Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Boję się wchodzić na wątki.

Ja też... i na swój telefon, bo tam codziennie milion powiadomień. Dzisiaj ktoś dzwonił z olxa (bo skoro tyle ogłoszeń to pewnie fundacja...), że znalazł pseudohodowlę owczarków belgijskich... 70 psów około, jak pojechali po szczeniaka (który zresztą im padł... bo tak, i tak kupili), to widzieli parę psów martwych :( Teraz z dziewczynami szukami organizacji, która zajmie się tak ogromną interwencją... eh....

12 minut temu, elik napisał:

Tysiu kochana dzięki za te informacje   

Nie ma za co :) Widziałam jak mocno zaangażowałaś sie w pomoc ślepaczkowi, w kupie siła :)

9 minut temu, elik napisał:

Na fb jeszcze dwie dziewczyny pisały, że sa chętne.

Cudnie, to przypomnę dziewczynom to info jak śleputkowi uda się wyjść ze schroniska.

6 minut temu, elik napisał:

Już lecę wyróżnić chłopaczka.

Dziękuję :)

6 minut temu, Jaaga napisał:

Tak, chodzi mi o sunię, bo jej nikt na razie nie wypatrzył.

Może to i dobrze... bo trafiłaby jeszcze na łańcuch. Takie małe przecież mało jedzą... może to dobrze, że jest w boksie, do którego mało kto dociera. shoto podkusiło wczoraj, aby zajrzeć do boksów z tyłu, przy polach... no i trafiła na dziubdziusia maluńkiego i dopytała... i tak oto świat zobaczył maleńką. Wierzę, że dostanie swoją szansę. Podobno jest oceniona na młodą sunię, bardzo łagodna.

Posted
32 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Ta opcja, o której wyżej pisała elik to dom w Holandii - ale Pani dopiero może psiaka zabrać w kwietniu, do tego czasu powinien gdzieś być umiejscowiony i mieć wyrobiony paszport. Zobaczymy co i jak.

Nie pisałam o Holandii i nic dokładnie, bo ta Dziewczyna z fb prosiła, żeby nie pisać konkretów.

Posted

10 minut temu, elik napisał:

Na fb jeszcze dwie dziewczyny pisały, że sa chętne.

Cytat

Cudnie, to przypomnę dziewczynom to info jak śleputkowi uda się wyjść ze schroniska.

Tych deklaracji nie widać w poście od razu. Są w odpowiedzi na moje posty i trzeba kliknąć w napis Odpowiedzi.  Jedną deklaracje widać od razu, bo  nie jest w odpowiedzi.

Posted
19 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Może to i dobrze... bo trafiłaby jeszcze na łańcuch. shoto podkusiło wczoraj, aby zajrzeć do boksów z tyłu, przy polach... no i trafiła na dziubdziusia maluńkiego i dopytała... i tak oto świat zobaczył maleńką. Wierzę, że dostanie swoją szansę. Podobno jest oceniona na młodą sunię, bardzo łagodna.

Chodziło mi o to, ze tu nikt jej nie wypatrzył. Moja córka ma swoje dwie chi ( te które socjalizowały Sarcię i Yuri) i w głowie mi się nie miesci, jak takie maleństwo wytrzymuje w kojcu. Chociaż naszą Kissi wykupiłam na Słowacji chorą z hodowli i wtedy tez nie wierzyłam, jak ona dała radę przeżyć tam 4 lata.

Posted
7 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Teraz z dziewczynami szukami organizacji, która zajmie się tak ogromną interwencją... eh....

Zapytaj  na PW Sowę o taką organizację. Myślę, że Wam podpowie.

Posted
14 godzin temu, b-d napisał:

Podeślijcie proszę jakieś konto do przelewu, to jak będę mógł to jakiś grosz prześlę.

Ale w sprawie którego psiaka? :)

Dziewczyny były w schronisku, wróciły z kolejnymi psami w sercach.... Mam sporo zdjęć, ale je wstawię w wolnej chwili.

Ślepek trafił na 4 dni do lecznicy.

zam2.thumb.jpg.bebd574862d2f1a4ff3d69a70d4d8c16.jpg

zam3.thumb.jpg.843c3f39e93e02dcddabb5a340601b93.jpg

• Like 4
  • Upvote 2
Posted
15 godzin temu, Jaaga napisał:

Moze być chory lub mieć np. padaczkę. To koszmar. Po kazdej porcji zdjęć ze schroniska mam dość i siedzą mi w głowie te w najgorszym stanie. On na pewno też nie dopcha sie do miski, psy wyczują, jak bedzie słabszy i wtedy go zagryzą.

Jesli ogłosisz sunię, to wstaw link, wyróznię ogłoszenie. 

15 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

W pilnej potrzebie jest jeszcze ten rudasek z opuszczoną głową. 
Psu krwawi z pyska - przegryzł sobie język, psy odganiają go od misek. Pies ze stresu dokonuje samodestrukcji...

Dziewczyny i o niego jutro dopytają...
zam14.jpg.e4ad13ceaf4d254b61ef396915457e88.jpg

Tego psiaka dzisiaj nie było. Ma stan zapalny w organizmie, biegunkę z krwią i na chwilę obecną jest w lecznicy. Psiak łagodny około 3 lata, toleruje koty.

