Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Tysiu to są zdjęcia z zamojskiego schronu?

Tak. Dziewczyny dzisiaj zabierały teriera.

Pokazuję, bo może jednak ktoś... :( Zwłaszcza ten ślepaczek...

Więcej zdjęć nie mam.

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Dzisiejsza wizyta... pokażę, chyba że Tola zażyczy sobie to usunę... ale jak nie pokażę to coś we mnie pęknie :(... na CITO pomocy szuka ten malutki samiec. Jest ślepy... nie radzi sobie.

zam6.jpg.5b1179934cf2369eef65fd22c1660bff.jpg

zam2.jpg.84cd11f12b16ae8463c089c5525ab8b1.jpg

A tu mikropskopijna suczka.... będzie cuuudna...

zam1.jpg.ea67ce8971072ee670c7a5704166b85b.jpg

Nie wiem, skąd pomysł, że mogę sobie tego nie życzyć:(

Od lat jeżdżę do schronu, robię zdjęcia i pokazuję tutaj te wszystkie biedy,  bo to dla nich często ostatnia szansa na godne życie.

Jeśli znalazły się kolejne osoby, które chcą w ten sposób pomóc psom z zamojskiego schroniska to bardzo się cieszę, być może więcej tych nieszczęśników będzie miało szansę na odmianę losu.

Po to jest jest ten wątek - dla zamojskich bezdomniaków...

Posted

Serce mi pęka, jak patrzę na nie wszystkie, ile z nich zostanie tam na zawsze:(

Niewidzący piesek - dramat:(

Tyśka - jak możesz, pokaż go na wątkach, na których jesteś, to dla niego szansa....

Teraz na forum sporo nowych wątków, psów potrzebujacych pomocy, ale może znajdzie się ktoś, kogo szczególnie wzruszy ten biedak:(

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Który to ten niewidomy piesek?  Na zdjęciu nie bardzo mogę się zorientować.

Posted
Dnia 22.02.2019 o 22:37, Poker napisał:

Udane adopcje dodają sił do dalszej pomocy.

Zuleczka to śliczna staruszka. Porządna dziewczynka, przez tyle lat nie zniszczyła swojego łóżeczka.

Mam nadzieję ,że nie ma uciążliwej demencji jak nasz Dolarek.

6 godzin temu, nulka07 napisał:

Wszystkiego naj naj dla Zulci!  Niech łapinki niosą na spacerki ,bo psio-kocią pocztę trzeba na bieżąco podbijać :), uszki i oczki nie psuły się bardziej, a nosio zawsze znalazł drogę do domku i kochających ludzi. Z całego serca życzymy :*

Dziękujemy za życzenia, niech się Zulince spełniają!

Gdyby nie siwy pyszczek,  lekkie spowolnienie  i  kochana demencja to byłoby jak dawniej;)

Posted
5 minut temu, elik napisał:

Ten chudy rudy chyba, tak zrozumiałam..

image.png.17385cef7889b6ab7cdce48f2e5413a1.png

Posted
9 minut temu, Tola napisał:

Nie wiem, skąd pomysł, że mogę sobie tego nie życzyć:(

Od lat jeżdżę do schronu, robię zdjęcia i pokazuję tutaj te wszystkie biedy,  bo to dla nich często ostatnia szansa na godne życie.

Jeśli znalazły się kolejne osoby, które chcą w ten sposób pomóc psom z zamojskiego schroniska to bardzo się cieszę, być może więcej tych nieszczęśników będzie miało szansę na odmianę losu.

Po to jest jest ten wątek - dla zamojskich bezdomniaków...

Przepraszam, źle ujęłam. Chodzi o to, że po prostu bądź co bądź ja jedynie robię to z doskoku, nie jest to "mój" wątek, nie chciałam urazić. 
Teraz wiem jeszcze bardziej, jakie trudne są odwiedziny w takich miejsach jak to...
Szacun. Po prostu podziw i szacun.

6 minut temu, Tola napisał:

Serce mi pęka, jak patrzę na nie wszystkie, ile z nich zostanie tam na zawsze:(

Tyśka - jak możesz, pokaż go na wątkach, na których jesteś, to dla niego szansa....

