Tola Posted July 30, 2019 Author Posted July 30, 2019 3 godziny temu, Jaaga napisał: Rozumiem, myślałam że wiesz coś więcej czy się tam wybieracie. Maluchy tu giną w ilości informacji. Nie wybieram się - nie będę rozmawiała z pijakiem; tam trzeba jechać od razu i zabierać psy, żadne układy nie sprawdzą się. A dopóki Megan i Malwa nie znajdą domów, nie mogę zabierać kolejnych szczeniaków, bo po prostu nie mam gdzie; jedynym ratunkiem dla tych maluchów , jak już pisałam, jest natychmiastowe zabranie z tej wsi. Zawsze wyjśsiem awaryjnym był nasz kojec, a teraz i kojec zajęty. Quote
Tyśka) Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 A może malawaszka miałaby pomysł na szczeniaki? W koncu to takie maluchy szorstkowłose. Quote
Havanka Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 7 godzin temu, Tyś(ka) napisał: A może malawaszka miałaby pomysł na szczeniaki? W koncu to takie maluchy szorstkowłose. Myślę, ze długo nie czekałyby na domy, bo już miałam zapytanie o jednego z nich, ale aż z Braniewa, nad morzem. Tak mi ich szkoda, bo zanim dorosną już zawisną na łańcuchach przy budzie. Quote
Jo37 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Zapraszam na bazarek Bubu - 35% i kociaków - 15% https://www.dogomania.com/forum/topic/350312-ściereczkowo-porcelanowy-zawrót-głowy-książek-kilka-też-się-znajdzie-dla-bubu-samby-gacusia-i-kociaków-do-070819-do-2100/ Quote
Tola Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Dnia 30.07.2019 o 22:26, Jo37 napisał: Zapraszam na bazarek Bubu - 35% i kociaków - 15% https://www.dogomania.com/forum/topic/350312-ściereczkowo-porcelanowy-zawrót-głowy-książek-kilka-też-się-znajdzie-dla-bubu-samby-gacusia-i-kociaków-do-070819-do-2100/ Byłam, pięknie dziękuję i tutaj:) Quote
Tola Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Jeszcze trochę lipcowego Dexa i małego Mikołaja;) 4 1 Quote
Tola Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Pamiętacie Baldo, który zamieszkał w Złotowie:) Baldo ze swoją rodziną spędza urlop w Zakopanem i cieplutko pozdrawia:) A tak cieszy się z wyjazdu;) 2 1 Quote
b-b Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 9 minut temu, Tyś(ka) napisał: Ależ Balto ma klawe życie :) Mam tylko nadzieję,że dziecko jest uczone od początku nie "tulić" psiaka i nie traktować jak dużej zabawki. Quote
bakusiowa Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 Tola i dziewczyny z tego wątku. Została utworzona zbiórka aby wspomóc panią weterynarz z Izbicy. Bardzo proszę o wpłaty kto może oraz rozsyłanie i udostępnianie na fb gdzie się da aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zbiórce. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=901511246871432&id=100010376946372 Quote
elik Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 6 godzin temu, bakusiowa napisał: Tola i dziewczyny z tego wątku. Została utworzona zbiórka aby wspomóc panią weterynarz z Izbicy. Bardzo proszę o wpłaty kto może oraz rozsyłanie i udostępnianie na fb gdzie się da aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zbiórce. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=901511246871432&id=100010376946372 Na razie tylko udostępniłam. Po 10-tym wpłacę datek. 1 Quote
b-b Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 9 godzin temu, bakusiowa napisał: Tola i dziewczyny z tego wątku. Została utworzona zbiórka aby wspomóc panią weterynarz z Izbicy. Bardzo proszę o wpłaty kto może oraz rozsyłanie i udostępnianie na fb gdzie się da aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zbiórce. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=901511246871432&id=100010376946372 Udostępniam i też jeśli mi coś zostanie po zobowiązaniach to się dorzucę. Quote
