elik Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 10 godzin temu, Tola napisał: Wielkie uznanie dla tego co robicie Jest nadzieja, że żadne z tych dzieci nigdy nie skrzywdzi żadnego zwierzaczka. 4 Quote
Havanka Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 3 godziny temu, elik napisał: Wielkie uznanie dla tego co robicie Jest nadzieja, że żadne z tych dzieci nigdy nie skrzywdzi żadnego zwierzaczka. Tak, dzięki takiej edukacji od najmłodszych lat, jest szansa, ze za jakiś czas, życie zwierząt stanie się lepsze. Florka przejęła "pałeczkę" po Zulce. Nawet ona uczy dzieci empatii. Brawo Florcia !!! 1 1 Quote
elik Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 2 minuty temu, Havanka napisał: Tak, dzięki takiej edukacji od najmłodszych lat, jest szansa, ze za jakiś czas, życie zwierząt stanie się lepsze. Florka przejęła "pałeczkę" po Zulce. Nawet ona uczy dzieci empatii. Brawo Florcia !!! Byłoby dobrze, żeby więcej organizacji pro-zwierzęcych organizowało takie akcje w przedszkolach, najmłodszych klasach w szkołach. To jest bardzo potrzebne. Quote
Tola Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 Dnia 29.05.2019 o 08:55, Olena84 napisał: Piękna pannica Dziękuję:) Pannica tez z zamojskiego schroniska;) Dnia 29.05.2019 o 09:09, elik napisał: Wielkie uznanie dla tego co robicie Jest nadzieja, że żadne z tych dzieci nigdy nie skrzywdzi żadnego zwierzaczka. Taki jest cel tych spotkań, mamy nadzieję, ze kolejne pokolenie będzie traktowało zwierzęta z należnym im szacunkiem Dnia 29.05.2019 o 12:17, Havanka napisał: Tak, dzięki takiej edukacji od najmłodszych lat, jest szansa, ze za jakiś czas, życie zwierząt stanie się lepsze. Florka przejęła "pałeczkę" po Zulce. Nawet ona uczy dzieci empatii. Brawo Florcia !!! Wszyscy chcielibyśmy, aby życie zwierząt przebiegało bez cierpienia, miejmy nadzieje, ze tak kiedyś będzie. Na te spotkania najczęściej chodzi mój TZ i oboje ubolewamy, że nie ma następcy; tak trudno namówić młodszych na takie warsztaty z dziećmi :( TZ nie jest już młodzikiem, zdrowie mu szwankuje, ma wiele innych obowiązków związanych z fundacją, ale nie można przecież rezygnować z takich edukacyjnych spotkań, bo być może dzięki nim jakiś zwierzak w przyszłości będzie lepiej traktowany. 2 1 Quote
Tola Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Byłyśmy dzisiaj z Alaskan w schronisku, mam kolejną porcję zdjęć. Na wielu z nich wciąż te same smutne oczy psów, które już chyba wiedzą, ze dla nich nie ma nadziei na opuszczenie schroniska - to te albo starsze, albo duże, albo z mniej urodziwe:( Jest też sporo nowych psów:( Psiaczek z kikutem łapki, o którym pierwszy raz napisała Murka Ślepaczek, który ma jechać do mari23... Oby nam wydaje się, ze nie ma już jednego oka... Quote
Tola Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Psy (boksy ogólne) Bezik - bardzo podobny do "mojej" Bezy, zabranej interwencyjnie Quote
Tola Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Maluch, jeden z tych "nowych" Wydawało nam się, że nie jest wykastrowany, ale jak powiększyłam zdjęcie, to może to być też torbiel? Quote
Tola Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Dwaj przyjaciele, ten jeden w typie corgie, dzisiaj znowu inny pracownik mówil, ze to spokojne, przyjacielskie psiaki Czaruś Quote
Alaskan malamutte Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Ten kudłacz cudny, młodziutki i bardzo przyjazny!! Wymiękłam jak go zobaczyłam.... Quote
Tola Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 W prawym rogu malutka sunia, chyba starsza, bo pysio siwawy... Quote
Jaaga Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Ten mały kudłaty, starszawy piesek nie tylko ma coś w okolicy jąder, popatrz Tolu, że jest też widoczne zgrubienie nad odbytem. Niewidomy psiaczek rzeczywiście nie ma już oka. Jeśli ma jaskrę, to mogło samo pęknąć. Nie wiem, jak one tam sobie w takim stanie radzą. Niedawno po amputacji oka pilnowałam Goplanę tydzień, podawałam leki, żeby nie zrobił się stan zapalny, przesuwałam i odcinałam sączek, a one same muszą przez to przechodzić :( Jaka fajna jest ta największa sunia po sterylce, biała w rude łatki. I znowu onki i terierki. Co tam jedziecie, to są kolejne. Quote
