na święta w lecznicy:(. 

eb1066016b2e7d7amed.jpg

Bardzo dziękuję p. Agacie za wizytę

kwiat-ruchomy-obrazek-0008.gif

Dziewczynki zostały zaszczepione.

Posted

Dzisiaj była tez wizyta w Warszawie dla Poziomeczki i malutka może się pakować:).

Zamieszka w bloku, w domu jest już koci rezydent.

Znowu szukam transportu do Warszawy!

792a944cd9e1f8c7med.jpg

Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę

Posted

No i  na koniec wiadomość o Kenzo - nasz łobuziak ma dom:)

Dzisiaj na wizycie u pana była elik i daje zielone światło, mam nadzieję, ze tym razem się uda,  dla nas będzie to tez ogromny stres:)

Myślę, że jak Ela upora się z obowiązkami  to napisze parę słów:).

Pan Tadeusz przyjeżdża po Kenzo w sobotę.

008df708878edbe4med.jpg

Bardzo dziękuję Elik za wizytę

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Ale tu dużo dobrych wiadomości, bardzo się cieszę .

Trzymam kciuki za domek dla Kenzo, ale jestem pewna, że skoro elik daje zielone światło, to wszystko będzie ok.

• Like 1
Posted
Dnia 6.12.2019 o 21:43, elik napisał:

Ojej, oby u mojego ulubieńca Alficzka to nie było nic poważnego

Posted
54 minuty temu, Gabi79 napisał:

Ojej, oby u mojego ulubieńca Alficzka to nie było nic poważnego

Niestety Gabrysiu to poważna sprawa i operacja jest konieczna. Odbędzie się we wtorek o godz. 15-tej. Mamy po niego przyjechać dopiero  po 4 godzinach, a więc operacja poważna, a po niej  3 miesiące rehabilitacji :( Tego się najbardziej boję.

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

No i  na koniec wiadomość o Kenzo - nasz łobuziak ma dom:)

Dzisiaj na wizycie u pana była elik i daje zielone światło, mam nadzieję, ze tym razem się uda, chociaż i dla nas będzie to ogromny stres:)

Myślę, że jak Ela upora się z obowiązkami  to napisze parę słów:).

Pan Tadeusz przyjeżdża po Kenzo w sobotę.

008df708878edbe4med.jpg

Bardzo dziękuję Elik za wizytę

Sorki, ale dopiero teraz mogę tu przysiąść.

Pan od 3 lat samotny. Ma bardzo pozytywne podejście do tematy. Dla niego pies, to przyjaciel, a wg jego słów Kenzo, to miłość od pierwszego spojrzenia. Jak zobaczył jego zdjęcie, to powiedział - tylko ten, żaden inny. Pan Tadeusz mieszka na 4 piętrze, ale jest winda. Moim zdaniem w jego mieszkaniu Kenzo będzie się dobrze czuł. Będzie mógł sam wybrać sobie miejsce na legowisko. Pan wie, że legowisko, to miejsce, gdzie królem jest pies. Pan pracuje w domu, choć czasem praca wymaga wyjazdów, ale nie są to częste sytuacje.Kenzo dostanie tyle czasu ile będzie potrzebował, żeby uznać dom za swój, a pana Tadeusza, za swojego człowieka.

Będzie dobrze  :)

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Niestety Gabrysiu to poważna sprawa i operacja jest konieczna. Odbędzie się we wtorek o godz. 15-tej. Mamy po niego przyjechać dopiero  po 4 godzinach, a więc operacja poważna, a po niej  3 miesiące rehabilitacji :( Tego się najbardziej boję.

Eluniu trzymam kciuki z całych sił za operację i rehabilitację Alficzka.

Na pewno wszystko się powiedzie

Posted
40 minut temu, Gabi79 napisał:

Eluniu trzymam kciuki z całych sił za operację i rehabilitację Alficzka.

Na pewno wszystko się powiedzie

Dziękuję Gabrysiu  :)