Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Jaaga napisał:

Wstawiłam u siebie na fb zdjecia szczeniąt i fotkę wilczaczki. Wysłałam zgłoszenie do grupy wilczaków w potrzebie, jak zostanę przyjęta, to ją tam pokażę. Pokazałam też Colę w tej samej budzie, to teraz sunieczki są i  na zdjeciach z nowego domu. Może to kogoś zmotywuje do adopcji. Chciałam jej cudne zdjecia wstawić na dogo, ale mi nie wchodzą, bo chyba za małe. Jak coś, to mozna popodziwiać Colę na moim profilu. Dla mnie wygląda jak podenco.

Czy możesz podać link.

Posted
8 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Dopytamy. 

To maleństwo, Tola mówi, że mikroskopijna, zmieści się....

DT-Karmelka zmartwiła mnie transportem.Może uda się jednak upchać 2 transporterki.To by była ogromna pomoc.Jeżeli nie to będzie autentycznie problem.

Jeżeli chodzi o wybór suni to trzeba popatrzeć,która sobie najmniej radzi w tym kojcu.Też myślałam o tej najmniejszej bo nawet nie mogła się dopchać do siatki biedna.

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

DT-Karmelka zmartwiła mnie transportem.Może uda się jednak upchać 2 transporterki.To by była ogromna pomoc.Jeżeli nie to będzie autentycznie problem.

Jeżeli chodzi o wybór suni to trzeba popatrzeć,która sobie najmniej radzi w tym kojcu.Też myślałam o tej najmniejszej bo nawet nie mogła się dopchać do siatki biedna.

Wklejam wpiss,  który zrobiłam przed chwilka u 3 szczeniaków:

One wszystkie pojadą w jednym kontenerku, bo tak zabieraliśmy je ze schronu;  w drugim kontenerku jechała  jasna puchata.

Problemem może być zabranie 4 suni w kolejnym kontenerku, dlatego większy szczeniak nie ma szans.

My z Alaskan jedziemy dzisiaj do schronu i zabieramy najmniejszego szczeniaka, to już postanowione, wezmę malusienki kontenerek. Zabieramy tego, który ma najmniejsze szanse na przezycie w schronie.

Malucha zawieziemy do gabinetu na płatny nocleg, żeby nie robić już większego kłopotu DT Karmelki.

To malusienka dziewczynka, być może uda się ją jakos "zapakowawać", żeby pojechała, bo to dla niej ogromna szansa.

Posted
14 minut temu, b-b napisał:

Dziewczyny a gdzie będzie ta puchata kremowa dziewczynka co pojechała z pozostałą 3 czarnych puchatek do DS Karmelci?

Zostanie u DT Karmelki, będziemy szukać domu...

To DT Karmelki wybrał sunię:)

• Like 1
Posted

Informacje na szybko:

Dziewczyny starały się zachować czystość w nocy. W łazience miały 3 podkłady: dwa w klatkach i jeden przy drzwiach. Wszystkie kupska ( nie będę Wam opowiadać co w nich było, ale było absolutnie rekordowo) były w jednej klatce, za to wszystkie podkłady przesikane na wylot. Czystych zostało nam 5. Po śniadanku kupska były wszędzie - na ścianach też.

Czarna chyba nadal tarza się we wszystkim co znajdzie, więc wszystkie zaraz znowu będę kąpać.

Tolu, będziemy potrzebować więcej podkładów. Mam nadzieję, że jak małe pozbędą się robali to trochę wyhamują zużycie ale na razie jest strasznie.

Mniejsze czarne mają jeszcze bardzo wzdęte brzuszki, ale już do mnie podchodzą i domagają się głasków.

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
32 minuty temu, Tola napisał:

Teraz tylko trzymajcie kciuki, zeby malutka byłą w schronie...

Bo ja  jej nie będzie, to nie wiem, co wtedy mamy robić...

Hania zgodziła się a więc cztery szczeniaczki jadą do szafirki.Wie także,że jasne maleństwo będzie pod opieką Poker.

Posted
26 minut temu, DT-Karmelki napisał:

Informacje na szybko:

Dziewczyny starały się zachować czystość w nocy. W łazience miały 3 podkłady: dwa w klatkach i jeden przy drzwiach. Wszystkie kupska ( nie będę Wam opowiadać co w nich było, ale było absolutnie rekordowo) były w jednej klatce, za to wszystkie podkłady przesikane na wylot. Czystych zostało nam 5. Po śniadanku kupska były wszędzie - na ścianach też.

Czarna chyba nadal tarza się we wszystkim co znajdzie, więc wszystkie zaraz znowu będę kąpać.

Tolu, będziemy potrzebować więcej podkładów. Mam nadzieję, że jak małe pozbędą się robali to trochę wyhamują zużycie ale na razie jest strasznie.

Mniejsze czarne mają jeszcze bardzo wzdęte brzuszki, ale już do mnie podchodzą i domagają się głasków.

To może im podać na wszelki wypadek  niezastąpiony dyżurny Nifuroksazid 100?

Posted
44 minuty temu, Tola napisał:

Teraz tylko trzymajcie kciuki, zeby malutka byłą w schronie...

Bo ja  jej nie będzie, to nie wiem, co wtedy mamy robić...

To może wtedy sunia,którą jako pierwszą wybrała Poker?

924507b2538d.jpg

Posted

Czyli Karmelka da rade zabrać 4. sunię? Już myślałam nad takim wyjściem ,żeby książki posłać kurierem .Wyjdzie taniej , niż organizować transport dla suń. Mogłyby przyjechać na mój adres.

Posted

Serce mi pęknie.  Czuję się nie w porządku wobec tej pierwszej. Chyba głowa mi odpadnie. Jak jej pomóc? Nie dam rady organizacyjnie wziąć dwóch pod opiekę. Finansowo mogłabym częściowo wspomóc. Przydałby się BDT.

Posted
50 minutes ago, Poker said:

Serce mi pęknie.  Czuję się nie w porządku wobec tej pierwszej. Chyba głowa mi odpadnie. Jak jej pomóc? Nie dam rady organizacyjnie wziąć dwóch pod opiekę. Finansowo mogłabym częściowo wspomóc. Przydałby się BDT.

Na razie jeszcze nie deklaruję , ale jak wrócę z Wrocławia to może będę mogła wziąć kolejnego malucha.

Tylko dobrze by było gdyby kocie rodzeństwo się wyprowadziło. Czy coś się wyklarowało u tej pani, która miała rozmawiać z mężem?