Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, b-d napisał:

Sorka, pogubiłem się.

Cały czas teraz rozmawiacie o szkieleciku chyba?, a co z tym biedakiem siedzącym przy tej szopie?

Nie dałoby rady go do szpitalika wyciągnąć?

Szkielecik <<o ten>> ma DT pod Zamościem. Zostanie zabrany jutro, zahaczy jeszcze o lecznicę weterynaryjną. Jest też opcja DSu, ale to za około 5tygodni.

Z tym ślepakiem drugim, burym średnim który miał opcję hoteliku pod Warszawą... i był pokazany na staruszkach Dziewczyny działają, ale nie wiem czy ostatecznie został zarezerwowany. Poczekajmy na Tolę. Ona najbardziej w tym momencie wie co i jak, bo jest na miejscu.

Posted
1 godzinę temu, Jo37 napisał:

Rozmawiałam z Tolą - mikrosuni już nie ma. Została zaadoptowana przez kogoś z Biłgoraja.

Fatalne wiadomości są takie, że są nowe malutkie młode sunie - 6-7 kg, dwie siostry, sierść jak karakuły.

Zdecydowałam, że zabieram sunię bez ogonka. Została już zarezerwowana. Druga , z ogonkiem, zostaje na lodzie. 

Zdjęcia będą za kilka godzin. 

Mam załatwiony transport płatny do Katowic na niedzielę. Może ktoś wziąłby drugą sunię pod opiekę.

Druga sprawa - do schroniska dzisiaj kolejnego niewidomego staruszka, którego ktoś wyrzucił z kawałem łańcucha. 

Jo37, jesteś szybka jak błyskawica. Jesli jest transport na takiej trasie, to może ktos jeszcze bedzie chciał gdzies jakiegoś psiaka zabrac? Jak od Toli usłyszałam, ze to są dwie siostry, to bardzo mi żal tej drugiej, która zostanie w schronisku. Może ktos jeszcze zechce jej też pomóc.

Jak mi powiedziałaś o tym staruszku niewidomym z fragmentem łańcucha, to ciarki mnie przeszły. Straszne zycie i koszmarny koniec...

To ja chyba w takiej sytuacji zostanę w Katowicach, żeby sunię wykapać i zrobic jej kwarantannę. 

Posted
25 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Szkielecik <<o ten>> ma DT pod Zamościem. Zostanie zabrany jutro, zahaczy jeszcze o lecznicę weterynaryjną. Jest też opcja DSu, ale to za około 5tygodni.

Z tym ślepakiem drugim, burym średnim który miał opcję hoteliku pod Warszawą... i był pokazany na staruszkach Dziewczyny działają, ale nie wiem czy ostatecznie został zarezerwowany. Poczekajmy na Tolę. Ona najbardziej w tym momencie wie co i jak, bo jest na miejscu.

Ja zrozumiałam, że trzeba na gwałt wyciągać tego smutnego, co boi się wychodzić na wybieg, i że to on mógłby jechać do Warszawy

Posted

agat21, ja też tak w niektórych momentach myślałem:  że szkielecik będzie gdzieś blisko Zamoscia, tym bardziej, że wczoraj juz był wyciągnięty do tych izolatek, a ta bieda ze zdjęcia pod tą szopą pojedzie, bo jest najbardziej zagrożona.

Później to już nie wiedziałem w końcu który i dokąd.

Tyś (ka) - dzięki za próbę uporządkowania informacji.

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Jestem, nie wiem, czy uda mi się przekazać Wam to wszystko w sposób uporządkowany, tyle tych psich nieszczęść, ze serce pękabeksa_V6_orig.gif

Ale po kolei...

Pojechałam do schronu zarezerwować dla Jo37  miniaturkę suni, o która tu wszyscy się też martwili:(

Suni nie ma juz w boksie, została komuś wydana, ale znalazłam inne nowe, male  suczki i zadzwoniłam do JO37; dostałam info, żeby rezerwować, ze skoro nie ma tej miniaturki, to pomoc otrzyma kolejna...

