Alaskan malamutte Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 5 minut temu, Tola napisał: Rozumiem, ale chciałabym jakos pani pomoc, bo dojdzie do tego, ze Alutka będzie musiała wrocić z adopcji. Pani bardzo przeżywa te ataki, szkoda jej Alutki, bo zna jej historię, ale rezydent tez cierpi... Tolu, a może Felivay?? https://www.feliway.com/pl/Dlaczego-Feliway/Co-zrobic-zeby-koty-przestaly-walczyc Quote
Jaaga Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 1 godzinę temu, Tola napisał: Rozumiem, ale chciałabym jakos pani pomoc, bo dojdzie do tego, ze Alutka będzie musiała wrocić z adopcji. Pani bardzo przeżywa te ataki, szkoda jej Alutki, bo zna jej historię, ale rezydent tez cierpi... Może jednak lepiej nie czekać i szukać jej innego domu? Jeśli rezydent ma byc zestresowany. Rysia jeszcze w Katowicach cały czas sikała na komodę. Wymieniłam dwie. Po zmianie domu, jak Kotuch nie ma do niej dostepu, to kazda potrzeba załatwiana jest w kuwecie. Jak pani już nie wytrzyma, to potem będzie problem z adopcją, bo zaraz zaczną się małe kocięta i starsze koty do jesieni będą przegrywać z nimi w adopcjach. Quote
Tola Posted April 11, 2019 Author Posted April 11, 2019 4 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Tolu, a może Felivay?? https://www.feliway.com/pl/Dlaczego-Feliway/Co-zrobic-zeby-koty-przestaly-walczyc Podeśle pani, wiem, ze ostatnio kupiła jakies kocie feromony szczęścia, może to te? Poprawy nie ma... 1 minutę temu, Jaaga napisał: Może jednak lepiej nie czekać i szukać jej innego domu? Jeśli rezydent ma byc zestresowany. Rysia jeszcze w Katowicach cały czas sikała na komodę. Wymieniłam dwie. Po zmianie domu, jak Kotuch nie ma do niej dostepu, to kazda potrzeba załatwiana jest w kuwecie. Jak pani już nie wytrzyma, to potem będzie problem z adopcją, bo zaraz zaczną się małe kocięta i starsze koty do jesieni będą przegrywać z nimi w adopcjach. Pani nie wspomina nic o zwrocie z adopcji, ale obie nie wiemy, w jakim to pójdzie kierunku, chcemy jakoś zapobiec narastaniu konfliktu. Quote
Alaskan malamutte Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 19 minut temu, Tola napisał: Podeśle pani, wiem, ze ostatnio kupiła jakies kocie feromony szczęścia, może to te? Poprawy nie ma... Poprawy nie będzie od razu..ale powinny się ataki zmniejszać...Zapytaj pani czy to Felivay kupiła Quote
Tola Posted April 11, 2019 Author Posted April 11, 2019 28 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Poprawy nie będzie od razu..ale powinny się ataki zmniejszać...Zapytaj pani czy to Felivay kupiła Pani właśnie mi odpisała - jest po miesiącu stosowania Felivay Quote
Alaskan malamutte Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 4 minuty temu, Tola napisał: Pani właśnie mi odpisała - jest po miesiącu stosowania Felivay Oj....to niedobrze... Quote
elik Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 O matulu :( Przeczytałam o perypetiach z Alutką :( Kleksik to taki milusiński kocurek, bardzo spokojny. Szkoda byłoby, gdyby Alutka musiała wrócić z adopcji, bo to dobry dla kota dom. Quote
Tyśka) Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 Feliway jest skuteczny tylko na niektóre koty (sprawa indywiudalna) i tylko w pomieszczeniu małym, zamkniętym. Można spróbować skomponować krople BACHA, ale czy podpasują to metoda prób i błędów. Na razie trzeba by koty izolować i na nowo przejść dokacanie. Dziewczyny z miau sporo porad dały, warto poczytać. Jeżeli Pani jest fejsbukowa może zajrzeć na grupę @O kotach-merytorycznie. Jedna z najsensowniejszych kocich grup, porad udzielają tam koci behawioryści, a nie samozwańczy znawcy. Quote
terra Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 Biedne koty, biedna Pani. Na koci konflikt moich kotów pomogły kapsułki Kalm Vet, zaordynowane przez lekarkę wet. jako bardzo skuteczne. Pomogły. https://www.premiumkarmy.pl/produkt/1133_vetexpert-kalmvet-60-tabletek?gclid=EAIaIQobChMI1ITFj9HI4QIVh0QYCh2OMwSKEAQYAyABEgLaZvD_BwE Quote
elik Posted April 12, 2019 Posted April 12, 2019 Prosze o informację kto jest skarbnikiem psa Maksa, tego z zamojskiego schroniska, który miał etykietkę agresora. Chcę nna jego konto przelać 200 zł. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 12, 2019 Posted April 12, 2019 22 minuty temu, elik napisał: Prosze o informację kto jest skarbnikiem psa Maksa, tego z zamojskiego schroniska, który miał etykietkę agresora. Chcę nna jego konto przelać 200 zł. Ojej, jaka niespodzianka!!! eliku, ja jestem skarbnikiem Maxa, już wysyłam numer konta na PW Quote