Tola Posted August 2, 2019 Author Posted August 2, 2019 20 godzin temu, bakusiowa napisał: Tola i dziewczyny z tego wątku. Została utworzona zbiórka aby wspomóc panią weterynarz z Izbicy. Bardzo proszę o wpłaty kto może oraz rozsyłanie i udostępnianie na fb gdzie się da aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zbiórce. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=901511246871432&id=100010376946372 Rozesłałam do znajomych, udostepnić nie mogę, bo nie jestem na FB Zrobiłam OLX na Kraków Muffinkowi i Precelkowi, ale cały czas czekam na akceptację... Jakby ktoś mógł dorobić na Warszawę... Wyjeżdzam na cały dzień, więc chyba nie zdążę wstawić tutaj linków... Quote
Tola Posted August 3, 2019 Author Posted August 3, 2019 Pan Tomasz z Sosnowca nie może doczekać się na Napoleonkę;) Część zakupów już zrobiona;) 1 1 Quote
Tola Posted August 3, 2019 Author Posted August 3, 2019 A mały Karmelek już w pełni zadomowiony w DS w Krakowie:) 3 1 Quote
Tola Posted August 4, 2019 Author Posted August 4, 2019 Dzisiaj do swojego nowego domu w Krakowie pojechał malutki Omlecik, (właśnie dostałam info od Iwony, ze maluch przed chwilką został przekazany:). 2 Quote
Tola Posted August 4, 2019 Author Posted August 4, 2019 Dzisiaj tez do swojego nowego domu w Sosnowcu pojechała malutka Napoleonka:). Oba kociaki zabrały na pokład swojego auta malti i Iwona z Sosnowca - pięknie dziękuję 2 Quote
Jaaga Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 Znalazłam na FB, nikt się nie zainteresował wpisem. Kotka wkrótce może mieć kolejne małe. Konieczna jest sterylizacja. Uwaga! KOTY. Zamość.Przy ul. Zacisze,przy garażach znalazłam pomieszkującą tam oswojoną kotkę z dwoma dzikimi kociętami.Jak się dowiedziałam są niby dokarmiane przez jeden z domów znajdujący się obok.Jednak ja je też dokarmiam od 3 dni, zwłaszcza pierwszego dnia były bardzo głodne. Poszukuję dla nich domu stałego lub tymczasowego. Nie pozwólmy by tak żyły! Przyjmę także karmę, gdyby ktoś zechciał mi pomóc. Tel. 503 325 129. Na zdj. Kotka i jedno z kociąt. Quote
Tyśka) Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 Jaaga, być może to Rysia zaginiona w styczniu dzień po adopcji (właściciele nawet nei kwapili się jej szukać). Natalia, karmicielka ma do niej 70km, ale ma wziąć urlop i podjechać, i sprawdzić. Jeżeli tak, Natalia podejmie próbę łapania i wróci z kotką. 1 Quote
Tianku Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Jaaga, być może to Rysia zaginiona w styczniu dzień po adopcji (właściciele nawet nei kwapili się jej szukać). Natalia, karmicielka ma do niej 70km, ale ma wziąć urlop i podjechać, i sprawdzić. Jeżeli tak, Natalia podejmie próbę łapania i wróci z kotką. Tez o niej pomyslalam oby to byla Rysia Quote
Tyśka) Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 2 godziny temu, Tianku napisał: Tez o niej pomyslalam oby to byla Rysia Według Natalii to bardzo podobna koteczka, która pojawiła się zimą w miejscu obecnego bytowania. Wersja obecnej karmicielki zgadzałaby się z tym, co wiemy o Rysi... pozostaje mieć nadzieję, że to ona i Natalce da się złapać. Wtedy Rysia będzie bezpieczna, wysterylizowana i domna, bo Natalia chce ją zostawić na stałe. 1 Quote
Tola Posted August 5, 2019 Author Posted August 5, 2019 6 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Jaaga, być może to Rysia zaginiona w styczniu dzień po adopcji (właściciele nawet nei kwapili się jej szukać). Natalia, karmicielka ma do niej 70km, ale ma wziąć urlop i podjechać, i sprawdzić. Jeżeli tak, Natalia podejmie próbę łapania i wróci z kotką. 3 godziny temu, Tianku napisał: Tez o niej pomyslalam oby to byla Rysia 37 minut temu, Tyś(ka) napisał: Według Natalii to bardzo podobna koteczka, która pojawiła się zimą w miejscu obecnego bytowania. Wersja obecnej karmicielki zgadzałaby się z tym, co wiemy o Rysi... pozostaje mieć nadzieję, że to ona i Natalce da się złapać. Wtedy Rysia będzie bezpieczna, wysterylizowana i domna, bo Natalia chce ją zostawić na stałe. Myślę, że to Rysia... Jak tylko zobaczyłam dzisiaj to zdjęcie, od razu pomyślałam o Rysi ... Wtedy jak zaginęła bardzo to przeżyłam, straszny los ją spotkał, myślałam często o Rysi i o tym, jak cierpi... Można byłoby poprosić tą obecna karmicielkę, żeby gdzieś zamknęła kocią rodzinkę, możemy dostarczyć karmę. Tyśka, daj znać, kiedy ktoś przyjedzie po kocię... Quote
Recommended Posts