Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam wreszcie zdjęcia Fantazji; to ta malusieńka koteczka, która była bardzo słaba, przyjęła ją w lecznicy pod opiekę inna kotka, która miała swoje kociaki.

Fantazja ma ok. 3 - 3 ,5 miesiąca, charakter jak to u szylkretki...

IMGP0180.JPG

IMGP0181.JPG

IMGP0183.JPG

IMGP0184.JPG

IMGP0186.JPG

Posted
15 minut temu, Jolanta08 napisał:

Biedna sunia, tyle w swoim życiu wycierpiała i nadal zły los jej nie oszczędza:(

Rumba jest w DS 5 lat, mogłaby jeszcze cieszyć się psim życiem.

Ania ja tak pięknie wyprowadziła z tego kalectwa, suczka chodzi, biega na 4 łapach.

Biedna sunia :( Ale możemy się cieszyć, że te ostatnie lata spędziła czując miłość opiekunów i zapewne była należycie traktowana.

• Like 1
Posted

Wczoraj do swojego nowego domu w Warszawie pojechała Lili; zamieszkała w bloku, w domu jest jeden kot.

Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę, a p. Janinie za opiekę nad koteczką

kwiat-ruchomy-obrazek-0138.gif

Rozmawiałam z p. Kasią - wszystko jest bardzo dobrze, Lili bez odrobiny stresu.

IMGP0019.JPG

Posted

Wczoraj pojechał też do nowego domu w Warszawie Kajmak, brat Karmelka( jest już w DS w Krakowie) i brat Kremika (niestety nadal bez domu, mieszka w lecznicy w Zamościu).

Kajmak to też bardzo odważny kocurek, trochę dokuczał bratu, ale Kremik bardzoz a nim tęskni, dzwoniła wetka , że dzisiaj bardzo płacze:(.

Zamieszkał w bloku, w domu są jeszcze dwa kocurki, wizyte jeszcze w sierpniu robiła Jo37, ale kocurki chorowały, pani cierpliwie czekała.

Kajmak jeszcze w lecznicy (po prawej)

IMGP0043.JPG

Posted

Dom w Krakowie ma tez Chałwa, wizytę robiła p. Agata; bardzo dziękuję.

Havanka, b-b, terra  -pięknie dziękuję za pomoc w ogłaszaniu, nie byłoby tych domów bez Waszej pomocy.

kwiat-ruchomy-obrazek-0161.gif

Szukam transportu; Chałwa będzie miała jeszcze jedno szczepienie i może jechać, jest już po sterylizacji.

IMGP9521.JPG

Posted

Martusiu 27 lub 28-go jedziemy z Krakowa do Wrocławia.  Możemy zabrać kotka lub małego psiaczka w kontenerku, bo jedziemy z naszymi psiakami.

Posted
33 minuty temu, Havanka napisał:

Do swojego ogłoszenia już dodałam kilka nowych zdjeć Precelka. Może kogoś zauroczą?

https://www.olx.pl/oferta/precelek-koci-slodziak-szuka-domku-CID103-IDB0hAL.html

Bardzo dziękuję; chciałabym, aby te 3 kociaki znalazły wreszcie domy, czekają już dwa miesiące.

Bardzo proszę też o pomoc w ogłaszaniu Fantazji, ona od czerwca w lecznicy, a dopiero teraz można ja ogłaszać.

Wczoraj odebrałam fakturę za pobyt kociaków od czerwca  do wczoraj - 4620 zł:(.

Będę chyba robiła zbiórkę na Ratujemy Zwierzaki na pokrycie chociaż części tej kwoty, bo ogromna:(

IMG_20190919_185720.jpg

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Martusiu 27 lub 28-go jedziemy z Krakowa do Wrocławia.  Możemy zabrać kotka lub małego psiaczka w kontenerku, bo jedziemy z naszymi psiakami.

Elu, to może zabierzecie Megan, jak wizyta Poker wypadnie ok? Byłoby świetnie.

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Elu, to może zabierzecie Megan, jak wizyta Poker wypadnie ok? Byłoby świetnie.

