Poker Posted January 19, 2019 Posted January 19, 2019 Dzieje się dużo dobrego dla kiciów. Fajnie. 1 Quote
Jaaga Posted January 19, 2019 Posted January 19, 2019 3 godziny temu, Tola napisał: Bardzo dziękuję Bogusik za wstawienie filmiku, dobrze byłoby dodać go do ogłoszeń, ale nie wiem, czy to możliwe, podpowie ktoś? Na Gratce w ogłoszeniu można wstawić fimiki, na olx warto zaznaczyć w tekście, że istnieje możliwość przesłania filmików mailem. Filmiki sporo dają, przynajmniej przy moich rasowych szczeniakach był zdecydowanie większy odzew. Ludzie chcą wiedzieć, jak pies się zachowuje i wygląda. Tak samo na FB, wstawiane filmiki miały dużo wyświetleń, więc warto je dodawać np na profil fundacji. 1 Quote
elik Posted January 19, 2019 Posted January 19, 2019 Dnia 18.01.2019 o 21:24, uxmal napisał: Byłam dzisiaj u Anastazji i jej opiekunów. Chciałam zrobić jej zdjęcie ale jest bardzo szybka ciekawska i pięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęekna. Jest wspaniała - obwąchała mnie, od razu do mnie przybiegła, nie bała się widać że jest szczęśliwa. Opiekunowie też są super. Powiedzieli, że Anastazja jest tak wspaniała i otwarta - jakby mieszkała u nich od lat. W ubiegłym roku miałam na tymczasie chyba identyczną koteczkę. Ktoś podrzucił ją na działce. Była niesamowicie miziasta i zupełnie nie bała się naszych psów. W czerwcu adoptowała ją wetka z Krakowa. Czy nie jest to siostra bliźniaczka Anastazji? A to z DS. Lubiła tak właśnie leżeć :) Nauczyłam ją chodzić na smyczy i chodziła z naszymi psami na spacery. 1 1 Quote
Jaaga Posted January 20, 2019 Posted January 20, 2019 Wstawię i tutaj Mimi. Może ktoś pomoże z jej ogłoszeniami? Więcej zdjeć na jej wątku. 1 Quote
uxmal Posted January 20, 2019 Posted January 20, 2019 18 godzin temu, elik napisał: Nauczyłam ją chodzić na smyczy i chodziła z naszymi psami na spacery. Rzeczywiście - siostra bliźniaczka Anastazji. Może są spokrewnione?:))))) A ten cudny pyszczek na pierwszym planie to kto? Świetnie wyglądają na tym zdjęciu: Kotka odpoczywa po spacerze a piesek mówi fotografowi...A nie mówiłem/am - dała radę kicia :) Quote
elik Posted January 20, 2019 Posted January 20, 2019 1 godzinę temu, uxmal napisał: Rzeczywiście - siostra bliźniaczka Anastazji. Może są spokrewnione?:))))) A ten cudny pyszczek na pierwszym planie to kto? Świetnie wyglądają na tym zdjęciu: Kotka odpoczywa po spacerze a piesek mówi fotografowi...A nie mówiłem/am - dała radę kicia :) Nie sądzę żeby były spokrewnione, zbyt duża odległość :) Nasza Kizia Mizia (tak ja nazwałam z racji tego, że była bardzo miziata) została podrzucona nam na działkę tj. Bochnia, a Anastazja jest z okolic Zamościa :) 3 pierwsze zdjęcia są z okresu pobytu kici u nas na działce, a 3 ostatnie zdjęcia to już z DS i piesek pani, która adoptowała Kizie Mizie. Quote
Tola Posted January 21, 2019 Author Posted January 21, 2019 Dnia 19.01.2019 o 21:45, Jaaga napisał: Na Gratce w ogłoszeniu można wstawić fimiki, na olx warto zaznaczyć w tekście, że istnieje możliwość przesłania filmików mailem. Filmiki sporo dają, przynajmniej przy moich rasowych szczeniakach był zdecydowanie większy odzew. Ludzie chcą wiedzieć, jak pies się zachowuje i wygląda. Tak samo na FB, wstawiane filmiki miały dużo wyświetleń, więc warto je dodawać np na profil fundacji. Jaaga, bardzo dziękuję za podpowiedz o tej informacji z filmikami, już zaznaczyłam na OLX. 21 godzin temu, Jaaga napisał: Wstawię i tutaj Mimi. Może ktoś pomoże z jej ogłoszeniami? Więcej zdjeć na jej wątku. Byłam na wątku Mimi, też zrobię OLX; czekamy na na info na jakie miasta robić. Quote
Tola Posted January 21, 2019 Author Posted January 21, 2019 Dnia 19.01.2019 o 23:24, elik napisał: W ubiegłym roku miałam na tymczasie chyba identyczną koteczkę. Ktoś podrzucił ją na działce. Była niesamowicie miziasta i zupełnie nie bała się naszych psów. W czerwcu adoptowała ją wetka z Krakowa. Czy nie jest to siostra bliźniaczka Anastazji? A to z DS. Lubiła tak właśnie leżeć :) Nauczyłam ją chodzić na smyczy i chodziła z naszymi psami na spacery. Rzeczywiście, bardzo podobna do Anastazji, w tym samym miejscu ma znaczenia! Tak jak juz pisałam, mnie koteczka bardzo sie podobała, ale zainteresowania adopcją nie było dosyć długo. Miałam o nią chyba 2 telefony bez szans na adopcję no i wreszcie zadzwonili obecni właściciele:) Quote
