Jaaga Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Dobrze, że koteczka ma "tylko" takie urazy, nic z mózgiem czy kręgosłupem. Zdjęcia ze schroniska dołujące bardzo. tyle pięknych psów. Ten maleńki niewidomy staruszek taki biedny. Ja niestety nijak nie mogę pomóc. Do nas ewentualnie jakiś mały pies mógłby przyjechać dopiero po wyjeździe Tani do Krakowa.Oby ktoś się zlitował i chciał pomóc któremuś. Tolu, wy tam chyba macie jakies pseudo terierów, bo stale wstawiasz w takim typie psy. Ten terierek z nowych zdjeć śliczny też. Quote
Tola Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 10 minut temu, Jaaga napisał: Dobrze, że koteczka ma "tylko" takie urazy, nic z mózgiem czy kręgosłupem. Zdjęcia ze schroniska dołujące bardzo. tyle pięknych psów. Ten maleńki niewidomy staruszek taki biedny. Ja niestety nijak nie mogę pomóc. Do nas ewentualnie jakiś mały pies mógłby przyjechać dopiero po wyjeździe Tani do Krakowa.Oby ktoś się zlitował i chciał pomóc któremuś. Tolu, wy tam chyba macie jakies pseudo terierów, bo stale wstawiasz w takim typie psy. Ten terierek z nowych zdjeć śliczny też. U nas sporo pseudo - i owczarki, i teriery, teraz wiemy o pseudo boldożków francuskich i nic z tym nie można zrobić:( Ten niewidomy ciemny staruszek bardzo przyjazny, radzi sobie dosyc dobrze. Tylko co to za życie w schronisku, bez swojego człowieka:(. Przydałby się BDT, bo nam kończy się już kasa, nie damy rady utrzymać psa w hoteliku, bo musimy mieć trochę kasy na nagłe przypadki tutaj, tak jak ta kotka... Quote
Alaskan malamutte Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Te dwa cudaki mają szansę trafić na BDT do Mari23!!! Mini niufek zwany w schronisku Czarkiem Malutki śleputek, jeszcze bezimienny... Mari23 zakochała sie w uśmiechu niufka i zaproponowała mu BDT. Ale jak powiedziałam, że w schronisku jest malutki śleputek bez wahania powiedziała, że też da mu BDT!! Szczerze powiem, że mnie ZAMUROWAŁO!!!! Ale tak pozytywnie!!! Mari23 Pozostaje kwestia transportu Zamość - Wrocław..... 2 1 Quote
Nesiowata Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Te dwa cudaki mają szansę trafić na BDT do Mari23!!! Mini niufek zwany w schronisku Czarkiem Malutki śleputek, jeszcze bezimienny... Pozostaje kwestia transportu Zamość - Wrocław..... Może Havanka pomoże? Pozostaje tylko bazarek transportowy. Quote
Tola Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 Ale wieści:) Malutki Śleputek nie będzie już nigdy sam! Mari23 - ale nam sprawiłaś radość tą decyzją - bardzo dziękujemy!!! Quote
Tola Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Te dwa cudaki mają szansę trafić na BDT do Mari23!!! Mini niufek zwany w schronisku Czarkiem Malutki śleputek, jeszcze bezimienny... Mari23 zakochała sie w uśmiechu niufka i zaproponowała mu BDT. Ale jak powiedziałam, że w schronisku jest malutki śleputek bez wahania powiedziała, że też da mu BDT!! Szczerze powiem, że mnie ZAMUROWAŁO!!!! Ale tak pozytywnie!!! Mari23 Pozostaje kwestia transportu Zamość - Wrocław..... Może ktoś jeszcze zechce pomóc jakiemuś zamojskiemu psiakowi, transport byłby tańszy... Prosimy... Quote
