Poker Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Biedni ci nasi mężowie. Muszą mieszkać z nami w psiej budzie. 3 Quote
jankamałpa Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 8 minut temu, Jaaga napisał: Bardzo prosiłabym o założenie wątku buremu, starszemu ślepaczkowi, który miałby do nas przyjechać. On na razie prawie nie ma stałych deklaracji, a jest chyba w największej potrzebie, bo dla niego to kwestia przezycia. Tu jest już taki chaos, ze zaraz się w tym pogubimy wszyscy. dlaczego nikt nie chce założyć wątku? Czy to z nadmiaru obowiązków? Ja np. nigdy nie prowadziłam jeszcze wątku psa ze schroniska. Jestem daleko, nie ma fb i nikogo nie zmam, ani nie mam kontaktów. Quote
elik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 24 minuty temu, mdk8 napisał: Mogę pomóc Agacie . Do końca tygodnia będę z doskoku na dogo bo w sobotę mam ślub syna i jeszcze trzeba parę rzeczy dopilnować. Po niedzieli będę już miała więcej czasu. Myślałam o wydarzeniu na FB bo niestety dogo już finansowo ledwo zipie - nie damy rady utrzymać tyle psów. No ale to w przyszłym tygodniu coś zadziałam . Wielgachne dzięki Wydarzenie na fb to dobry pomysł. Nie zaszkodzi tu wątek i na fb wydarzenie. Rzecz w tym, że musiałybyśmy zebrać deklaracje właśnie do soboty, bo jaaga chce mieć pewność i wcale się nie dziwię, że psiak pojedzie do niej z pełnym portfelem. Przewiezienie psiaków z Zamościa do Katowic planowane jest na sobotę. Jest jeszcze trochu czasu, ale nie za wiele. EDIT Kasia z fb też zbiera deklaracje. Quote
Poker Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 11 minut temu, jankamałpa napisał: dlaczego nikt nie chce założyć wątku? Czy to z nadmiaru obowiązków? Ja np. nigdy nie prowadziłam jeszcze wątku psa ze schroniska. Jestem daleko, nie ma fb i nikogo nie zmam, ani nie mam kontaktów. Myślę ,że osoby z tego wątku mają już tak wiele obowiązków związanych z pomocą psom, że na inne sprawy brakuje im głowy, emocji czasu . jankomałpo, do odważnych świat należy. Ja też nie jestem na FB i jakoś daję radę przez 12 dogomaniackich lat . Spróbuj , na pewno dziewczyny pomogą. Quote
elik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 42 minuty temu, Jaaga napisał: Elu, nie tylko Tobie. Pomysl o moim meżu: najpierw rano mu powiedziałam, ze przyjedzie do nas sunia za Mimi. Potem dałam znac, ze jeszcze chyba ślepaczek. A na koniec, że jest dodatkowo trzecia malenka sunia. Teraz boi się ze mnąw ogóle rozmawiać ;) Ci nasi mężowie maja z nami urwanie... kapcia :) Damy radę :) Quote
agat21 Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Nie jestem w stanie założyć wątku buremu ślepaczkowi, bo od dzisiaj jestem we Włoszech. Zaglądam dziś z telefonu na dogo w przerwach w podróży, ale od jutra rana mam już regularną pracę, nie wiem kiedy i ile razy uda mi się zajrzeć. Proszę o założenie mu wątku, po powrocie do Polski będę go ciągnąć (dzięki mdk za chęć pomocy :*). Quote
Bogusik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 40 minut temu, Poker napisał: Myślę ,że osoby z tego wątku mają już tak wiele obowiązków związanych z pomocą psom, że na inne sprawy brakuje im głowy, emocji czasu . jankomałpo, do odważnych świat należy. Ja też nie jestem na FB i jakoś daję radę przez 12 dogomaniackich lat . Spróbuj , na pewno dziewczyny pomogą. Jak najbardziej się z Tobą zgadzam odnośnie pierwszego zdania.Co do pozostałych, to nawet nie wiadomo komu tu trzeba zakładać wątek...?Jeszcze takiego bałaganu,jaki tu zapanował na wątku,to jeszcze chyba nie było...Trudno ogarnąć psiaki z parwo ale jednak jakoś się udaje.Gdyby dokoptowały kolejne z i bez parwo na wątek,to też byśmy chyba potraciły rozum. Ale oczywiście tak czy siak, do odważnych świat przecież należy....:) Quote