Tola Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 7 minut temu, Jaaga napisał: Ten mały kudłaty, starszawy piesek nie tylko ma coś w okolicy jąder, popatrz Tolu, że jest też widoczne zgrubienie nad odbytem. Niewidomy psiaczek rzeczywiście nie ma już oka. Jeśli ma jaskrę, to mogło samo pęknąć. Nie wiem, jak one tam sobie w takim stanie radzą. Niedawno po amputacji oka pilnowałam Goplanę tydzień, podawałam leki, żeby nie zrobił się stan zapalny, przesuwałam i odcinałam sączek, a one same muszą przez to przechodzić :( Jaka fajna jest ta największa sunia po sterylce, biała w rude łatki. I znowu onki i terierki. Co tam jedziecie, to są kolejne. Tak, widzę to zgrubienie:( Biedny maluch:( Jest w takim razie po kastracji, tylko dlaczego nie usunęli tego czegoś:( Ta biało ruda suczka jest nieduża. Quote
Anula Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 5 minut temu, Tola napisał: Tak, widzę to zgrubienie:( Biedny maluch:( Jest w takim razie po kastracji, tylko dlaczego nie usunęli tego czegoś:( Ta biało ruda suczka jest nieduża. To może być przepuklina okołoodbytowa.U mojego Mikunia tak to wyglądało.Miał zabieg i jak na razie wszystko jest dobrze. Quote
Bogusik Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Łzy same się leją,widząc tak zaniedbane psiaki :(:(:( Jeżeli to możliwe,to potrzeba jest więcej info o malutkim bidulku ze słomą w sierści i o tej foksiowej suni po sterylce.Musimy mierzyć siły na zamiary bo inaczej nie podołamy...:( Trzeci kudłaczek,jak napisała Asia wygląda na młodego i przyjaznego, ale potrzeba jest więcej info o tamtych.... Quote
Alaskan malamutte Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 32 minuty temu, Bogusik napisał: Trzeci kudłaczek,jak napisała Asia wygląda na młodego i przyjaznego, ale potrzeba jest więcej info o tamtych.... Bogusiu, ten o którym ja pisałam jest spory, taki większy średniak...Taki bardzo w moim typie :-)))Jak ogarnę Czarusia a on jeszcze bedzie w schronisku, to wezmę go pod opiekę. Na pewno przyjazny i mały jest Bezik, głaskałam go przez siatkę, merdał ogonkiem. On taki troszke nieśmiały jest. Nawet nie chce mi sie pisac co powiedzial pracownik...Ten zaniedbany tez maluch. Ta sunia po sterylce taka kruchutka i chudziutka...Zdecydowanie mniejsza od Ati. futerko w koszmarnym stanie.... Pojedziemy z Tolą, ale musi być inny pracownik, wtedy będziemy wiedzieć więcej. 1 Quote
Bogusik Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 47 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Bogusiu, ten o którym ja pisałam jest spory, taki większy średniak...Taki bardzo w moim typie :-)))Jak ogarnę Czarusia a on jeszcze bedzie w schronisku, to wezmę go pod opiekę. Na pewno przyjazny i mały jest Bezik, głaskałam go przez siatkę, merdał ogonkiem. On taki troszke nieśmiały jest. Nawet nie chce mi sie pisac co powiedzial pracownik...Ten zaniedbany tez maluch. Ta sunia po sterylce taka kruchutka i chudziutka...Zdecydowanie mniejsza od Ati. futerko w koszmarnym stanie.... Pojedziemy z Tolą, ale musi być inny pracownik, wtedy będziemy wiedzieć więcej. Dziękuję Asiu :) Bezik jest bardzo fajnym pieskiem i wzięlybyśmy go pod swoją opiekę przy najbliższym transporcie.Bardzo leży mi na sercu też ten se słomą i niewyjaśnioną sytuacją z jądrami oraz ta bidulka po sterylce.Jeżeli pojedziecie do schroniska to bardzo proszę spróbujcie się dopytać o te bardzo zaniedbane psiaczki.... Quote
Alaskan malamutte Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 3 minuty temu, Bogusik napisał: Dziękuję Asiu :) Bezik jest bardzo fajnym pieskiem i wzięlybyśmy go pod swoją opiekę przy najbliższym transporcie.Bardzo leży mi na sercu też ten se słomą i niewyjaśnioną sytuacją z jądrami oraz ta bidulka po sterylce.Jeżeli pojedziecie do schroniska to bardzo proszę spróbujcie się dopytać o te bardzo zaniedbane psiaczki.... Bogusiu, pojedziemy. Ja muszę zarezerwować Czarusia i ślepaczka, chcę ich zabrać miejsce u mari23 czeka... 1 Quote
Recommended Posts