Alaskan malamutte Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Zapraszam serdecznie na wątek kudłacza Czarka, który ma szansę opuścić schronisko i pojechać na BDT do Mari23 https://www.dogomania.com/forum/topic/349929-piękny-czarny-kudłacz-z-chorą-łapką-w-schronisku-już-niedługo-wytrzymaj-piesku/ Quote
Tola Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 Wstawiłam małego śleputka na watek zamojskich staruszków. PSIE STARUSZKI - POMÓŻ JE RATOWAĆ Quote
Alaskan malamutte Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Nikt nie chce slicznego terierka? A to jakie cudo...A jak prosił, aby go stamtąd zabrać.... Quote
Nadziejka Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Maly ratunkowy dla dwoch serduszek biedusnych,ktore maja szanse jechac po nowe zycie do naszej mari23-zapraszam sercem do 27 maja Quote
Tianku Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 4 godziny temu, Zorena napisał: Witam gorąco wszystkich Witamy na dogo :) Quote
Olena84 Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Super że dwa psiaki pojadą do bdt. Tolu czy udało się zrobić jakieś zdjęcia Jogiemu? Quote
Tola Posted May 17, 2019 Author Posted May 17, 2019 13 godzin temu, Olena84 napisał: Super że dwa psiaki pojadą do bdt. Tolu czy udało się zrobić jakieś zdjęcia Jogiemu? Jak Alaskan nie wrzuciła, to chyba nie... Pracownik wyniósł Jogiego tylko na moment z budy... W niedzielę podjadę podrzucić szelki i smyczkę, może wtedy... Quote
Tola Posted May 17, 2019 Author Posted May 17, 2019 Dzisiaj byłam na moment w lecznicy, zajrzałam do koci (tej po wypadku, znalezionej w stanie krytycznym, z hipotermią). To cud, że kotka przeżyła! Jej stan nadal jest ciężki, tak jak piasłam - jest uraz miednicy, kotka nadal sama nie oddaje moczu, tylna łapka bezwładna, jelita też w złym stanie, ale jesteśmy dobrej myśli! Kotka leży nieruchomo w kontenerku, jest bardzo cierpliwą pacjentką. Jaśminka dzisiaj 1 Quote
Tola Posted May 19, 2019 Author Posted May 19, 2019 Nie wiem czy pamiętacie Ludwiczka z kurnika? Psiak w listopadzie 2018 zamieszkał w Warszawie, zmężniał, urósł; tutaj na zdjęciach z rezydentką 1 Quote
Tola Posted May 19, 2019 Author Posted May 19, 2019 Dzisiaj do swojego nowego domu w Warszawie pojechał mały łobuziak Lolek:). Młodzi Państwo przyjechali po szkraba osobiście:). 2 Quote
Nesiowata Posted May 19, 2019 Posted May 19, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: Dzisiaj do swojego nowego domu w Warszawie pojechał mały łobuziak Lolek:). Młodzi Państwo przyjechali po szkraba osobiście:). I znów super news. Quote
Anula Posted May 19, 2019 Posted May 19, 2019 Zapraszam na dwa bazarki dla naszych zamojskich psiaków. Bazarek-Anula:https://www.dogomania.com/forum/topic/349931-proszę-nie-pisaćróżności/?tab=comments#comment-17473654 Bazarek-Bogusik:https://www.dogomania.com/forum/topic/349939-proszę-nie-pisaćtworzy-się/?tab=comments#comment-17474610 Quote
Havanka Posted May 20, 2019 Posted May 20, 2019 Ludwiczek, Loluś dołączyli do grona szczęśliwców ! Bardzo sie cieszę, ze im też sie udało. Szkoda mi bardzo Jaśminki. Miejmy nadzieję, że los i dla niej okaże się łaskawy. Teraz najważniejsze jest to, by szybko wyzdrowiała. Quote
Tola Posted May 20, 2019 Author Posted May 20, 2019 Kto mi wytłumaczy, jak podlinkować banerek na zamojski wątek? Quote
Recommended Posts