elik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Boguniu, nie jest tak źle :) Zaraz się wszystko wyklaruje. Z tych wszystkim psiaków, o których była mowa to: ten pierwszy niewidomy rudy psiaczek jest już zabrany z boksów ogólnych i zarezerwowany dla kogoś z Holandii przez osobę z fb więc my nic w jego sprawie nie będziemy robić drugi niewidomy bury psiaczek w bardzo złym stanie psychicznym, a może i fizycznym będzie jutro zabrany do szpitalika i zarezerwowany - nim zajmie się mdk8, agat21 i ja i dwie sunie, jedną zajmie się Jo37, a drugą chyba zamierza zająć się Alaskan malamutte i to by była na tyle. 2 1 Quote
Tyśka) Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Jest jeszcze pies Smuteczek. Ten rudy z pokaleczonym pyskiem. Dzisiaj Dziewczyny go odwiedziły, podobno trochę lepiej... ale wróci na boksy ogólne. Może pokazanie go na FB wystarczy... młody, kotolubny... Dwa dni temu: Dzisiaj: 1 Quote
Nadziejka Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Niusi i Misiowi! Bezunia Beza umarla..odeszla ..Rihana Rebelle 50 mll Serduchem Nadziejkowo Zapraszam Cudnych Gosci Po Roznosci do 6 marca zapraszam serduchem kramik na kt porwalalm Niusie kt jedzie do Jaagi Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 8 godzin temu, Poker napisał: Dobre mi tyle ,AŻ tyle. Na naszej głowiźnie tylko 3 psiaczki :) Bywało gorzej :) Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 23 godziny temu, agat21 napisał: Nie jestem w stanie założyć wątku buremu ślepaczkowi, bo od dzisiaj jestem we Włoszech. Zaglądam dziś z telefonu na dogo w przerwach w podróży, ale od jutra rana mam już regularną pracę, nie wiem kiedy i ile razy uda mi się zajrzeć. Proszę o założenie mu wątku, po powrocie do Polski będę go ciągnąć (dzięki mdk za chęć pomocy :*). Dzisiaj o 11-tej Kasia z fb ma dzwonić i zarezerwować naszego zrezygnowanego śleputeczka. Agat21 podtrzymuje swoją propozycję zabrania piesia ze schronu i przetrzymanie go do wyjazdu w jakiejś lecznicy. Dzisiaj założę tamu biedaczkowi wątek, choć nie powinnam, bo mam już i tak za wiele spraw z dogo na głowie, ale jak mus, to mus. mdk8 obiecała, że jak wyda syna za żonę, to zrobi wydarzenia na F.B. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Synku :) Bardzo serdecznie proszę o deklaracje dla tego biedaka. Jego życie leży w Waszych rękach i sercach. To nie slogan. To najprawdziwsza prawda. Chociaż po 5, czy 10 złociszków może uratować tego umęczonego, zrezygnowanego psiaka. 1 Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Dzisiaj mógłby być zabrany na razie do lecznicy, gdzie byłby do piątku. Lecznicę zapłaci agat21 i wielkie dzięki Jej za to. W sobotę mógłby pojechać do jaaga tylko potrzebne są deklaracje. Quote
Aldrumka Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 15 minut temu, elik napisał: Dzisiaj mógłby być zabrany na razie do lecznicy, gdzie byłby do piątku. Lecznicę zapłaci agat21 i wielkie dzięki Jej za to. W sobotę mógłby pojechać do jaaga tylko potrzebne są deklaracje. na razie są takie kado 30 zł jankamalpa 10 zł Jo 37 (z wątku staruszków) 10 zł i ja moge dac 20 zł Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 1 minutę temu, Aldrumka napisał: na razie są takie kado 30 zł jankamalpa 10 zł Jo 37 (z wątku staruszków) 10 zł i ja moge dac 20 zł Aldrumko kochana wielkie dzięki, ogromne dzięki dla Ciebie i wszystkich deklarujących! Quote