Teraz na forum sporo nowych wątków,a le może znajdzie się ktoś, kogo szczególnie wzruszy ten biedak:(

Pokażę go oczywiście :(.
Dramat ogromny... nie wiem skąd czerpać miejsca, pieniądze i wszystko inne... nie wiadomo komu tak naprawdę pomagać najpierw.

4 minuty temu, elik napisał:

Ten rudy, krótkowłosy, wychudzony lisek.

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Ten chudy rudy chyba, tak zrozumiałam..

Zgadza się - shoto mówi, że psiak nie może dopchać się do miski. Zawsze ostatni.
Dziewczyny na Adopcje-zamość pokazały psiaka... może uda się mu pomóc...

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Ten rudy, krótkowłosy, wychudzony lisek.

Ach ten . Faktycznie jest bardzo chudy :(  Jak ma sobie radzić, jak ma być grubszy, kiedy on nie widzi :(  Nie widzi miski z karmą, ani z jedzeniem :( :(  On nie ma szans na przeżycie, jeśli nikt mu nie pomoże    445612693_pacz5.gif.cd42db61ee0db30270b2e4ecbd4df851.gif

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Myślę, ze trzeba go pokazać, gdzie się tylko da, niech go zobaczy jak największa liczba osób, to jego jedyna szansa...

Pokazać i ogłaszać.

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Niewidomy psiak w boksie ogólnym

beksa_V6_orig.gif

No właśnie. Tak nie powinno być. Cz\y tamtejsi pracownicy nie widza tego? Nie wiedzą, że on umrze z głodu?  Zamierzają patrzyć na jego mękę  :(

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Myślę, ze trzeba go pokazać, gdzie się tylko da, niech go zobaczy jak największa liczba osób, to jego jedyna szansa...

3 minuty temu, elik napisał:

Pokazać i ogłaszać.

Tutaj <<ogłoszenie ślepaczka na FB>>
Można udostępniać.

Jak ktoś może, niech pokazuje ślepaczka dalej :(
On naprawdę sobie nie poradzi w boksie ogólnym.

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Tutaj <<ogłoszenie ślepaczka na FB>>
Można udostępniać.

Jak ktoś może, niech pokazuje ślepaczka dalej :(
On naprawdę sobie nie poradzi w boksie ogólnym.

Dobrze byłoby też zrobić mu ogłoszenie na OLX  np przykład. Mój niewidomy staruszek Teo w ten sposób znalazł dom po 1,5 miesiąca pobytu w hoteliku.

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Dobrze byłoby też zrobić mu ogłoszenie na OLX  np przykład. Mój niewidomy staruszek Teo w ten sposób znalazł dom po 1,5 miesiąca pobytu w hoteliku.

Ciężko ogłaszać na OLX psiaka, który jest w schronisku...

Jego tez najpierw trzeba byłoby gdzieś zabrać, poznać, bo wtedy wiadomo, do jakiego domu się nadaje...

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Ciężko ogłaszać na OLX psiaka, który jest w schronisku...

Jego tez najpierw trzeba byłoby gdzieś zabrać, poznać, bo wtedy wiadomo, do jakiego domu się nadaje...

Akurat teraz przygarnęłam głuchego staruszka z Miedar. To już trzeci psiak, pod kmoja opieką aktualnie. Nie dam rady więcej :(

Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Mnie bardziej chodziło o pokazanie biedaka na dogomanii, na wątkach, na których bywasz

Przydałyby się jakieś lepsze zdjęcia, żeby był bardziej widoczny i banerek.

Banerek nie problem, a czy byłyby możliwe lepsze zdjęcia tego biedaka?

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Akurat teraz przygarnęłam głuchego staruszka z Miedar. To już trzeci psiak, pod kmoja opieką aktualnie. Nie dam rady więcej :(

Wiem Elu, wiem;  byłam, widziałam, rozumiem - to nie lada wyzwanie pomoc staruszkowi...

Ale może znajdzie się jeszcze ktoś taki...