Anula Posted April 12, 2019 Posted April 12, 2019 43 minuty temu, elik napisał: Prosze o informację kto jest skarbnikiem psa Maksa, tego z zamojskiego schroniska, który miał etykietkę agresora. Chcę nna jego konto przelać 200 zł. To jest wątek naszego Maxa: https://www.dogomania.com/forum/topic/338243-maks-na-minusie-nie-ma-pieniędzy-na-utrzymanie-szukamy-sponsorówczy-jestem-agresorem-a-może-jestem-tylko-starszym-zmaltretowanym-owczarkiem-szukam-ludziktórzy-we-mnie-uwierzą-i-pomogą-mi-znaleźć-dom/?page=83&tab=comments#comment-17459810 1 Quote
elik Posted April 12, 2019 Posted April 12, 2019 1 godzinę temu, Anula napisał: To jest wątek naszego Maxa: https://www.dogomania.com/forum/topic/338243-maks-na-minusie-nie-ma-pieniędzy-na-utrzymanie-szukamy-sponsorówczy-jestem-agresorem-a-może-jestem-tylko-starszym-zmaltretowanym-owczarkiem-szukam-ludziktórzy-we-mnie-uwierzą-i-pomogą-mi-znaleźć-dom/?page=83&tab=comments#comment-17459810 Bardzo dziękuję Anulko :) Joasia podesłała mi już konto Maksia. 1 Quote
Jo37 Posted April 12, 2019 Posted April 12, 2019 7 godzin temu, elik napisał: Prosze o informację kto jest skarbnikiem psa Maksa, tego z zamojskiego schroniska, który miał etykietkę agresora. Chcę nna jego konto przelać 200 zł. Jeżeli chodzi Ci o owczarka bez ucha to skarbnikiem jest Alaskan malamutte. Quote
elik Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 6 godzin temu, Jo37 napisał: Jeżeli chodzi Ci o owczarka bez ucha to skarbnikiem jest Alaskan malamutte. Dziękuję :) Joasia już podała mi nr konta i przelew w drodze. Quote
Tola Posted April 13, 2019 Author Posted April 13, 2019 Pozdrowienie od zamojskiego Ernesta z DS w Warszawie, kocurek zamieszkał tam 3 mies. temu:) (to ten z poranionym ogonkiem) 1 1 Quote
Murka Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z prośbą o pomoc. Czy ktoś mógłby umieścić taką informację na FB? Chodzi o miejscowość Zarajec koło Modliborzyc, ktoś podrzucił szczeniaczki:( maluchy szukają domu. Cytat Nie jest to typ labradora raczej takie małe wilczki. W piątek kiedy je znalazłam był już wieczór i nie zobaczyłam dokładnie ale będą to niestety dwie suczki. Zapewne komuś to nie pasowało i je tu wyrzucił. Pieski są kochane mają apetyt wyglądają na zdrowe. Zaczynają już nawet szczekać kiedy słyszą, że ktoś się do nich zbliża. Dokarmiamy je z sąsiadką ale na stałe nie możemy ich zatrzymać mamy trzy adoptowane pieski z czego jeden został nam także podrzucony miesiąc temu. Kontakt: tel. 533521609 pani Regina, Zarajec koło Modliborzyc (woj. lubelskie). Quote
Tola Posted April 15, 2019 Author Posted April 15, 2019 20 godzin temu, Murka napisał: Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z prośbą o pomoc. Czy ktoś mógłby umieścić taką informację na FB? Chodzi o miejscowość Zarajec koło Modliborzyc, ktoś podrzucił szczeniaczki:( maluchy szukają domu. To powiat janowski.... Ja nie fejsbukowa, ale myślę, ze sporo osób tu zagląda i ktoś pokaże maluchy na FB... Quote
Tola Posted April 15, 2019 Author Posted April 15, 2019 Trójłapek Jaś znowu do nas zagląda, tym razem ze swoim kocim przyjacielem:) 2 1 Quote
Tola Posted April 18, 2019 Author Posted April 18, 2019 Dzisiaj przekazuję pozdrowienia od... Loli z DS w Warszawie, dawno dziewczyny tutaj nie było:) Lola wyrosła, waży 22 kg, pan śmieje się, że szykował się na średnią sunię;) Quote
Tola Posted April 18, 2019 Author Posted April 18, 2019 I jeszcze zamojski Morel w DS we Wrocławiu:) Quote
Poker Posted April 18, 2019 Posted April 18, 2019 Szczeniorki słodkie i biedna zarazem. Może panie by je przetrzymały za karmę? Roześmiałam się na głos na widok uszyska Loli.Urocza. Szczególnie się cieszę z widoku Morela na skórzanej kanapie. Pani na wizycie PA mówiła ,że będzie mógł się na niej wylegiwać i dotrzymała słowa. Quote
Tola Posted April 18, 2019 Author Posted April 18, 2019 7 minut temu, Poker napisał: Szczeniorki słodkie i biedna zarazem. Może panie by je przetrzymały za karmę? Roześmiałam się na głos na widok uszyska Loli.Urocza. Szczególnie się cieszę z widoku Morela na skórzanej kanapie. Pani na wizycie PA mówiła ,że będzie mógł się na niej wylegiwać i dotrzymała słowa. Morel ma wspaniały dom, jestem Ci Poker niezmiernie wdzięczna; psiak jest wielką miłością rodziny; pani dzisiaj napisała, że w domu rządzi pies;) Quote
Recommended Posts