Jaka duża jest sunia? Może jechać w kontenerku ?  Ja jeżdżę z moimi psiskami na tylnym siedzeniu więc sunia musiałaby jechać w kontenerku.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Martusiu czy sunia będzie mogła jechać w kontenerku?   Jedziemy z dwoma psami.

tak,  oczywiście, inaczej nie wyobrażam sobie przewozu psa.

Posted
3 minuty temu, Havanka napisał:

Fajnie, ze kolejne kociaczki mają już nowe domy !

Może tym razem się uda Muffinkowi i Precelkowi: https://www.olx.pl/oferta/precelek-koci-slodziak-szuka-domku-CID103-IDB0hAL.html

https://www.olx.pl/oferta/na-nowy-dom-czeka-jeszcze-muffinek-i-precelek-CID103-IDAM4iZ.html

A Fantazję sprawdzają mi już pół godziny...

Dziękuje bardzo Eluś kwiat-ruchomy-obrazek-0132.gif

Czasami trzeba właśnie tak długo czekać, ale na pewno zatwierdzą, bo koteczka nie ma ogłoszeń.

Posted
19 minut temu, Havanka napisał:

Może tym razem się uda Muffinkowi i Precelkowi: https://www.olx.pl/oferta/precelek-koci-slodziak-szuka-domku-CID103-IDB0hAL.html

https://www.olx.pl/oferta/na-nowy-dom-czeka-jeszcze-muffinek-i-precelek-CID103-IDAM4iZ.html

Fantazja jest odrobaczona, zaszczepiona, ma test FIV+FeL

Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

1 godzinę temu, Tola napisał:

Fantazja jest odrobaczona, zaszczepiona, ma test FIV+FeL

Muffinek i Precelek nie mają  u mnie ogłoszeń

Zrobić im - na jakie miasto?

Fantazji też zrobię - na jakie?

Posted

Mam nadzieję, że nie pogniewacie, się ale chciałam pokazać 2 szczurki, które są u mnie na DT, może ktoś tu zaglądający chciałby je adoptować lub poreklamuje u swoich znajomych. Nie znamy wieku dziewczynek ani imion, bo trafiły do schroniska w Miedarach z interwencji. Są rewelacyjne, łagodne, towarzyskie, raczej młode, śliczne husky. Błagam po starej znajomości o poreklamowanie ich. Z ogłoszeń na FB nie ma odzewu.

DSC03213.JPG

DSC03232.JPG

DSC03215.JPG

Posted
17 godzin temu, Tola napisał:

IMGP0194.JPG

IMGP0195.JPG

IMGP0196.JPG

IMGP0201.JPG

IMGP0202.JPG

Śliczna szylcia. Moja pierwsza kotka jest szylkretką, dużo słyszałam o ich specyficznym charakterku. U mojej się nie sprawdza może dlatego że to bura szylcia, a nie czarna ;) Marlenka to wzór wszelkich kocich cnót i ostoja spokoju. Niestety też duża miłośniczka jedzonka, dlatego odchudzamy się troszkę. Mi zawsze bardzo podobały się szylkretki i czarne koty, ale tak naprawdę w każdym kolorze futerka tym pięknym istotkom do twarzy, a właściwie do pyszczka ;)

• Like 1
Posted
20 godzin temu, b-b napisał:

Muffinek i Precelek nie mają  u mnie ogłoszeń

Zrobić im - na jakie miasto?

Fantazji też zrobię - na jakie?

Jeśli można, to poproszę OLX na Kraków dla Fantazji, bo ma tylko to na Warszawę od Havanki, bardzo dziękuję.

Widzę, że Precelek i Muffinek mają i  na Kraków ode mnie i od Havanki na Warszawę, więc na razie wystarczy, może coś drgnie...

7 godzin temu, Havanka napisał:

Świetny tekst, mam nadzieję,ze będzie duże zainteresowanie koteczką.

Posted

Żegnaj sunieczko :(  Biegaj szczęśliwa po łąkach za Tęczowym Mostem i pozdrów od nas nasze zwierzaki, które odeszły tam wcześniej.

896889726_zatenczowymmostem.jpg.881d86f77906ec60195e6e50d9e10b29.jpg     1694216227_wieczkazapk.jpg.c5985611b44ab47e918b16ce475d3ad2.jpg

• Upvote 1