Tola Posted June 20, 2018 Author Posted June 20, 2018 8 godzin temu, Jo37 napisał: Fionka maszeruje i stresu po niej nie widać. Gdzieś w okolicach musi być pseudo z długowłosymi kotami. W okolicy był wychodzący kocur norweski leśny, DT już dzisiaj zrobił wywiad. Fionka została znaleziona w tym samym miejscu, w którym jakiś czas temu został znaleziony Kalambur (też był pod opieką fundacji i tez w tym samym DT). To miejsce, w którym często porzucane są zwierzęta, peryferie Zwierzyńca:( Fionka ma ok. 2,5 miesiąca, została odrobaczona, jest wolna od FIV+FeLv. Pod długim futerkiem nie ma sporo ciałka, mała jest chudziutka, waży 77dag, ale wet mówi, że długo się nie błąkała, jest w ogolnie niezłym stanie. Jak ma apetyt to szybko przybędzie na wadze. W niedzielę spróbuję zrobić lepsze zdjęcia. Fionka w DT 1 Quote
Tyśka) Posted June 20, 2018 Posted June 20, 2018 Szkoda, że nie ma szans złapać kocura i go wykastrować :( Śliczna Fionka, od razu przypomniały mi się czasy, kiedy Kurzyk był malutki... Quote
Tola Posted June 20, 2018 Author Posted June 20, 2018 4 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Szkoda, że nie ma szans złapać kocura i go wykastrować :( Śliczna Fionka, od razu przypomniały mi się czasy, kiedy Kurzyk był malutki... Kocur zaginął:( Żle napisałam, powinno być " był wychodzący kocur norweski leśny " Poprawiłam Quote
terra Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 W sumie to chyba nieźle waży ta kicia, skoro dorosły kot ma zazwyczaj wagę ok. 4 kg, to ta mała 2,5 mies. jest ok., tylko futerko zaniedbane. Jak się ją wyszczotkuje, będzie piękność pierwszej klasy :) Ależ Jasio kocha Szamana, z wzajemnością :) 1 Quote
elik Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 16 godzin temu, Tola napisał: Kocur zaginął:( Żle napisałam, powinno być " był wychodzący kocur norweski leśny " Poprawiłam Chyba jednak nie zaginął, skoro nadal są małe słodziaczki w typie leśne norweskie. Quote
Tyśka) Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 2 godziny temu, elik napisał: Chyba jednak nie zaginął, skoro nadal są małe słodziaczki w typie leśne norweskie. Chyba że to teraz dzieci produkują kolejne dzieci... Quote
Havanka Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 19 godzin temu, Tola napisał: Jaś i Szaman - słodziaki odpoczywają Mnie wciąż zachwyca ta wielka miłość Szamana i Jasia. Po raz pierwszy widzę, tak nierozerwalną wieź między kotem a psem. Jasiowi trafił się cudowny dom i na dodatek z psim przyjacielem ! Fioneczka na szczęście jest młodziutka i piękna. Na pewno szybko znajdzie super dom. Jak trzeba, to ją ogloszę. 2 Quote
Tola Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 6 godzin temu, elik napisał: Chyba jednak nie zaginął, skoro nadal są małe słodziaczki w typie leśne norweskie. Elu - Kocur zaginął miesiąc temu, a Fionka ma 2,5 miesiąca. 3 godziny temu, Havanka napisał: Mnie wciąż zachwyca ta wielka miłość Szamana i Jasia. Po raz pierwszy widzę, tak nierozerwalną wieź między kotem a psem. Jasiowi trafił się cudowny dom i na dodatek z psim przyjacielem ! Fioneczka na szczęście jest młodziutka i piękna. Na pewno szybko znajdzie super dom. Jak trzeba, to ją ogloszę. Tak Elu - Jasio ma dom z najwyższej półki, dom perełkę. Za każdym razem żałuję, ze nie doczekała go Małgosia, bo pani chciała adoptować i ją. Quote
Tola Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Tola, AM... :(( półdługowłosy kocur :( Kocurek rzeczywiście w bardzo złym stanie, czytam, ze dziewczyny starają się coś mu znalezc... Wysyp kotów - dzisiaj pod opiekę fundacji trafila kolejna kotka z jednym maleństwem, reszta jej dzieci niestety nie przeżyła Na miejscu zostały jeszcze dwie kotki z maluchami trochę starszymi. To ta koteczka - Malinka Quote
Tyśka) Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Śliczna ta Malinka, koszmar z tym wysypem kotów :( Quote
Tola Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 21 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Śliczna ta Malinka, koszmar z tym wysypem kotów :( Dzisiaj kolejny, tym razem kocurek Tz właśnie z nim jedzie. Quote
Tola Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Śliczna ta Malinka, koszmar z tym wysypem kotów :( Malinka jest cudna, chyba trochę podobna do Maurycego od Alaskan i baaaardzo, bardzo przytulaśna. Jak tylko zobaczy człowieka to mruczy na cale pomieszczenie. Kociak Malinki to dziewczynka - ma miesiąc i dostała imię od wetki - Jeżynka. Mamy więc 2 bardzo słodkie dziewczynki. Quote
Tola Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 A trzecia słodka dziewczyna - Fionka dostała od TZa drapak, który uwielbia Quote
Tyśka) Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Gdybym mogła teraz drugiego kota... :(( Fionka to wypisz wymaluj Kurzyk... ale i tak domki znajdą raz dwa. Quote
Alaskan malamutte Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 16 godzin temu, Tola napisał: Malinka jest cudna, chyba trochę podobna do Maurycego od Alaskan i baaaardzo, bardzo przytulaśna. Tolu, nie kuś...Jak ją tylko zobaczyłam, to nie wychodzi mi z głowy.... Fionkę pokazałam synowi...też myślą.... Quote
Tola Posted June 23, 2018 Author Posted June 23, 2018 Odwiedziliśmy dzisiaj małą Fioneczkę Fionka do adopcji Quote
Tola Posted June 23, 2018 Author Posted June 23, 2018 Fionka zmęczona sesją zasypia na ramieniu p. Alicji - swojej tymczasowej opiekunki 1 Quote
Recommended Posts