Zarezerwwałam mala suczkę w typie baranka...

Za moment z boksu wyszła taka sama sunia, siostra tej zarezerwowanej, dla której bardzo prosimy o pomoc....

Tak jak napisała JO37 - jest płatny transport w niedziele do Katowic, Jaaga przyjmie siostrę...

Posted
38 minut temu, Tola napisał:

znalazłam inne nowe, male  suczki i zadzwoniłam do JO37; dostałam info, żeby rezerwować, ze skoro nie ma tej miniaturki, to pomoc otrzyma kolejna...

za moment z bksu wyszła taka sama sunia, siostra tej zarezerwowanej, dla której bardzo prosimy o pomoc....

Tak jak napisała JO37 - jest płatny transport w niedziele do Katowic, Jaaga przyjmie siostrę...

Chyba trzeba usciślic, że Jo37 bierze pod opiekę sunie bez ogonka i ona do nas na pewno przyjeżdża. Jej siostra też mogłaby przyjechać, jednak ktos musiałby  wziąć ją pod swoją opieke, bo inaczej zostanie sama w schronisku. Tolu, jak napisałas wygląda tak, jakby druga juz była zabezpieczona i tez mogła jechać, a niestety nie ma żadnego opiekuna i funduszy. 

Sunie obie cudne, te ich kędziorki są niesamowite.

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Piesek  jest,  na pewno wymaga natychmiastowej pomocy:(

Cały czas byłam w kontakcie telefonicznym z Kasią, pokazałam pracownikowi psa - decyzja należy do Kasi i dziewczyn z FB...

image.png.d0ea4956dfcb3f5ad92cfb1570c065cb.png

Posted
2 minuty temu, Jaaga napisał:

Chyba trzeba usciślic, że Jo37 bierze pod opiekę sunie bez ogonka i ona do nas na pewno przyjeżdża. Jej siostra też mogłaby przyjechać, jednak ktos musiałby  wziąć ją pod swoją opieke, bo inaczej zostanie sama w schronisku. Tolu, jak napisałas wygląda tak, jakby druga juz była zabezpieczona i tez mogła jechać, a niestety nie ma żadnego opiekuna i funduszy. 

Sunie obie cudne, te ich kędziorki są niesamowite.

Niestety, siostra została w boksie ogólnym, jutro do 11 mam dać znać, czy i ją trzeba odłączyć...

Posted

22 minuty temu, Tola napisał:

IMGP7673.JPG

Mam nadzieję, że i dla niej kiedyś zdąży się z pomocą. Każde kolejne zdjęcie dołuje bardziej :(

Tolu, gdyby sytuacja z sunią-owieczką zmieniła sie, to daj mi prosze znac. Mam właśnie suczkę po sterylizacji i raczej nie dam rady na bieżąco zaglądać. 

Posted
19 minut temu, Tola napisał:

Bardzo przyjazna suczka, płakała za nami długo...

IMGP7677.JPG

IMGP7678.JPG

IMGP7687.JPG

IMGP7689.JPG

IMGP7688.JPG

Podobna do "naszej"  Coli, ciekawe czy nie z tego samego miejsca. Takie samo puszyste futerko, ten sam pysio i też taka kontaktowa.

Posted

I teraz o kolejnym psim dramaciebeksa_V6_orig.gif

Dzisiaj przywieziono do schroniska starego, niewidomego psa z resztką ciężkiego łańcucha...

Znaleziony w okolicach Hrubieszowa...

Kogo błagać o pomoc, to kolejny stary, niewidomy, w wielkiej potrzebie:(

53532465_2062641013854905_7091674781669392384_n.jpg

52797074_2062640940521579_2966720033754972160_n.jpg

52923110_2062640907188249_6646016326357745664_n.jpg

52956950_2062640830521590_4243583127609409536_n.jpg