Tola Posted January 21, 2019 Author Posted January 21, 2019 Wczoraj miałam jechać do schroniska, porobić trochę zdjęć, zajrzeć do biedaków, ale u nas w nocy było 11 stopni mrozu:( Zrezygnowałam, muszę poczekać na cieplejszy dzień, natomiast z bólem serca myślę o psach, jak sobie tam radzą z tym zimnem; no i o innych porzuconych - przy takich temperaturach to każdemu bezdomniakowi ciężko:( 1 Quote
Tola Posted January 21, 2019 Author Posted January 21, 2019 Dnia 19.01.2019 o 19:48, Tola napisał: Właśnie przed chwilką zadzwoniła pani z Krakowa w sprawie Alutki! W domu jest już wykastrowany kocurek znaleziony na ulicy. Organizuję wizytę PA:) Trzymajcie kciuki! Jutro wizyta PA dla Alutki, prosimy o kciuki:) Pięknie dziękuję elik, która zgodziła się podjechać do pani 1 Quote
Tyśka) Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 Przepraszam, że tutaj, ale tutaj największe skupisko orientujących się w wizytatorach warszawskich. (...) EDIT: Mam :) dziękuję wszystkim za pomoc. 1 Quote
Tola Posted January 21, 2019 Author Posted January 21, 2019 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Przepraszam, że tutaj, ale tutaj największe skupisko orientujących się w wizytatorach warszawskich.PILNIE SZUKAM KOGOŚ DO WIZYTY P/A DLA BANDZIORKA, WARSZAWA-Młociny, ul. Sokratesa. Dom brzmi suuuuper, a pies to burek z wioski, dzieciak 12msc o którego do tej pory nikt nie pytał, a teraz zadzwonił TEN telefon i serce zabiło mocniej :) Może ktoś podpowie, która z warszawskich dziewczyn ma najbliżej? Quote
Tola Posted January 21, 2019 Author Posted January 21, 2019 Zapraszam wszystkich, którym los starszych psów w schroniskach nie jest obojętny PSY NIEWIDZIALNE - POMÓŻ JE RATOWAĆ 1 Quote
Tyśka) Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 49 minut temu, Tola napisał: Może ktoś podpowie, która z warszawskich dziewczyn ma najbliżej? Dziękuję stokrotnie. Przed sekundą znalazłam wizytatora :) Boże, oby psiakowi się udało! od 11/12msc, od początku jak się urodził jest bezdomny, od 6msc szukamy mu domu, a ma tak wspaniały charakter... Quote
Tyśka) Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 2 minuty temu, Tola napisał: PSY NIEWIDZIALNE - POMÓŻ JE RATOWAĆ Wspaniale, że powstał wątek :) Quote
elik Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 1 godzinę temu, Tola napisał: Zapraszam wszystkich, którym los starszych psów w schroniskach nie jest obojętny PSY NIEWIDZIALNE - POMÓŻ JE RATOWAĆ Dziękuję Tolu za ten wątek 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 23, 2019 Posted January 23, 2019 Takie cudo pzyszło wczoraj i poprosiło o pomoc.. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 23, 2019 Posted January 23, 2019 To roczny kocurek. Dałam mu na imię Marcyś. Dzisiaj trafił do gabinetu. Ma ropiejącą rane na przedniej łapce i wyrwany pazurek w tylnej łapce. Fundacja ZEA pokryje wszystkie koszty leczenia i kastracji. "Whiskasowy" Marcyś będzie szukał domku...Zobię mu ogłoszenie na Warszawę. Quote
jankamałpa Posted January 23, 2019 Posted January 23, 2019 22 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: To roczny kocurek. Dałam mu na imię Marcyś. Dzisiaj trafił do gabinetu. Ma ropiejącą rane na przedniej łapce i wyrwany pazurek w tylnej łapce. Fundacja ZEA pokryje wszystkie koszy leczenia i kastracji. "Whiskasowy" Marcyś będzie szukał domku...Zobię mu ogłoszenie na Warszawę. Naprawdę Cudo :). Quote
Tola Posted January 23, 2019 Author Posted January 23, 2019 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: To roczny kocurek. Dałam mu na imię Marcyś. Dzisiaj trafił do gabinetu. Ma ropiejącą rane na przedniej łapce i wyrwany pazurek w tylnej łapce. Fundacja ZEA pokryje wszystkie koszy leczenia i kastracji. "Whiskasowy" Marcyś będzie szukał domku...Zobię mu ogłoszenie na Warszawę. 2 godziny temu, jankamałpa napisał: Naprawdę Cudo :). Kociak cudny i dobrze, że już bezpieczny. Maluch prawdopodobnie zostanie zostanie w lecznicy do chwili znalezienia nowej rodziny, bo niestety nie mamy miejsca w Dt. W najbliższych dniach podjadę do gabinetu i porobię jeszcze parę zdjęć - przydadzą się do ogłoszeń, a TZ umówi Marcysia na kastrację, żeby był gotowy, jak zadzwoni super domek:) Quote
Tola Posted January 23, 2019 Author Posted January 23, 2019 Alutka i Mirabelka mają nowe domy w Krakowie Obie trafiają do domów doświadczonych, w oby domach są koci rezydenci. Rodzina Mirabelki przyjedzie po koteczkę w sobotę. Dla Alutki szukam transportu na następny tydzień, może ktoś coś wie... W obu domach na wizycie PA była elik, której bardzo dziękuję Quote
Tola Posted January 23, 2019 Author Posted January 23, 2019 A to Krakers w nowym domu w Krakowie (pojechał tydzień temu z moim Tzem) Quote
Recommended Posts