Posted

Kolejny ślepawy pies do wyciągnięcia NA JUŻ. Jemu dokuczają inne psy: potrącają, przewracają, grożą mu. Pies zrezygnowany, raczej nie wychodzi z budy... Pies średniej wielkości.
zam6slep.thumb.jpg.c5c9eae079c79a4506bf9e18c4696120.jpg

zam7slep.thumb.jpg.2af6d6e3de9e0177f8224ae8865587ce.jpg

zamslep.thumb.jpg.4dfd7eaf836fa7c90473b2484ee52c39.jpg

zamslep2.thumb.jpg.f30a8f2f89fd030aad88f2d17ae42765.jpg

Resztę wstawię później...

Posted
42 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Kolejny ślepawy pies do wyciągnięcia NA JUŻ. Jemu dokuczają inne psy: potrącają, przewracają, grożą mu. Pies zrezygnowany, raczej nie wychodzi z budy... Pies średniej wielkości.

zam7slep.thumb.jpg.2af6d6e3de9e0177f8224ae8865587ce.jpg

Resztę wstawię później...

Moze reszty już nie wstawiaj :( Mnie również serce peka na milion kawałków. Ten pies bez natychmiastowej pomocy wkrótce tam zostanie zagryziony.

Szkoda, ze malenkiej suni nie udało się zrobić zdjeć.

Tolu wstaw go proszę w pierwsze posty na wątek staruszków. 

Posted

A jednak mam chwilę...

Reszta zdjęć:

Młoda i adopcyjna - mam też z nią filmik...
zam9.thumb.jpg.278c8eeb778cee1b5b3365d5ee5f4150.jpg

zam11.thumb.jpg.983c43313d98c29d9ffa204be8dc1ac4.jpg

Tę sunię już znacie...
zam10.thumb.jpg.11c02334a8c9e9faafdae24a179243f0.jpg

Tutaj ten owczarek skołtuniony dziadeczek, którego pokazywałam ostatnio...

zam12.thumb.jpg.e46deef6a28d7339fc7cc2e8376e4948.jpg

I tutaj jest... pies ledwo chodzi.
zam14.thumb.jpg.6d2dd568cd7e3ab52a08d909ed5ce914.jpg

Posted
16 minut temu, kado napisał:

Serce mi pękło na milion kawałków...:(

:((( 

8 minut temu, agat21 napisał:

boze, ile tego nieszczęścia :( 

Co jednemu się pomoże, to pojawia się dziesięć innych :(

On się już poddał na maksa. Czy byłoby dla niego gdzieś miejsce? 

Tak, Dziewczyny mówią, że jemu trzeba pomóc w pierwszej kolejności. W okolicy nie ma miejsc w hotelach :( 

8 minut temu, Jaaga napisał:

Moze reszty już nie wstawiaj :( Mnie również serce peka na milion kawałków. Ten pies bez natychmiastowej pomocy wkrótce tam zostanie zagryziony.

Szkoda, ze malenkiej suni nie udało się zrobić zdjeć.

Tolu wstaw go proszę w pierwsze posty na wątek staruszków. 

:( 

Dziewczyny jutro będą robić zdjęcia temu biszkopcikowi z zakrawawionym pyskiem, więc może dorobią i sunieczce... :(

Dziękuję, że pojawi się na wątku staruszków.

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

... Ale widać jak jest "ogromna". 

Przy pracowniku:
zam4.thumb.jpg.a20dab8f2ea89cbfc89a15bc0927b71e.jpg

I widać, jak się go boi  :(  Gdyby mogła, to wkleiłaby się w beton  :(

Ja też dostałam kilka zdjęć tego "nowego" nieszczęśnika niewidomego, ale Tysia już je wkleiła..

Rudasek zarezerwowany w szpitaliku, ale nie należy się cieszyć,  że będzie diagnozowany,  czy leczony. Po prostu dzięki Dziewczynom został odizolowany i tylko, a może, aż tyle. Przynajmniej nie grozi mu już zagryzienie, co i tak jest juz bardzo dużo.

Resized_20190225_112210.jpeg.0fd729899921fd238e42c36238955f81.jpeg

• Like 1
Posted

Tak, masz rację elik - wstępnie jest jednak DT, o którym pisałam wyżej i jutro będą chciały Dziewczyny go zabrać ze szpitalika. Oczywiście jeżeli znajdzie się inny, domowy to byłoby wspaniale. Na pewno nie wróci do schroniska, do boksów ogólnych.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
10 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Tak, masz rację elik - wstępnie jest jednak DT, o którym pisałam wyżej i jutro będą chciały Dziewczyny go zabrać ze szpitalika. Oczywiście jeżeli znajdzie się inny, domowy to byłoby wspaniale. Na pewno nie wróci do schroniska, do boksów ogólnych.

Tak :)  Nie pisałam, że to nieaktualne. Na razie jest zarezerwowany na 4 dni i czeka na zabranie w szpitaliku. Podobno szpitalikiem trudno to miejsce nazwać, ale mimo wszystko jest czyściej i bezpieczniej niz na boksach ogólnych.

Przerażający jest widok tego nowego śleputka :(  On też powinien być jak najszybciej zabrany, bo tam nawet byle pyrdek go zaczepi i może skończyć się tragicznie :(

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

:((( 

Tak, Dziewczyny mówią, że jemu trzeba pomóc w pierwszej kolejności. W okolicy nie ma miejsc w hotelach :( 

Jesli Tola wstawi go w wątku staruszkowym,  ludzie zdecydowaliby się go wesprzeć deklaracjami, to mógłby przyjechać do nas. Zadeklarowałam tam, ze będzie czekać miejsce na któregoś z nich.

• Like 3