Tola Posted April 22, 2019 Author Posted April 22, 2019 A my dzisiaj mieliśmy rocznicę - 2 lata temu TZ przywiózł z zamojskiego schroniska Florkę:) 4 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 Florciu, kolejnych rocznic w cudownym domku!!! Quote
elik Posted April 22, 2019 Posted April 22, 2019 47 minut temu, Tola napisał: A my dzisiaj mieliśmy rocznicę - 2 lata temu TZ przywiózł z zamojskiego schroniska Florkę:) Z okazji rocznicy i jeszcze bardzo wielu takich rocznic :) Florcia to siostra bliźniaczka mojej tymczaski Kikuni Quote
Tola Posted April 26, 2019 Author Posted April 26, 2019 Dex pozdarwia z Poznania; on i Mikołaj nadal nierozłączni:) Quote
Tola Posted April 26, 2019 Author Posted April 26, 2019 Zbiórka na Tofika idzie na razie b. słabo, trafiłam chyba na zły czas, w ciągu 2 dni po świętach na Ratujemy Zwierzaki zostały wrzucone 22 zbiórki, a potrzebujących pomocy zwierzaków wciąż przybywa:( Bardzo proszę o udostępnianie na FB, to zwiększa szansę na kolejne wpłaty... https://www.ratujemyzwierzaki.pl/porzuconypekinczyk Quote
elik Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 3 godziny temu, Tola napisał: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/porzuconypekinczyk Udostępniłam, biedaka :( 1 Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Podjechaliśmy dzisiaj z TZem do schroniska, dawno tam na dłużej nie byłam; najpierw mieliśmy psy z interwencji, potem z parwo i tak zleciało... Dzisiaj u nas był piękny, słoneczny, wiosenny dzień, ale tak trudno dostrzec go w schronisku; widzi się tylko te przerażliwie smutne oczy, w niektórych nie ma już nadziei na własny dom i to boli najbardziej:(. Tak trudno mijać je wszystkie i nie moc obiecać, ze już niedługo zmieni się ich los. Ale mam nadzieję, że i tym razem do któregoś z tych biedaków zabije mocniej jakieś dogomaniackie serce i pojawi się nadzieja na pomoc, na wyjście ze schroniska... Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Boks otwarty, po remoncie; kiedyś były tutaj małe suczki, dzisiaj jedna część wybiegu zajmują 3 psiaki, w drugiej części są te niewidome psy, które ostatnio pokazywałam. Wszystkie 3 psy są bardzo przyjazne, domagały się pieszczot, skakały na siatkę. Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Cudny piesek, pracownik wypowiadał się o nim pozytywnie; nie mogłam zrobić więcej zdjęć, bo chował się do budynku, na pewno było mu bardzo gorąco:( Na FB schroniska reklamowany jako Frędzel Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Nowy, nieduży piesek, jeszcze przestraszny, niepewny Quote
Tyśka) Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 9 minut temu, Tola napisał: O rany... chyba ktoś zlikwidował psuedo... bo po okolicach Zamościa chodzi TAKI jeden wielki kołtun... Podobieństwo spore. Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Suczki z boksów ogólnych Nieduża, przesympatyczna sunia w typie terierka walijskiego. Mała cały czas kręciła dupcią, zwracała na siebie uwagę, biegła za nami wzdłuż siatki:( Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Młodziutka, nieduża suczka, bardzo przyazna, wygląda jak wyrośnięty szczeniak, ale pracownik mówi, ze to dorosła sunia, po sterylizacji Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Nowa suczka w typie ON Mała sunia, w ubiegłym roku zaraz po sterylizacji miala szansę opuścić schron i jechać do szafirki, ale była bardzo wycofana no i została. Teraz jest o wiele lepiej, daje się już pracownikowi brać na ręce, ale w stosunku do obcych nadal jest bojaźliwa. Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Bardzo przyjazna, młoda suczka, kiedyś skała na siatę, domagała się dotyku, uwagi, teraz tylko stoi i patrzy :( Quote
Tola Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 Na razie, po rozmowie z Bogusik, zarezerwowałam terierkę. Może jeszcze komuś się uda wyjść i zobaczyć piękno wiosny... Quote
Bogusik Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 1 minutę temu, Tola napisał: Na razie, po rozmowie z Bogusik, zarezerwowałam terierkę. Może jeszcze komuś się uda wyjść i zobaczyć piękno wiosny... Martuniu,jeżeli jeszcze ktoś się zdecyduje pomóc któremuś z tych psiaków i szykował by się większy transport,to jeszcze byśmy wzięły "Frędzla" Dzisiaj rano zanim z Tobą rozmawiałam, podjęłyśmy z Anulą decyzję,że pomożemy malutkiej suni z Miedar.Jest już zarezerwowana i 02.05 wyruszy do Hani.Bez konkretnych stałych deklaracji,to trzy psiaki jeszcze jesteśmy w stanie udźwignąć,ale niestety nie więcej :( 1 Quote
Recommended Posts