Tola Posted May 12, 2018 Author Posted May 12, 2018 Mam informację od znajomych, ze dzisiaj od 15.00 nie można wysłać sms na Gucia - kto wie, jaka może być tego przyczyna? https://www.ratujemyzwierzaki.pl/gucio-chce-zyc Już poprawione:) Quote
terra Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Też kibicuję Guciowi, oby mu się udało. Jaś tak się wyciągnął ,że brakło legowiska :) biedaczek głowa musi wisieć ;) Wiolinka śliczna dziewczynka i jak sobie radzi z szeleczkami :) 1 Quote
Murka Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Dnia 10.05.2018 o 23:24, Bogusik napisał: Kasiu,to w takim razie czekamy na info. po wizytach p/a czy piesek będzie jechał do Lubiąża.To kierunek na Nową Sól więc pewnie wszystko będzie do uzgodnienia. Można rezerwować suczkę i będziemy się ugadywać na transport, oba psiaki od nas mogą jechać:) Quote
Bogusik Posted May 14, 2018 Posted May 14, 2018 10 godzin temu, Murka napisał: Można rezerwować suczkę i będziemy się ugadywać na transport, oba psiaki od nas mogą jechać:) Bardzo się cieszę,że psiaczki pojadą do swoich domków :) Transport trzeba dogadać z Martą i Szafirkiem.... Quote
Tyśka) Posted May 14, 2018 Posted May 14, 2018 Ależ się cieszę, że czarna Vanillka wyjedzie ze schroniska... :) Quote
Tola Posted May 14, 2018 Author Posted May 14, 2018 13 godzin temu, Murka napisał: Można rezerwować suczkę i będziemy się ugadywać na transport, oba psiaki od nas mogą jechać:) 3 godziny temu, Bogusik napisał: Bardzo się cieszę,że psiaczki pojadą do swoich domków :) Transport trzeba dogadać z Martą i Szafirkiem.... Wszystko już uzgodnione - Murek przyjeżdża w czwartek do schroniska i zabiera zamościankę/zamościanki do lecznicy - tam spędzą noc, zostaną prawdopodobnie odrobaczone, a w piątek raniutko z 2 psiakami od Murki cała grupa wyruszy w stronę Katowic, gdzie prawdopodobnie będzie przekazanie psów Piotrkowi Szafirkowi. Nie wiem tylko jak to będzie z akcesoriami dla psiaków; mam córkę w klinice w Lublinie, jeżdżenie zajmuje sporo czasu, a i psychicznie sporo mnie to kosztuje - nie wiem czy dam radę podjechać jeszcze do schroniska - spróbuję jutro i ewentualnie dam znać. 1 Quote
Bogusik Posted May 14, 2018 Posted May 14, 2018 3 minuty temu, Tola napisał: Wszystko już uzgodnione - Murek przyjeżdża w czwartek do schroniska i zabiera zamościankę/zamościanki do lecznicy - tam spędzą noc, zostaną prawdopodobnie odrobaczone, a w piątek raniutko z 2 psiakami od Murki cała grupa wyruszy w stronę Katowic, gdzie prawdopodobnie będzie przekazanie psów Piotrkowi Szafirkowi. Nie wiem tylko jak to będzie z akcesoriami dla psiaków; mam córkę w klinice w Lublinie, jeżdżenie zajmuje sporo czasu, a i psychicznie sporo mnie to kosztuje - nie wiem czy dam radę podjechać jeszcze do schroniska - spróbuję jutro i ewentualnie dam znać. Dziękuję Martuniu za wszystko :) Szybkiego powrotu do zdrowia życzę córce! Quote
uxmal Posted May 14, 2018 Posted May 14, 2018 Czy orientujecie się w jakim mieście przebywa Olik? Quote
Anecik Posted May 14, 2018 Posted May 14, 2018 10 minut temu, uxmal napisał: Czy orientujecie się w jakim mieście przebywa Olik? W Katowicach 1 Quote
Anula Posted May 15, 2018 Posted May 15, 2018 Zapraszamy na wątek czarnulki,która ma szansę otrzymać pomoc. http://www.dogomania.com/forum/topic/345572-czarnulka-chcemy-jej-pomócczy-się-uda/ Quote
b-b Posted May 15, 2018 Posted May 15, 2018 Dnia 14.05.2018 o 14:19, Bogusik napisał: Dziękuję Martuniu za wszystko :) Szybkiego powrotu do zdrowia życzę córce! Martuś zdrowia dla Córci! Quote