Olena84 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Dzisiaj o 11-tej Kasia z fb ma dzwonić i zarezerwować naszego zrezygnowanego śleputeczka. Agat21 podtrzymuje swoją propozycję zabrania piesia ze schronu i przetrzymanie go do wyjazdu w jakiejś lecznicy. Dzisiaj założę tamu biedaczkowi wątek, choć nie powinnam, bo mam już i tak za wiele spraw z dogo na głowie, ale jak mus, to mus. mdk8 obiecała, że jak wyda syna za żonę, to przejmie prowadzenie wątku. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Synku :) Bardzo serdecznie proszę o deklaracje dla tego biedaka. Jego życie leży w Waszych rękach i sercach. To nie slogan. To najprawdziwsza prawda. Chociaż po 5, czy 10 złociszków może uratować tego umęczonego, zrezygnowanego psiaka. Biedny piesek, pomogę jakoś ale muszę pomyśleć czy stale czy jednorazowo Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 4 minuty temu, Olena84 napisał: Biedny piesek, pomogę jakoś ale muszę pomyśleć czy stale czy jednorazowo Dziękuję ogromnie i bardzo proszę chociaż kilka złotych, ale stałej, bo od tego czy zbierzemy pełny koszt deklaracji zależy, czy będzie przyjęty do hoteliku. Musimy uzbierać przed wyjazdem :( Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Na chwilę obecną takie mamy deklaracje. Zakładam wątek i myślę, że resztę dozbieramy. 2 Quote
Jaaga Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 46 minut temu, elik napisał: Na chwilę obecną takie mamy deklaracje. Zakładam wątek i myślę, że resztę dozbieramy. Elik, nie wiem, czy Jo37 podtrzyma deklarację, bo przecież wzięła własnie wczoraj na swoje utrzymanie tą czarną sunie z kręconym włosem. Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 3 minuty temu, Jaaga napisał: Elik, nie wiem, czy Jo37 podtrzyma deklarację, bo przecież wzięła własnie wczoraj na swoje utrzymanie tą czarną sunie z kręconym włosem. Bywa na wątku więc się wypowie :) Sana nie mogę nie brać pod uwagę Jej deklaracji. Ja mam piesionka na BDT i dwa psy w hotelikach. Ten będzie trzeci + deklaracje na inne psiaki w hotelach :) Quote
jankamałpa Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Bywa na wątku więc się wypowie :) Sana nie mogę nie brać pod uwagę Jej deklaracji. Ja mam piesionka na BDT i dwa psy w hotelikach. Ten będzie trzeci + deklaracje na inne psiaki w hotelach :) Ja przeczytałam w ktorymś poście , że Tola deklaruje dla któregoś ślepaczka wpłaty z wątku staruszków, ale nie wiem o którego ślepaczka chodziło :( Quote
Jaaga Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 19 minut temu, jankamałpa napisał: Ja przeczytałam w ktorymś poście , że Tola deklaruje dla któregoś ślepaczka wpłaty z wątku staruszków, ale nie wiem o którego ślepaczka chodziło :( O tego właśnie, tylko jest to dotychczas zebrana kwota jednorazowa, więc raczej trzeba liczyć sie z tym, ze bedzie przeznaczona na potrzebne badania czy ew. leczenie. Choć oczywiście może po zabraniu ze schroniska do przychodni okaże się, że nie jest tak źle, jak wydaje się "na oko". Quote
zachary Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 A ten ślepy smutas w jakim jest wieku mniej więcej?. Ile kosztuje jego hotelowanie miesięcznie?. Quote
Nesiowata Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Poproszę konto - 20 zł jednorazowo. Quote
Recommended Posts