Tola Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 Dnia 14.05.2018 o 14:19, Bogusik napisał: Dziękuję Martuniu za wszystko :) Szybkiego powrotu do zdrowia życzę córce! 17 godzin temu, b-b napisał: Martuś zdrowia dla Córci! Dziękuję bardzo! Przekażę na pewno. Quote
Tola Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 I jeszcze jedno zaproszenie - do małego, chorego Gucia Quote
Havanka Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 Ula i Sali zbierają na bilet do stacji Nowe Życie. Zapraszam na bazarek: Quote
Tyśka) Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 3 minuty temu, Tola napisał: Sharpeika ma dom!!! WOW, super NIUS! :) Quote
Tola Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 Miałam parę telefonów w sprawie suni, jeden nawet z Anglii, ale to nie były dobre propozycje. No i wreszcie zadzwoniła pani Iwona i pan Krzysztof z Niemiec - mieli 13 lat sharpeikę, znają rasę - konkretni, wypytywali z troską o sunię. Wymieniłam rodzinę telefonami z p. Sylwkiem który znalazł sunię i teraz się nią opiekuje - ma pozytywne wrażenia po rozmowach. Skontaktowałam się z Bogusik w sprawie wizyty i okazało się, że ma znajoma p, Kamilą, która mieszka 1,5 km od tej polskiej rodziny. Wizyta odbyła się dzisiaj i wszystko wskazuje na to, że sunia ma dom. Państwo mają 2 dorosłe córki, które mieszkają w pobliżu, w razie wyjazdu zaopiekują się suczką, chociaż poprzednia jezdziła z nimi często. Bogusik - bardzo dziękuję za tak szybką pomoc i rozmowy z p. Kamilą, ja nie byłam w stanie:( 1 Quote
Tola Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 W czasie długich rozmów okazało się, że p. Krzysztof pochodzi z Zamościa! i mają z moim TZ wspólne wspomnienia z dzieciństwa. Ale się będzie działo, jak się spotkają. Quote
Jo37 Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 6 minut temu, Tola napisał: W czasie długich rozmów okazało się, że p. Krzysztof pochodzi z Zamościa! i mają z moim TZ wspólne wspomnienia z dzieciństwa. Ale się będzie działo, jak się spotkają. Niesamowita historia. Quote
Tola Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 Dnia 10.05.2018 o 14:14, Jo37 napisał: Z mojego bazarku cebulkowego było dla Vanilki 70,00 zł. Ponieważ ona już w DS wpłaciłam jej część dla Gucia na konto ZEA. Bardzo dziękuję, już potwierdzam. Quote
Bogusik Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 58 minut temu, Tola napisał: Miałam parę telefonów w sprawie suni, jeden nawet z Anglii, ale to nie były dobre propozycje. No i wreszcie zadzwoniła pani Iwona i pan Krzysztof z Niemiec - mieli 13 lat sharpeikę, znają rasę - konkretni, wypytywali z troską o sunię. Wymieniłam rodzinę telefonami z p. Sylwkiem który znalazł sunię i teraz się nią opiekuje - ma pozytywne wrażenia po rozmowach. Skontaktowałam się z Bogusik w sprawie wizyty i okazało się, że ma znajoma p, Kamilą, która mieszka 1,5 km od tej polskiej rodziny. Wizyta odbyła się dzisiaj i wszystko wskazuje na to, że sunia ma dom. Państwo mają 2 dorosłe córki, które mieszkają w pobliżu, w razie wyjazdu zaopiekują się suczką, chociaż poprzednia jezdziła z nimi często. Bogusik - bardzo dziękuję za tak szybką pomoc i rozmowy z p. Kamilą, ja nie byłam w stanie:( Martuniu nie ma za co dziękować.Bardzo się cieszę,że mogłam jakoś pomóc i sunia będzie miała dobry domek :) Kamila zaoferowała się,że gdyby była taka potrzeba to bez problemu zrobi wizytę po/a :) Quote
Tola Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 A na ulicy kolejny mały bezdomniak, tylko co ja mogę zrobić:( Quote
Recommended Posts